Avrupa Gezi Yazıları Kaş Türkiye

Kaşla Göz Arasında…

Antalya’nın “Kaş” ilçesi belki de Yunanistan adalarına en yakın olan Türk toprağıdır. Yalnızca 1300 Metre uzaktaki Meis adasının anlamının “Göz” olduğunu biliyor muydunuz? 


KAŞTA GEZİLECEK YERLER


P6120769


Kaş doğası ve bulunduğu konum itibari ile Akdeniz Bölgesinin en güzel ilçelerinden biri haline gelmiş nadide bir cennet parçasıdır. Ancak Kaş’ta denize girmek isteyenler güzel bir plaj bulmakta çok zorlanırlar. Çünkü yüksek kayaların ve tepelerin üstüne kurulu bu ilçe, her ne kadar muhteşem bir deniz manzarasına sahip olsa da, kumsallar bakımınında bir parça eksik kalmıştır.

Ancak yine de denize girmek isteyenler için güzel seçenekler yok değil sadece kolay ulaşım yok.

Kekova

Kekova ile ilgili ayrıntılı bir yazı yazdığım için burada anlatmayacağım. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Ancak Kekova’nın Kaş’a gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir olduğunu hatırlatmadan geçemeyeceğim. İlgilenenler de mutlaka o yazıma bir göz atsın, hemen bir önceki yazı

Kaputaş Plajı

Gezi portalı ‘concierge.com’un açıkladığı bu yılın ‘düyanın en seksi plajları’ listesine göre Kaputaş Plajı birinci sırada yer almaktadır. Yalnızca bu ifade yüzünden bile buranın görülmesi gereken bir yer olduğu kanaatindeyim.Düşünsenize bu yaz nerdeydin sorusunda Dünyanın En Seksi Plajında Güneşlendim şeklinde karşılık verebilirsiniz

 

 

 

Neyse magazin bir yana, Kaputaş plajına arabanız veya Kalkan dolmuşlarına binerek gitmeniz mümkündür. Plaj, Kaş’a 25, Kalkan’a da 20 Km mesafededir.  Kaş’tan sahil yolunu izleyerek Kalkan yönüne gittiğinizde Mavi Mağara denen yeri geer geçmez park halindeki arabaları görürseniz Kaputaş’a gelmişsiniz demektir.Bu arada hemen hatırlatayım, Plaja gitmek için 300 basamak merdiven aşağıya inmeniz gerekiyor. Geri merdivenler çok yorucu değil ama göz korkutuyor.
 
Plajda ücret karşılığı şemsiye verilmekte başka da bir şey bulunmamaktadır. Bir de köylü bir teyze gözleme yapıp satmakta ve içecek servisi yapmaktadır. Ama en azından kendi suyunuzu yanınızda götürmenin ve portatif sandalye veya hasır gibi yararlı cisimlerin de yanınızda bulunması faydalı olabilir.
Kaputaş’ın çok eğlenceli ancak bir o kadar da tehlikeli bir denizi vardır. Kuvvetli dalgalar sürekli sahili dövmekte zaman zaman insan boyunu aşabilen bile dalgalar meydana gelebilmektedir.
 
Ancak yine de Kaputaşa gelip bu eğlenceye katılmak güzel olacaktır.
 
 
Limanağzı
Limanağzına karadan ulaşım mümkün değil. Kaş Limanından kalkan küçük tekneler ile 20 dklık bir yolculuk sonrasında ulaşılabiliyor.
Limanağzı birbirine komşu 3 küçük koya kurulu 4 tesisten meydana gelmiştir. Bindiğiniz tekneye hangi tesise gitmek istediğinizi söylemeniz gerekiyor. Aksi takdirde kendinizi kaptanın komisyon aldığı tesiste bulabilirsiniz.
4 tesisten en çok adını duyuran Bilalin yeri, Gerçekten de güzel bir denize ve güleryüzlü bir personele sahip olduğu söyleniyor. Ancak bu kadar çok tanınmışlığın dezavantajı olan kalabalık ve gürültü de maalesef bilalin yerinden eksik olmuyor. Yine de amacınız güzel bir denize girmek ise, bilalin yerine gidin derim.
Nuri’s Beach ise Bilalin yerinin tam ters tarafında koyun diğer ucunda bulunmaktadır. Nuri’nin yerinde denize dökülen soğuk su akıntılarının etkisi bizzat hissedilebilir ve diğer yerlere nazaran daha serin bir su ile karşılaşabilirsiniz
Limanağzında akşam 7’ye kadar kalabiliyorsunuz. Ancak bu saatlerde son tekne gittiğinden ayrılmaktan başka bir çareniz kalmıyor. Fakat bu saatlerde dönerseniz, güneşin de etkisinin azalması sebebi ile yol boyunca nefis manzaralarla karşılaşmak mümkün olabilir.
Çukurbağ Yarımadası
 
Çukurbağ Yarımadası gezilecek görülecek bir yer olmaktan öte, sessizliği ve sakinliği ve huzuru bulmayı istediğiniz bir yer varsa, üzerinde bulunan çeşitli otellerde konaklamak isteyebileceğiniz bir yerdir.
Yarımada üzerinde 300.000-600.000 EUR değerinde villalar ile birlikte Meis, Taşhan, Korsan Ada ve Aquarius gibi tanınmış oteller bulunmaktadır.
Biz Meis adası manzaralı Meis Otel’de kaldık ve otelden çok memnun ayrıldık, Otelin tüm odaları deniz ve Meis adası manzaralı ve balkonlu. Ayrıca bir deniz suyu bir de normal su olmak üzere iki havuzu var. Havuzların da manzaraları var ve yüzerken farklı bir ambiyans veriyor bu manzara.
Arkamızdaki bu ada Yunanca’da Göz anlamına gelen Meis adası olup 1300 metre uzaktaki bu ada maalesef Yunanistan’a bağlıdır. Herhalde Türkiyeye en yakın Yunan adası Meis olsa gerek.
 
Meis otelde alabileceğiniz en büyük keyiflerden biri de; havuz başında manzara karşısında kitabınızı okurken kahvenizi yudumlamak olsa gerek.

Meis Otelde veya etrafındaki diğer cennet otellerde kalmayı da çok pahalı düşünmeyin, Bu eşsiz manzara ve nefis yemekleri günlük 50-75 YTL arasında bir bedel ödeyerek oda tutabiliyorsunuz.

Kaş’ta Ne Yenir?
 
Kaşta deniz ürünlerinin pişirildiği balık restoranlar sahilde yer almaktadır. Mercan gibi meşhur olanları da tercih edebilirsiniz.
Bir de Uzunçarşı denilen yerin sonunda yer alan Bahçe isimli bir restoran vardır ki, Kaş’ın en meşhur restoranlarından biridir. Özellikle mezeleri muhteşem olup mutlaka tadılması gerekir. Ancak bu kadar şöhretin Türk işletmelerine getirdiği en büyük dezavantajlardan biri olan kendini beğenmişlik bu yer için de maalesef geçerlidir.
Bahçe Restoran’da size ilgi gösteren garsonları bulamazsınız, Yemekleriniz geç gelir ve restoranın sahibi olan bayan ise asık suratlı sanki asgari ücretle zorla çalışıyormuş havasında mezeleri seçmekte ve güleryüzün ne olduğunu bilmemektedir. Ancak özellikle yapılan mezelerin ve diğer ürünlerin tadı ve kalitesi sebebi ile gözlerinizi kapatın ve bu restorana uğrayın derim.
Kaş’ta Eğlence
 
Kaş’ta komşu Antalya ilçelerinin aksine düşük seviyeli yabancı turist sayısı çok değil. Bu durum da Kaş’ın eğlence hayatına yansımaktadır. Örneğin Kemer’de her yerde Serdar Ortaç çalarken, Kaş’ta Cold Play çalan barlara daha sık rastlamak mümkündür.
Ancak canlı müzik kültürü pek fazla bulunmuyor. Andolfi adlı bir türkü bar var ve bir de bizim favorimiz olan Sun Cafe var. Sun Cafe’de çalan grup blues, rock ve benzeri şarkılarla gelenleri eğlendirirken elektro gitardan arabesk veya Türk Sanat Müziği ezgileri de arada duyulmaktadır.
Kaş’a Kimler Gelmeli Kimler Gelmemel
 
Yukarıda da bahsettiğimiz üzere; Kaş’a gelen yabancı turist sayısı fazla değil. Kaş’ı ziyaret eden turistlerin diğer yörelere oranla görece daha entellektüel olduğu da söylenebilir. Bu sebeple;
  • Sakin ve Sessiz bir tatil arayanlar
  • Cold Play sevenler
  • Kültür ve tarih turizmine önem verenler
Kaş’ı beğenecek ve hatta eminim ki aşık olacaklardır. Ancak;
  • Amacı yabancılarla ilişkilerini sıkılaştırmak ve Rus arkadaş bulmak isteyenler
  • Serdar Ortaç sevenler
  • Güzel ve kumsal plajları sevenler ise Kaş’tan uzak durmalı Antalya’nın diğer ilçelerini tercih etmelidir.
Eren Evren

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *