Avrupa Faydalı Bilgiler İtalya Roma

Roma Şehir Merkezi ile Havaalanı Arası Ulaşım

IMG_4025
Roma’da iki tane havaalanı var. Roma’nın ana havaalanı Fiumicino Leonardo da Vincidir.  Pek çok havayolu bu havaalanına iniş yapıyor.

Havaalanında üç adet terminal var. Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolu üç numaralı terminali kullanıyorlar

Fiumicino Havalaanından şehre ulaşım için birden fazla alternatif var.

Leonardo Express

Tren istasyonu 3 numaralı terminalin kapısının karşısında. Bu yüzden ulaşım daha kolay.
Tren Fiumcino Havaalanı ile Termini istasyonu arasında 30 dakikada bir kalkarak başka bir yerde durmaksızın gidip geliyor. Yolculuk da tam 30 dk sürüyor.

Termini istasyonundan ilk tren sabah 05.52 ve son tren 22.52 olmak üzere her saat 22 ve 52.dakikalarda Havaalanına ulaşım var.

Havaalanından Termini’ye iseilki sabah 06.36 ve son tren 23.36 olmak üzere her saat 06 ve 36.dakiklarda Termini’ye ulaşım mevcut.

Termini istasyonu ise Roma’nın merkez istasyonu. Buradan metro ve otobüsleri kullanarak pek çok yere laşmak mümkün. Termini’den sonra gideceğiniz yere ulaşabilmek için Roma’da Toplu Taşıma Sistemi Nasıl İşliyor başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz

Bu trenin tek dezavantajlı tarafı fiyatı. Bilet tek yön için 14 EUR. Roma Pass veya Toplu taşıma kartları bu trende geçmiyor. Ancak acelesi olanlar ve karışıklık yaşamak istemeyenenlerin  tercihi olabilir.
Unutmadan bileti aldıktan sonra trene binmeden önce peronlarda bulunan Validasyon makinelerinden valide ettimek gerekli. Yoksa 40 EUR cezası var.

Bununla Beraber bir de 1 saat 5 dakikada giden ve arada bir kaç durakta daha duran ve her 75 dakikada bir servise çıkan daha yavaş bir tren daha var. Ancak onun bilet fiyatına ulaşamadım. Sanırım bundan çok daha ucuz olsa gerek.

Havaalanı Servisleri

Termini ile Havaalanı arasında işleyen birden çok özel otobüs servisi var. Bunlardan bir tanesi de Terravision otobüsleri  Her yarım saatte bir otobüs var ve tek yön 4 EUR. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Yoğun sezonda internet üzerinden önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Özel Shuttle

Kapıdan dışarı çıktığınızda 10-12 kişilik minübüsleri görürsünüz. İyi pazarlık yapmak gerekiyor. Biz iki kişi 35 EUR’ya otelin önüne kadar gelmiştik. Ancak aynı arabada bulunan Amerikalılar’dan 45 EUR almışlar. Fiyatlar çok esnek ancak çok bavul varsa veya otele toplu taşıma ile ulaşım zorsa tercih edilebilir. Ne de olsa iki kişi Leonardo Express ile gelmek min 28 EUR

Taksi

Havaalanına kayıtlı taksilerin tarifesi 48 EUR. Ancak bu 48 EUR’nun nereye kadar olduğunu sormak lazım. Zannedersem Termini’ye kadar. Bundan sonra yeniden taksimetre işlemeye başlayabilir

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

3 Yorum

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *