Haberler

Dünyanın Turist Seven ve Sevmeyen Ülkeleri Açıklandı



Bugüne kadar Turistik seyahat için gittiğiniz bir yerde sevilmediğinizi hissettiğiniz oldu mu ? Dünya Ekonomik Forumunda düzenlenen bir anket sonucunda artık turistleri sevmeyen ülkeleri bilebileceğiz ve belki de bu ülkelere gittiğimizde artık yabancı bir turist gibi davranmayacağız.

Dünya’da turisti sevmeyen ülkeler kategorisinde 7 üzerinden yapılan değerlendirmede 4,1 puan ile birinci sırada Bolivya seçilmiş. 


Oysa ki Güney Amerika’nın tam da kalbinde yer alan Bolivya çok kültürlü yapısı, coğrafyası ve demokratik ortamı ile gezilecek yerler arasında yer almaktaydı. 

Bolivya’da gezilecek yerlerin başında Amboro ve Carrasco Ulusal Parkları ile Chacaltaya Huayna Potosi gibi dünyanın en yüksek kayak merkezinin bulunduğu karlı dağlar vardı. Yazık. Bolivya’ya gitmeden önce bir daha düşünmek gerek demek ki

Sıralamanın kalanı ise şöyle;

2. Venezuela 4.5
3. Russian Federation 5.0
4. Kuwait 5.2
5. Latvia 5.2
6. Iran 5.2
7. Pakistan 5.3
8. Slovak Republic 5.5
9. Bulgaria 5.5

10. Mongolia 5.5 


Aynı ankette Dünya’da turistleri en çok seven dost canlısı ülkelerin de sıralaması da yapılmış. 

Yine 7 üzerinden aldığı 6,8 puan ile İzlanda turiste dost canlısı ülkeler listesinde zirvede yer almış. 



Özellikle son dönemde Avrupa’da havayolu trafiğini felç eden  Eyjafjallajökull Volkanı ile ismini duyuran İzlanda, çok güzel ve şifalı termal kaynakları ve buz çöllerinden oluşan eşsiz doğası ile turistleri zaten kendisine çekmekte zorlanmazken dost canlısı insanları da bir başka çekim kaynağı oluyor.

Sıralamada İzlanda’yı Yeni Zelenda ve Fas takip ediyor. 

2. New Zealand 6.8
3. Morocco 6.7
4. Macedonia, FYR 6.7
5. Austria 6.7
6. Senegal 6.7
7. Portugal 6.6
8. Bosnia and Herzegovina 6.6
9. Ireland 6.6
10. Burkina Faso 6.6

Bu sıralamada Türkiye ile ilgili olarak 2011 yılında 9.sırada olduğunu bulabildim. Ancak 2012-2013 sıralamalarında ilk ve son 10’da Türkiye’nin adı geçmiyor

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

2 Yorum

  1. Portekiz konusuna kesinlikle katılıyorum. Portekizliler inanılmaz sıcak insanlar ve Türkleri de seviyorlar 🙂 Ben Porto ve Lizbon'a gittim, hem şehir çok güzel hem de insanları gerçekten sıcak kanlı!

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *