Amsterdam Avrupa Faydalı Bilgiler Hollanda

Amsterdam Schipol Havalimanı

Amsterdam Schipol Havalimanı Hollanda’nın en büyük ve Avrupa’nın da dördüncü büyük havalimanı. Şehre 14 Km uzaklıkta yer alan bu havalimanında bir çok havalimanın aksine tek bir terminal binası yer alıyor. Ancak devasa boyutta olan bu termina binasında katlara göre yer alan ve Pier olarak adlandırılan bölümler var.

Türkiye’den Amsterdam’a düzenli olarak sefer yapan Türk Hava Yolları, Sun Express ve Pegasus firmaları genelde 3. Alanda yer alan G Pierini kullanıyorlar.

Havalimanının içinde değme alışveriş merkezleri ile yarışan bir alışveriş alanı ve yine büyük bir yemek bölümü var.

Havalimanındaki tabelalar size olduğunuz yerden gideceğiniz yere ne kadar sürede gidebileceğinizi dahi gösteriyor.

Ayrıca havaalanında gerekli olduğunda kalınabilecek Hilton, Sheraton ve İbis gibi güzel oteller de var.

Amsterdam Schipol Havalimanından Ulaşım

Amsterdam Schipol Havalimanın’dan şehre ulaşım; tren, otobüs veya taksilerle sağlanıyor.

Schipo Havalimanının alt katında bir tren istasyonu var. Her 10 dakikada bir Amsterdam Merkez İstasyonu ile havalimanı arasında işleyen tren var. Yolculuk 20-30 dk arasında sürüyor. Tek yön bilet 3,60 EUR.

Biletleri havalimanı içerisinde bulunan makinelerden alabiliyorsunuz. Ancak önemli bir nokta, bilet makinelerinde para geçmiyor. Doğrudan Kredi kartı isteniyor. Basit birkaç işlem sonrasında kredi kartı şifresini vererek bilet alabiliyorsunuz

.

Amsterdam Merkez Tren İstasyonunda indiğinizde hemen önünden kalkan tramvay ve otobüsleri kullanarak dilediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Diğer bir alternatif ise havalimanı Shuttle servisleri. Genelde büyük otellerin önüne kadar giden bu otobüsleri daha çok bagajı fazla yolcular kullanıyor. Tek yön ortalama 15 EUR, gidiş dönüş 25 EUR civarında tutuyor.

Taksi ise benim önermediğim bir yöntem. Şehre ulaşım bu kadar kolayken taksiyi ancak gece geç saatte gelirseniz kullanmanız mantıklı olabilir. Tek yön taksi ortalama 40 EUR civarında tutuyor.

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

3 Yorum

  1. amsterdamda takasi traansferi yapan tek turk sirkeri sabit fiyatlarla hizmet vermekteyiz schiphol amsterdam centurm 33 euro
    ingilizce turkce konusan soforlerle hizmet vermekteyiz

    0031 20 771 76 28

    Muammer Akpancar · Amsterdam
    +31 20 771 76 28
    info(at)taxi24uur.nl

    amsterdam havalimani transfer sirketi sabit uygun fiyatlarla hollandada tek turk taksi sirketi havalimani amsterdam centurm 33 euro

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *