Amerika Birleşik Devletleri Faydalı Bilgiler Kuzey Amerika Washington

Washington Gezi Notları: 1- Washington Havaalanından Şehir Merkezine Ulaşım

Washington’da üç tane havalimanı var. Bunların ikisi genelde iç hat uçuşları için kullanılmakta iken Dulles Havalimanı uluslararası uçuşlara hizmet veriyor.

washington-ronald-reagen-havalimani-ulasim
Ronald Reagen Havalimanı

Şehir merkezine en yakın olanı Ronald Reagan Havalimanı daha çok iç hatlarda kullanılıyor, Taksi ile 15-20 USD’ye ulaşıyorsunuz çok basit. Taksiye bu parayı da vermem derseniz hemen havalimanın içinde yer alan metro istasyonundan Mavi ya da Sarı hatlardan birisini kullanıp şehir merkezine kolaylıkla ulaşıyorsunuz.

washington-baltimore-havalimani-ulasim
Baltimore Havalimanı

Baltimore havalimanı ise şehre en uzak olanı ve genelde iç hat uçuşları için kullanılıyor.  Havalimanın içinden bir shuttle trenine binip oradan Thurgood Marshall Havalimanı istasyonuna geçip tren ile Union İstasyonuna gelip oradan metroya aktarma yapabilirsiniz.

washington-dulles-havalimani-ulasim
Dulles Havalimanı

Dulles Havalimanı ise şehrin en büyük ve uluslararası uçuşlar için kullanılan havalimanı.

Biz de burayı kullandığımız için detaylı olarak Dulles Havalimanın’dan şehir merkezine ulaşımı anlatacağım. 

Fakat şehre maalesef biraz uzak, 50 km kadar. Bu sebeple taksi trafiksiz bir saatte taksi ile yaklaşık 45 dk sürüyor ve 60 USD + Bahşiş civarında ödeme yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak trafiğe takılırsanız beklemeler ile 70-80 USD civarına çıkabiliyor.

Taksi yerine yine kapıdan kapıya servis şeklinde hizmet veren Shuttle Servislerini de kullanabilirsiniz ama bence kullanmayın. Araştırmalarım sırasında ki shuttle firmasına denk gelmiştim, Super Shuttle kurumsal bir firma idi. Gidiş Dönüş iki kişi 70 USD civarına gideceklerdi. Tam rezervasyon yaparken iki yaşındaki bebek için araç koltuğu istediklerini fark ettim (hani kendileri de tedarik etmiyor, biz getirecekmişiz:) doğrulamak için bir e-posta gönderdim, ne cevap veren oldu ne de ilgilenen.

washington-dulles-shuttle-hizmeti
Washington Shuttle Hizmeti

Diğer Shuttle Supreme Shuttle ise daha halk adamı olarak görüneni idi. Ayrıca gidiş dönüş 60 USD civarına gidiyordu. Fakat kendi facebook sayfalarına yapılan yorumlara baktığımda, verilen saate uymadıklarını, almaya gelmediklerini, para iadesi yapmadıklarını söylüyordu insanlar,

Amerika’dan yaptığımız alışverişin etkisi ile artan bavul sayımızı da dikkate aldığımda aslında toplu taşıma kullanmak istemiyordum ama taksiye tek yön için 80 USD de vermek istemiyordum, Tam havalimanından çıkarken gözüme shuttle otobüslerinin satış ofisi çarptı. Supreme Shuttle hemen kalkacaktı, biraz çekine çekine yaptım rezervasyonu ama havalimanından biniyordum ve şehir merkezine gidiyorduk ne olabilirdi ki ?!!

Bizimle birlikte Abu Dhabi’den bir, İran’dan bir ve Londra’dan bir çift bindi aracı ve hepimizin oteli şehir merkezinde idi.

Şoför önce tüm adresleri GPS’e girdi ve Amerikalı’ların özgüveni ile sohbete başladı bizlerle Londralı’larla Brexit, İranlı ile politika, bizimle çocuk vs hakkında derken aradan bir saat geçti ve aynı yerlerde dönüp dolaşıyorduk. Önce ben google maps’ten baktım bir şeyler ters gidiyor diye, sonra Abu Dhabi’li eleman patladı, ters yöne gidiyorsun diye.

Sonuçta uzatmayayım Vegas’tan 4 saatlik uçuşun ardından tam iki saatte şehir merkezine işkence vari bir yolculuk,

Kısaca Shuttle’den uzak durun, şoförleri yol ve adres bilmiyor

Washington Dulles Havalimanından şehir merkezine en ucuz alternatif ise şehir merkezine giden otobüs (Metrobus) ve sonrasında da aktarma metrosu.

washington-dulles-metrobus

Havalimanından kalkan otobüs (5A) ile Rosslyn veya L’Enfant Plaza metro istasyonlarına ulaşıp oradan Mavi, Turuncu veya Kırmızı hatlardan birine geçebiliyorsunuz. Otobüsün bileti anladığım kadarı ile 4 USD, metro tek yön 2,5 USD.

#gezinafiyetle

Gezgin Avukat

Av. Eren Evren

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *