Almanya Avrupa Faydalı Bilgiler Romantik Yol

Romantik Yol Turuna Nasıl Gidilir

Almanya’nın Bavyera bölgesinde herkesin adından bahsettiği Romantik Yol’a nasıl gidilir.

Romantik Yol’a nasıl gidilir anlatmadan önce Romantik Yol’un nerede olduğunu bilmek gerekli. Romantik Yol, Güney Almanya’nın Bavyera bölgesinde bulunan yirmiye yakın güzel kasabaları ve köyleri birleştiren çok hoş bir yol.

Romantik Yola Kuzeyden Wurzburg, Güneyden Fussen şehrinden başlanıyor.

Romantik Yol’un en güzel şehri  Rothenburg ob der Tauber  aynı zamanda başka bir güzel yol olan Kaleler Yolu ile de kesişiyor ve Almanya’nın en güzel şehri Heidelberg ile çok yakınlaşıyor. Oralara kadar gitmişken Heidelberg’i de mutlaka görmek lazım.

Kuzeyde Wurzburg şehrine en yakın havaalanı Frankfurt Havalimanı. Türkiye’den pek çok şehirden Frankfurt’a doğrudan uçak var.  Frankfurt Havaalanı aynı zamanda Heidelberg’e 80 km mesafede.

Güneyde Fussen’e ise Münih havalimanına yakın. Fussen ile Münih arası 170 km civarında. Ancak arada güzel ilerleyen bir otoyol var. Bu sebeple en fazla 2 saatte ulaşmak mümkün.

Romantik Yol’u tercih edenler bu iki nokta arasında Kuzeyden Güneye veya Güneyden Kuzeye olmak üzere yolu takip ediyorlar. Biz uçak günleri uygun olduğu için Frankfurt’a gidip Münih’ten dönmüştük.

Romantik Yol’a gitmek için en iyi yol hava limanından araç kiralamak. Almanya’da araç kiralamak çok ucuz ve kolay. Biz Hertz firmasından 2013 model Opel Astra’yı 5 günlüğü toplam 177 EUR bedelle kiraladık. Ancak bu bedele araca 850 EUR’ya kadar gelecek zararlar dahil değil. Dikkatli kullanmak ve aracı kollamak gerek.

Almanya’da araç kullanırken trafik kurallarına da dikkat etmek gerekli. Şehir içinde ve yollardaki kasabaların içinde 30 km hıza herkes uyuyor. Bunun dışında otoyolda 120 km hız var. Biz Münih yolunda 130 km hızla mobil bir radarın yanından geçtik bakalım ne olacak ? Eğer trafik cezası yerseniz oto kiralama şirketi evrak takip ücreti adı altında cezanın iki katını sizden alıyor. Aracı bir şehirden alıp başka bir şehirde bırakmak da mümkün. Hertz bizden 21 EUR ilave ücret aldı.

Araç kiralamak bana göre değil diyenler için Wurzburg-Fussen arası günlük işleyen özel bir otobüs seferi var. Romantik Road Coach isimli otobüs her gün sabahtan akşama bu yolu ilerliyor. Bir durakta inip geceleme yapıp ertesi gün diğer durağa aynı otobüsle gitmek mümkün. Ayrıca bu otobüs turu için Frankfurt ve Munih’ten bağlantı seferleri de var. Frankfurt’ta binip Fussen’de inerseniz kişi başı 108 EUR ödüyorsunuz. Ancak tüm duraklarda inip binme hakkınız oluyor. Bilet fiyatları ineceğiniz yere kadar devam ediyor. 2013 yılı program ve tarifelerine http://www.touring-travel.eu/fileadmin/PDF/Rom_str_/Romantic_Road_Coach_Schedule_2013.pdf   adresinden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte tren de kullanılabilir. Ancak tren tam rotayı takip etmiyor.

Bunun haricinde Romantik Yolu bisiklet ile geçmek de mümkün. Araç yolunun yanında ayrıca yapılmış bir bisiklet yolu da var. Bununla birlikte kendini çok enerjik hissedenler bu yolu yürüyebilir.

İlgili Yazı

* Romantik Yol Rotası Üzerinde Gezilecek Yerler

* Romantik Yol’da Nerede Kalınır

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

6 Yorum

  1. Dilek hanım güzle sözleriniz için teşekkür ederim. Romantik Yol, bu kadar yakın olduğumuz halde Türkler tarafından pek bilinmiyor. Bunda Almanya'nın gri ve dumanlı bir sanayi ülkesi olduğu ön yargısı ile bu ön yargının gurbetçilerimizin çalışmaktan ülkenin güzelliklerini görmeye fırsat bulamamaları sebebi ile doğru bilgi verememelerinden doğduğunu düşünüyorum. Frankfurt'ta bize araç kiralayan Türk arkadaşın dahi Romantik Yol diye bilinen bir rotadan haberdar olmadığını gördüm. Umarım oraları gezip görme konusunda bir fikir kıvılcımı yaratmışımdır. Eren

  2. merhaba,mayıs 2015 de bu rotayı gezmeyi planlamıştık.bloğunuz bize fazlasıyla yardımcı oldu.teşekkürler ve elinize sağlık..

  3. Merhaba,15 – 22 Ağustos da gideceğim. yanıma almam için ne önerirsiniz? ( yağmurluk,Hırka……ya da başka )
    Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba;biz haziran başında gittik hafif serindi ve ara ara yağmur yağıyordu. Ağustos sonunu da benzer diyebiliriz, accuwhatherden baktığımda ilk iki gün fussen'de gökgürültülü yağmur ve sonrasında güneş var.rotanın tam ortasındaki Augsburg'da ise hafif yağmur var. Sıcaklıklar 25-28 arasında ama akşamları soğuk olabilir. Romantik yolu ne ile gezeceğiniz de önemli. Bisiklet veya yürüyerek ise daha korunaklı eşyalar almanızda fayda var. Araç kiralayacaksanız çok da sorun olmaz. Ama iyi bir harita edinin derim. Özellikle Romantik Yol güzergahında otoban kullanmayıp ara köy yollarına sapıp çok güzel yerler görebilirsiniz. Ama iyi bir haritaya ya da google maps'e ihtiyacınız var. İyi yolculuklar, keyifli gezmeler

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *