Avrupa Gezi Yazıları Kos Midilli Mykonos Rodos Santorini Slider Yunanistan

Hangi Yunan Adası Daha Güzel ?

Sakız

sakiz-ruzgar-degirmenleri

Sakız Adası, Çeşme’nin tam karşısında 20 dk’lık bir feribot yolculuğu ile belki de Türkler tarafından en çok ziyaret edilen Yunan Adası. Bir yerde “Sakız Adasında Kendinizi Antalya’daki Rus turistler gibi hissedersiniz” diye okumuştum. Gidip gördüğümde gerçekten de doğru olduğunu gördüm. Adanın merkezinde bulunan balıkçılar özellikle haftasonları neredeyse sadece Türk turistlere hizmet veriyor. Adada pek çok yerde ünlü bir Türk vatandaşını görmeniz mümkün. Ayrıca merkezden adanın alameti farikası olan Sakız ürünlü her şeyi ucuza bulabilirsiniz.

sakiz-pirgi

Sakız’da ben bir gün geçirdiğim için gezilecek yerler konusunda çok fazla şey söyleyemem. Ancak Sakız’da gezdiğimiz yerlerin içerisinde en güzeli Vroulidia isimli saklı bir koydu. Adanın güney ucunda, “Çeşmeden bakıldığında en sol tarafta” kalan bu saklı cennet mutlaka görülmesi gereken bir yer. Akvaryum temizliğinde suyu ve turkuaz denizi sakın atlamayın derim.

sakiz-vroulidia

Adanın iç bölgelerinde yer alan Pirgi ve Mesta köyleri ise çok güzel köyler ve mutlaka Sakız Adasında gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer almalı. Pirgi’deki duvar süslemeleri ve Mesta’nın mistik yapısı görmeye değer.

 sakiz-plajlar

Ayrıca Sakız adası, Atina’ya ve Midilli’ye gidebilmek için de uygun bir liman.

Devamı için 8 numaralı sayfaya geçelim.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

9 Yorum

  1. Yunan adaları arasında top 10;

    Serifos
    Milos
    Naksos
    Kefalonya
    Zakynthos
    Sifnos
    Paros
    Skiathos
    İos

    No1 daha sonra …………………

  2. Kalimnos adası nın en onemli ozelligini pas gecmissiniz. Kalimnos adası ege nin himalayasıdır… Adanın batı ucu dağların dik ve yamaç oluşundan oturu ada ya binlerce turist eylul ayindaki dagcilik festivallerine katıliyor… inanilmaz bir gun batimi var ve cok guzel fotograflar cikiyor !!!

    1. Bilgilendirme için sağolun, ilgi alanımız olmadığı için bilmiyordum. Ama bu vesile ile buradan bilgilendirmiş olduk

  3. Nisiros adası görülmeye değer bize en yakın adalardan biri.Kraterler muhteşem.Dağın tepesinde iddiaya göre Yunanistan'ın en güzel köyü ve krater manzarası tavsiye edebileceğim özelliklerinden.

  4. Yeşil sigorta yani uluslararası trafik sigortası yurtdışına araçla çıkacaklar için zorunlu evraklardan biri. sigorta yaptırmak isteyenlerin watsapptan ruhsat fotoğrafını göndermeleri yeterli olacaktır. 2 gün içinde sigorta adresinize gelecektir veya Tekirdağdan elden alabilirsiniz. Sigorta istediğiniz tarihte başlar.
    Otomobil : 3 aylık 90 Euro 1 aylık 65 Euro
    kamyonet: 1 aylık 65 euro 3 aylık 100 euro
    motorsiklet : 1 aylık 37 euro
    Karavan:1 aylık 100 , 3 aylık 150 euro
    Watsapp: 05055496507

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *