Avrupa Floransa Otel Rehberi

Floransa’da Otel Tavsiyesi

Floransa’da nerede kalınır sorusunun cevabını bulmak için ihtiyaçları da değerlendirmek gerekiyor. Gezinizin amacı sadece Floransa Merkez ise ve herhangi başka bir yere gitmeyecekseniz tavsiyem Duomo’nun etrafında bir otelde kalmanız, araçsız gelip tren ile etrafı gezmeyi düşünüyorsanız da o zaman Santa Maria Novella Tren istasyonunda bir otel bulmak olacaktır. Araç ile gelmeye ya da Floransa’dan araç kiralamaya niyetiniz var ise o zaman ya ucuz olsun diye Floransa merkezin azıcık dışına çıkıp otoparkı içinde olan bir otel bulmanız ya da şehir merkezinde otel bulup yüksek park ücretlerine (Örneğin günlüğü 25 EUR) razı olmanız lazım.

Floransa’da otel bulabilmek için özellikle bahar ve yaz aylarında bir tatil planlıyorsanız da o zaman benim tavsiyem en az 6 ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız olacaktır. Çünkü Floransa’daki oteller sayıca çok yeterli olmadığı için erkenden doluluk seviyesi artmakta ve doğal olarak da azalan arz ve artan talep karşısında fiyatlar tepe noktasına tren misali koşturmakta.

Biz Mayıs ayında yapacağımız Floransa gezimiz için Ocak ayında otelimizi ayarladık ki aslında çok erken sayılmazmış yaklaşık %40 doluluk oranında pek de istediğim fiyatları bulamamıştım.

Floransa’da Otel Tavsiyesi isteyenlere bizim kaldığımız La Residence Reppublica otelini önerebiliriz. Meşhur ve turistik Reppublica Meydanına bakan bu otel sayesinde Floransa’nın tam kalbinde ve gezilecek her yere bir kaç adım mesafesinde kalıyorsunuz. Ayrıca Reppublica Meydanını görmek için ayrıca zaman ayırmaya gerek kalmıyor, her gün önünden geçerek ortamını içinize çekebiliyorsunuz.

Residence Le Repubblica, adından da anlaşılacağı üzere mini mutfaklı stüdyo dairelerden oluşuyor. Bizim ufaklığımıza yemek hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz olduğu için yurt dışında mutfaklı otelleri tercih ediyoruz. Yoksa dışarıdaki restoranlarda, tarhana çorbasını, Organic Baby Food diye hazırlatmak zorunda kalıyoruz 🙂

Odamız yaklaşık 30 metrekare ferah bir daire idi. Yatağı komforlu, dolapları yeterli, tuvaleti temiz ve gerek ilave bir üçlü koltuğu gerekse de yuvarlak masası ile yeterli bir alana sahipti.

Meydana doğrudan bakan French Balkonları mevcuttu. Bu sayede meydandaki sokak şarkıcılarının konserlerini bedava dinlemek ve atlıkarıncayı seyeredek hayallere dalma şansımız oluyordu. Bu sebeple Kesinlikle ve kesinlikle meydana bakan odaları talep edin yoksa bu otelde kalmanın bir anlamı kalmıyor.

Otelin dezavantajları ise bir resepsiyonunun olmaması. 400 metre ötedeki aynı patrona ait Hotel Lanzini’den anahtarı alıp ona teslim etmeniz gerekiyor. Bir sorun olduğunda oradan kalkıp geliyorlar. Ayrıca oda temizliği de yok. Yani var da ilave ücret istiyorlar. Bu sebeple fazla kirletmeyin.

İnternete de ücretli dediler ama biz bir yolunu bulup ücretsiz kullanmayı başardık.

Otelin Floransa merkezde bir otopark ile anlaşması var. Aracınız ile geldiğinizde anlaşmalı otoparktan bir vale gönderip aracı aldırıyorlar, iade için 1 saat önce haber vermeniz lazım. Profesyonelce işlerini yapıyorlar, Park ücreti günlük 25 EUR ve bu parayı doğrudan garaja ödüyorsunuz. Anlaşmalı garaj sayesinde ZTL sorununuz da kalmıyor. Merkezde rahatlıkla araç ile dolaşabiliyorsunuz.

Otele ise 5 gece için 560 EUR ödedik. Bence pahalıydı ama Floransa’da maalesef şehir merkezinde pek çok otel pahalı

#gezinafiyetle

Gezgin Avukat

Eren Evren

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *