Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Otel Rehberi

Los Angeles’da Nerede Kalınır ?

Los Angeles’da nerede kalınır sorusunun cevabı aslında ilgi alanınıza ve bütçenize göre değişiyor. Çünkü 25 Milyonluk Los Angeles bana göre birbirine bağlı şehirlerden oluşuyor ve Downtown adı ile anılan merkezi dışında bilinen bir merkezi yok ancak hiçkimse de downtown’da kalmanızı ve hatta downtown’a gece gitmenizi bile güvenlik sebebi önermiyor. Bu sebeple çok da cesur değilseniz, duyduğum kadarı ile downtown’dan geceleri uzak durun.

Peki Los Angeles’da nerede kalalım ?

İlk çırpıda verilecek cevap genellikle Hollywood bölgesi. Ama adı Hollywood olsa da, zannetmeyin bir tarafta Tom Cruise diğer tarafta Julia Roberts’la komşu olacağınızı (Çok mu eskide kaldım 🙂 Bölgenin adı Hollywood sadece ama tabelası bile tee kaç km ötede.

Hollywood bölgesinde kalmanın avantajı, meşhur yıldızlı Hollywood bulvarına yakın olmak. Geceleri bu bulvar gerçekten de çok hareketli. Ama çok da bir şey beklemeyin. Ayrıca Universal gibi film stüdyolarına ve Beverly Hills bölgesine gitme konusunda da avantajları var. Los Angeles’a yeni başlayanlar için güzel bir bölge olabilir. Metro’nun da işlediği bir bölge burası. Otel fiyatlarını 1 ile 5 arasında sıralamak gerekirse ortalama 3-4 civarında diyebiliriz.

Los Angeles’da ucuz konaklama yapmak için genellikle LA Havaalanın çevresindeki büyük otellerde kalınabilir. Los Angeles’da toplu taşımaya güvenip de gelmeyeceğinizi düşünürsem, havaalanı Los Angeles’da gezilecek yerlerin tam ortasında yer alıyor. Burada Hilton, Sheraton, Mariott ve Crowne Plaza gibi oteller, Hollywod’a göre oda kıyaslaması yaparsak nispeten daha ucuz fiyatlar verebiliyor. Araba ile Santa Monica, Hollywood, Downtown vs hepsi yaklaşık yarım saatlik mesafede. Ancak arabanız olmaz ise bu bölgeden uzak durun. Arabanız varsa da otel bakarken otopark fiyatlarına iyi bakın, bazıları günlük 30-35 dolar gibi çılgın fiyatlar isteyebiliyor. Otellerin fiyatlarını 1 ile 5 arasında sıralarsak 2-3 verebiliriz.

Los Angeles’da Lüks konaklama yapmak isteyenler ise tabii ki Santa Monica’yı tercih ediyor. Los Angeles’da bir sahil kasabası olan Santa Monica, sahil şeridindeki elegans otelleri ile öne çıkıyor. Deniz manzaralı şık okyanus odalarında kalmak gerçekten de güzel bir zevk olsa gerek. Tabii Santa Monica’da kalırsanız bu defa Los Angeles’da gezilecek yerlere bir miktar uzak kalabilirsiniz. Bu bölge de arabasız olmaz. Otellerin fiyatlarını 1 ile 5 arasında sıralarsak 4,5- 5 verebiliriz.

Biz Los Angeles’da Hollywood bulvarının üzerindeki Kodak Tiyatrosu ve Higland AVM’nin hemen bir sokak arkasında yer alan California evi tarzında inşa edilmiş HOllywood Celebrity Hotel’de kaldık. 4 gece kaldığımız bu otelin mutfaklı suit odaları bizim gibi ailelere hitap ediyordu.

İki katlı bu otelde üst katta kalmanızı tavsiye ederim. Personeli güleryüzlü otopark sorunu olmayan, Hollywood çevresindeki gezilecek yerlere bir adım mesafede bu otel.

Kahvaltısı ise el ile kendiniz yapabileceğiniz Waffle ve Bagellerden oluşsa da bir süre seviyorsunuz sonra Böö diyorsunuz ama olsun.

HOLLYWOOD CELEBRİTY HOTEL

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *