Avrupa Gezi Yazıları Kos Midilli Mykonos Rodos Santorini Slider Yunanistan

Hangi Yunan Adası Daha Güzel ?

Santorini;

en-guzel-yunan-adasi

Benim gördüğüm Yunan Adaları içerisinde en büyüleyici olanı Santorini idi. Yeryüzünde romantizimin kaynağı olabilecek bir kaç nokta varsa, Santorini de o noktalar içinde bir tanesidir. Bu sayede sürekli olarak Avrupa’daki balayı cenneti olarak da adlandırılıyor.

Eşsiz manzaralar adası olan Santorini’de gün batımı her gün bir başka törenle yapılıyor. Adanın Kuzey ve Güney uçlarından en iyi şekilde seyredilebilen gün batımı sırasında etrafta derin bir sessizlik ve romantizim enerjsi doluyor.

Santorini’nin merkezi Fira adanın en hareketli ve turistik noktası, Cruise limanından teleferikle veya eşşekler ile dağın tepesindeki merkeze ulaşabiliyorsunuz. Santorini ile ilgili yazıma bakarsanız eşşekleri kullanmamanız gerektiğini görebilirsiniz. Ayrıca macera aramak isteyenler, bir zamanların Atlantisi’ini suya gömen volkanın su üzerinde kalan yegane parçası üzerinde yürümek ve volkan kayalarına dokunmak için Fira’dan kalkan tekneler ile Volkan turuna katılabilir. (Pek biz Türk turistlere göre değil 🙂

santorini-fira

Santorini’nin  en etkileyici bölgesi olan Oia ise bir çekim merkezi. Bildiğiniz Santorini manzaralarının çoğu ya Oia’dan çekilmiştir ya da manzaralarda Oia vardır. Bembeyaz yapıları, pahalı butik otelleri, tasarım mağazaları, güneşin en güzel battığı yer olması ile Oia Ege Denizin’de bir harikalar diyarı. Ancak ekonomik otel arayanların Oia’dan biraz uzak durmasında fayda var. Geceliği 500-600 Eur olan otellerin bölgesi Oia. Ha param var, herkesin duvardan izlediği gün batımını ben otel odamın balkonundan izleyecem diyorsanız ben bilmem.

Santoriniye ulaşım çok kolay değil. Santorini’ye nasıl gidilir ? isimli yazımda detayları öğrenebilirsiniz. Gelmek için uzun bir deniz yolculuğu yapmak gerekli olabilir.

santorini-oia

Santorini “deniz-kum-güneş” tatili arayanlar için doğru bir yer değil. Plajları çok güzel değil ve hatta taşlık. Deniz suyu da birazcık soğuk. Ancak sevdiğiniz bir insanla gelip doğru bir programı takip ederseniz Santorini bana göre en güzel Yunan adası.

Devamı için 3 numaralı sayfaya geçelim.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

9 Yorum

  1. Yunan adaları arasında top 10;

    Serifos
    Milos
    Naksos
    Kefalonya
    Zakynthos
    Sifnos
    Paros
    Skiathos
    İos

    No1 daha sonra …………………

  2. Kalimnos adası nın en onemli ozelligini pas gecmissiniz. Kalimnos adası ege nin himalayasıdır… Adanın batı ucu dağların dik ve yamaç oluşundan oturu ada ya binlerce turist eylul ayindaki dagcilik festivallerine katıliyor… inanilmaz bir gun batimi var ve cok guzel fotograflar cikiyor !!!

    1. Bilgilendirme için sağolun, ilgi alanımız olmadığı için bilmiyordum. Ama bu vesile ile buradan bilgilendirmiş olduk

  3. Nisiros adası görülmeye değer bize en yakın adalardan biri.Kraterler muhteşem.Dağın tepesinde iddiaya göre Yunanistan'ın en güzel köyü ve krater manzarası tavsiye edebileceğim özelliklerinden.

  4. Yeşil sigorta yani uluslararası trafik sigortası yurtdışına araçla çıkacaklar için zorunlu evraklardan biri. sigorta yaptırmak isteyenlerin watsapptan ruhsat fotoğrafını göndermeleri yeterli olacaktır. 2 gün içinde sigorta adresinize gelecektir veya Tekirdağdan elden alabilirsiniz. Sigorta istediğiniz tarihte başlar.
    Otomobil : 3 aylık 90 Euro 1 aylık 65 Euro
    kamyonet: 1 aylık 65 euro 3 aylık 100 euro
    motorsiklet : 1 aylık 37 euro
    Karavan:1 aylık 100 , 3 aylık 150 euro
    Watsapp: 05055496507

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *