Avrupa İzmir Otel Rehberi Türkiye

Çeşme'de Nerede Kalınır ?

Çeşme İzmir’in ve Anadolu’nun batı ucunda uzanan yarım adanın üzerinde yerleşen cennet bir tatil bölgesi. 10 yıl öncesine kadar İstanbulluların haberdar olmadığı İzmirli’ler için ise arka bahçe konumunda olan bir tatil yöresi iken, Alaçatı’yı keşfeden sörfçülerin öncülüğünde ülkenin en meşhur tatil bölgesi haline geldi.

Çeşme, medyada bu kadar yer kaplarken İzmir dışından da pek çok insanı tatil için kendisine çekiyor. İzmir dışından gelenler için en önemli konu Çeşme’de nerede kalınır ? sorusunun cevabı olsa gerek.

Çeşme’de kalacak en meşhur bölge herkesin bildiği üzere Alaçatı. Alaçatı, Çeşme’nin tüm ülke çapında popüler olmasına sebep olan yerlerin en başında geliyor. Rüzgar sörfü için Dünya’nın en uygun plajlarına sahip olan Alaçatı, sonrasında İstanbul’luların aldıkları eski Alaçatı evlerini bir bir restore edip konaklamaya açması ile bir anda çok popüler oldu.

Pek çok kişinin tahmin ettiğinin aksine Alaçatı’nın merkezinin denizle bağlantısı yok. Bu nedenle deniz tatili isteyenler ve hemen otelinden çıkıp denize girmek isteyenler Alaçatı’da memnun olmayacaktır.

Alaçatı daha çok butik tarzda taş evlere gelmek isteyenler için ideal. Ancak sezonda kişi başı günlük 250-300 TL’ye varan oda fiyatlarına katlanmak gerekiyor.

Çeşme’de kalınacak en güzel yerlerden birisi bölgenin en güzel plajlarından birisine sahip olan Ilıca, Türkiye’nin Maldivleri olarak ön plana çıkıyor. Altın sarısı kumlar ve pırıl pırıl turkuaz denizi ile Ilıca tam bir deniz tatili cenneti.

Ilıca’da kumsala sıfır durumda bulunan çok sayıda güzel ve kaliteli otel var. Başta Çeşme Sheraton ve Ilıca Otel gibi beş yıldızlı otellerde deniz-plaj-güneş üçgeninden yararlanmak isteyenler kesinlikle Ilıca’yı tercih etmeli.

Boyalık Mevkii, Çeşme’de kalacak bir başka güzel yer. Ilıca’nın devamı sayılabilecek sayılacak bir başka koy. Başta eski meşhur otel AltınYunus ve Radisson Blu olmak üzere güzel otellere ev sahipliği yapıyor. Boyalık sahilinin daha çok otellere ayrılmış olması sebebi ile otellerde kalmayacaksanız gitmenizi pek de tavsiye etmem.

Başlıca tatil bölgelerinin dışında eğlence sevenlerin ve Çeşme denilince ilk akla gelen Beach Club’ların içinde kalmak isterseniz Aya Yorgi’de bulunan Barata Otel gibi bir butik oteli tercih edebilirsiniz.

Beach Clubların aksine Çeşme’de nerede sessiz ve sakin bir yer bulurum derseniz de; Aya Yorgi koyunun tam aksine giderek Aya Saranda koyuna gidip Kerasus Otel’de kalabilirsiniz. Kerasus Otel koydaki tek yapı olup koca kumsalı kendinize kapatmış gibi oluyorsunuz.

Çeşme’de kalacak güzel otelleri bulabilmek için Trivago’nun internet sitesine bakıyorum. 8 yıl önce kurulan trivago, şu anda Dünya’nın en büyük otel fiyatlarını karşılaştıran internet sitesi. Her ay 20 milyon kullanıcı tatilleri için araştırma yaparken başlangıç noktası olarak trivago’ya güveniyormuş. Trivago, kullanıcılarına ideal otelleri mümkün olan en düşük fiyattan, 100’ün üzerinde rezervasyon sitesi üzerenden bulmalarına yardımcı oluyor.

İlgili Yazı;

Çeşme’ye gidenler hemen yanı başındaki Urla’ya da bir uğramak isteyebilirler.

Yorgo Seferis’in İskelesi Urla, başlıklı yazıya bakabilirsiniz

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

2 Yorum

  1. Alaçatı gece hayatı ve meşhur Ege yemekleri ile biliniyor. Alaçatı beldesinin özel kültürü ile şekillenen eğlenceli havası ve yiyecek – içecek zenginliği sizleri bekliyor… Alaçatı’da ne yenir, ne içilir, hangi mekanlarda eğlenilir gibi sorularınız varsa doğru adrese geldiniz…

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *