Avrupa Gezi Yazıları İtalya Milano Slider

Como Gölünde Gezilecek Güzel Köyler

bellagio-gol-kenari

Milano’ya giden veya gitmeyi düşünen çoğu kişi Milano gezisi içine mutlaka bir Como gölü gezisi sıkıştırmak isterler. Çünkü Milano’da gezilecek yerlerlerin en başında Como gölü gelir. Ancak Como’ya gitmeyi düşünenlerin çoğu başta Como’nun nasıl bir yer olduğunu pek bilmezler. Como gölünde gezilecek güzel köylerin varlığından haberdar değildirler. Çoğu kişi de Como gölüne gittim diye Como şehrine gider, Orta boy büyüklükteki ve karmaşadaki Como şehrinde gölü gördüm diye sevinir.

Ancak Como’da gezilecek yerler sadece Como şehri ile sınırlı değil hatta bence Como şehri, Como’da gezilecek yerler programında en az süre verilmesi gereken yerlerden birisi.

Peki biz ne yaptık ?

İnternette yaptığım araştırmalarda Milano’dan Como’ya gitmek yerine önce Varenna isimli bir köye gitmenin oradan Bellagio ve sonrasında Como’ya geçmenin daha etkileyici olduğunu görmüştüm. Biz de biraz zahmete girip önce Varenna’ya gitmeye karar verdik.

VARENNA

Varanna Köyü bana göre Como Gölünün en etkileyici bölgelerinden birisi. Haritaya bakıldığında Güneye doğru Ters “Y” şeklindeki Como gölünün bir ucunda sarp dağların arasında yer alıyor.

Trenden Varenna-Esina durağında ilk indiğimizde sanki karadenizde bir yayla köyüne geldiğimizi düşünmüştür. Üzerine bulutların indiği yemyeşil sarp dağların arasında ufacık sevimli bir istasyondu burası. İstasyon göl kenarının biraz yukarısında kalsa da, yemyeşil bir yolda Lago tabelalarını izleyerek Como gölüne ulaşmak mümkün.

varenna-giris-kolaj

Varenna-genel-gorunum

Como gölü sabahın ilk saatlerinin de etkisi ile bulutlu ve sisli idi. Ama manzara etkileyici idi.

como-golu-varenna

Gölün kenarında bizi ilk karşılayan Otel ve İskeleden içeriye doğru devam edince deniz kenarından (Pardon Göl 🙂 yapılan yapay bir patika yol ile köyün merkezine ulaştık.

Yapay patika üzerinden geçerken görülen manzaralar adeta nefes kesici idi.

varenna-patika

 

Merkeze geldiğimizde yine göl kenarında bir kaç küçük kafe ve restorana denk geldik. Bir tanesinde oturup hayatımda içtiğim en lezzetli sıcak çikolatalardan birisini içtik.

varenna-kafe

Köyün yukarılarına doğru çıkan sevimli ama zorlu merdivenlerden yukarıya çıkmaya elimizdeki bebek arabası sebebi ile gözümüz kesmedi. Ama eminim ki o daracık sevimli sokaklarda güzel evler ve göl manzarası vardır.

Varenna’da 1 saat geçirdikten sonra arabalı vapur ile tam karşı kıyıdaki Bellagio’ya doğru yola çıktık.

BELLAGİO

Varenna’dan Bellagio’ya arabalı feribotla 15 dk’da rahatlıkla geçtik. Como gölü üzerindeki ilk gemi seyahatimizde ağzımız açık bir şekilde manzara bakarken bir anda Bellagio’ya gelmişiz.

Bellagio limanına ilk çıktığımızda karşımıza çıkan yeşilli-kırmızılı manzara enfesti. Daha ilk seferden nereye geldik biz yaa !! dedirtti bize.

bellagio-giris

Bellagio, Varenna’dan biraz daha büyük ve daha gelişmiş ve kalabalık bir köy. bakımlı ve temiz sokakları, göl kenarına kurulu restoran ve kafeleri ile tam bir cennet.

Dilerseniz bizim yaptığımız gibi göl kenarında yeşillikler içinde ufak bir yürüyüş yapabilir dilerseniz de çok da zorlayıcı olmayan merdivenleri ile köyün yukarılarına doğru tırmanabilirsiniz. Ya da şehrin içinde gezen mini gezi treni ile ufak bir tur atabilirsiniz.

 

bellagio-merdivenler_Fotor_Collage

Bellagio, Como gölünün bence en güzel yeri idi. Burada güzel vakit geçirebilir, hatta bir kaç gece kalabilirsiniz de.

Biz öğlen yemeğini bir otelin deniz kenarındaki (hep deniz diyorum ama göl tabii 🙂  restoranında yedik.  Manzara oldukça etkileyici, yemekler de çok güzeldi.

bellagio-yemek

Yalnız Bellagio tecrübe ettiğim kadarı ile çok da bebek arabası dostu bir yer değil. Bizimki gibi ne kadar hafif bir arabanız da olsa o merdivenleri çıkmak mümkün değil. Bu sebeple gezimiz biraz eksik kaldı ama olsun.

Vapur saatimiz geldiğimizde gözümüzü artık Como’ya çevirmiştik.

COMO

Bellagio’dan Como’ya ulaşım için iki tip gemi var. Birincisi katamaran dedikleri hızlı sefer. Katamaran ile 50 dk’da Bellagio’dan Como’ya ulaşmak mümkün. Ancak biz göl üzerinde 2 saat 15 dakikalık bir yolculuğun arayıp da bulamayacağımız bir şey olduğunu düşündüğümüz için hızlı seferi pas geçtik. Ne de olsa amacımız Como Gölünü görmekti, Como şehrini değil.

Gerçekten de 2 saat süresince göl kenarındaki çok sayıda şirin köye uğrayıp harika manzaralar eşliğinde yolculuğumuzu tamamladık.

 

como-golu-tekne-turu

 

Como limanından ilk çıktığımızda aynen söylendiği gibi büyük bir şehre geldiğimizi anlamıştık. Vızır vızır arabalar, tren, büük büyük binalar gün boyunca edindiğimiz tüm dinginliği alıp götürmeye çok uğraştı.

Göl kenarından kısa bir yürüyüşle Como’nun eski şehrinin girişine varmak mümkün. Eski şehire araç alınmadığı için hemen içeriye daldık. Ufak bir yürüyüş sonrası Como Duomo’su karşıladı bizi tüm görkemi ile.

como-sehri

Milano’daki Duomo tabii ki eşsiz. Ama Como’da da böylesine büyük bir katedral görmeyi beklemiyordum açıkçası. Duomo’nun ihtişamı bize Como’nun tarihte de gelişmiş bir kent olduğunu anlattı.

Üzerimizde günün tüm yorgunluğu ve saatin geç olması sebebi ile Como’nun tepesindeki Bruna’taya giden Finükleri de pas geçmeye karar verdiğimizden, Duomo’nun karşısındaki Pizzacı görünümlü kafeteryadan kazıklanıp iki dondurulmuş pizza yiyip kendimizi Como di Lago tren istasyonuna attık. Como’dan Milano 1 saat sürdü.

COMO GÖLÜ ÜZERİNDE FERİBOT SEFERLERİ

Como gölü üzerinde saydığım tüm yerleşim yerleri arasında ulaşım araçla veya otobüsle sağlandığı gibi çok daha seyirlik olan feribotlarla da sağlanıyor.

Feribotları tek bir şirket idare ediyor.

Bilet fiyatları biraz pahalı. 15 dk’lık Varenna-Bellagio yolculuğu için kişi başı 4,5 EUR, Bellagio-Como için de kişi başı 12 EUR ödedik. Ama değdi.

Feribot saatlerine http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_orari.asp adresinden ulaşmak mümkün.

benim bu feribotlarla ilgili önemli tavsiyem indiğiniz yerde hemen bir sonraki bileti almanız olacaktır. Çünkü İtalyan’lar özellikle biletçileri çok yavaş ve ağır. 2 saatte bir gelen feribotu biletçinin yavaşlığı sebebi ile kaçırmak olası. Hiiç umurlarında olmuyor.

 

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

11 Yorum

  1. Merhaba Eren Bey,iki gün sonra Milano ve Bellagio gezisi yapacağız,yazılarınızdan çok faydalandım,teşekküre ederim böyle Kapsamlı ,Ayrıntılı Yazdığınız için.yolunuz açık olsun..

  2. Merhaba bebekle gidicek olanlara bir tavsiyeniz var mıdır ve otel olarak bilginiz varsa casta diva resort mü villa d’este otel mi siZce

    1. Merhaba her iki otel de şüphesiz harika oteller. Bu sebeple tercihi size bırakmak lazım. Bebekle gitmek için tavsiyem, Eğer Bellagio’yu en iyi şekilde dolaşmak istiyoruz derseniz o zaman hafif ve sırtta taşınabilen bir bebek arabası ile rahat bir kanguru almanız olacaktır. Çünkü Bellagio’nun güzelliği sahilden yukarı çıkan merdivenler ile ulaşan ara sokaklarında gizli. İyi tatiller.

    1. Como’da kalmayın derim, pek güzel bir şehir değil. Eğer maddi imkanınız var ise Bellagio’da kalabilirsiniz. Menaggio’yu da gezebilirsiniz. Eğer fazla bir yer göreyim derseniz, Como’nun diğer tarafına, İsviçre tarafına gidebilirsiniz.

  3. Merhaba,
    Bu ay içerisinden dört kız arkadaş milanoya 2 geceliğine gezi planladık. Yazınızdan inanılmaz derecede faydalanacağımı düşünüyorum. Bir günümüzü como gölüne ayırmayı düşünüyoruz. Dediğiniz gibi 2. seçenek bana da mantıklı geldi. Fakat süremiz kısıtlı olduğu için como şehrine gidip gitmemekte tereddütlüyüm, tavsiye eder misiniz? Ayrıca milano merkez için yeme-içme ve görülecek yer önerileriniz varsa sevinirim:)

    1. Merhaba, umarım siz de bizim gibi eğlenirsiniz. Como şehrini siz de bizim gibi sadece dönüş istasyonu olarak kullanabilirsiniz. Yani önce trenle Varenna oradan feribotla Bellagio, Belaggio’dan da yavaş gemi ile (hızlıdan zevk alınmıyormuş) Como’ya geçip, Como’da yarım saat gezip trenle Milano’ya dönebilirsiniz.

      Milano’da kısa süre içinde gezilecek yer konusunda https://gezelimgorelimbilelim.com/2015/05/milanoda-bir-gunde-gezilecek-yerler.html yazımıza bakabilirsiniz.

      Yeme içme konusunda kısa süre kaldığımız için çok spesifik bir tavsiye veremeyeceğim. Ancak Pinci isimli pastaneyi gördüğünüzde kaçırmayın derim.

  4. Merhaba
    Birkaç gün sonra arkadaşımla İtalya gezimiz var ve inanın elimde kağıt kalemle yazdıklarınızı okuyorum notlar alarak:)
    Çok teşekkür ediyorum yazılarınız için,iyi gezmeler.

  5. Merhaba ben şimdi okudum güzel detaylı yazmıssınız Benim sorum Comoya en yakın yer neresi yani feribotla gideilecek en yakın yer Tek başına bir genç kız oraya 3 g gece için gittiğinde Como da mı kalmalı Fiyatlar acosından Comoya en yakın yer olsa diye düşündük ama orası neresi olmalı Bir öneriniz olur mu acaba Tskler

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *