Avrupa Gezi Yazıları İspanya Madrid Slider

Madrid'de Gezilecek Yerler

madrid-gezilecek-yerler-ozet

2015 Yaz tatilimizin ana hedef noktası Mallorca’ydı. Maldivlerle yarışan kumsalları, İspanyol kültürü ve coğrafi güzellikleri ile Mallorca bangır bangı yaz tatili için bizi kendisine çağırıyordu. Fakat bir sorun vardı ki o da Türkiye’den Mallorca’ya doğrudan uçak yok. Bu durumda İspanya’ya ulaşmak ve İspanya’dan iç hatlar ile Mallorca’ya geçmek en uygun olanıydı.

Ya Madrid’i ya Barcelona’yı kendimize geçiş noktası olarak seçecektik. Tabii biz gezen bir aile olarak ne yaptık ? Madrid’e gittik, Madrid’i gezdik, Mallorca’ya geçtik, Mallorca’da yaz tatilimizi yaptık ve dönüşü Barcelona üzerinden yaptık, Barcelona’da 24 saat harcadık.

Bu programda Madrid’de gezilecek yerler için tam iki gün Toledo için de 1 gün ayırmıştık. İspanya’nın başkenti Madrid için 48 saat yeter mi ? Tabii ki hayır. Madrid’in tadı benim damağımda kaldı ama gezilecek yerleri görmediğimizden değil, Madrid’in özgür dünyasını özlediğim için.

istanbul-madrid-thy

Madrid’de İstanbul aktarmalı olarak Türk Hava Yolları ile 4 saatlik bir uçuşun sonrasında vardık.  Küçük bebeğimiz Mert Deniz ile 4 saatlik bir uçuş deneyimini ilk defa yaşayacağımız için tereddütsüz bir şekilde gözüm gibi baktığım millerimle Bussines Clas bileti aldım. (Gerçi THY’den iyi bir kazık yedik, sadece Bussines Bebesi Mert Deniz için 1.000 TL ekstra ücret aldılar ama hadi neyse, uçaktaki rahatımıza sayıyorum onu)

Barajas Havalimanına indikten sonra, o karmaşık havalimanında denk geldiğimiz THY’nin Madrid sorumlusu İspanyol aile sayesinde şehir merkezine yolumuzu kolaylıkla bulduk. Aksi takdirde uzun bir süre havalimanında kaybolmak içten değil. bu sebeple ayrı bir yazıda Madrid Havalimanın’dan Şehir Merkezi’ne nasıl gelinir diye anlatacağım.

madrid-airbnb

Madrid’deki otelimiz, pardon evimiz Sol Meydan’ında yer alan İkonik Vodafone mağazsının sokağında kalabalık bir cadde üzerindeydi. Bu defa bir çılgınlık yapıp Booking.com ‘dan otel bulmak yerine Airbnb’den ev tutmayı denedik. Çünkü bize bir mutfak lazım. Gerçi gezilerimizde artık İzmir’de özenle hazırlanmış Tarhana Çorbasını, yabancılara “Organic Baby Food” diye yutturup bir güzel çorba yaptırmayı öğrendik ama olsun Mutfaklı ev, bebekli bir aile için candır. Airbnb tecrübemizi de ayrı bir yazıda anlatacağım inşallah 🙂

Madrid’de gezilecek yerler programımızı ikiye ayırmıştık.

1.Gün Sol Meydanının haritaya göre Sol ve üst tarafında kalan noktalarına

2. Gün Sol Meydanının haritaya göre sağ ve alt tarafında kalan noktalarına

ayırdık zamanımızı,

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *