Avrupa Gezi Yazıları İspanya Mallorca Slider

Mallorca’da Gezilecek Yerler ve Plajlar

Mallorca’da 2. Gün: Adanın Güney Plajları; Cala Pi, Es Tranc, ve Cala d’or

mallorca-es-tranc

Kağıt üzerinde tıkır tıkır işleyecek planımda 2. Gün adanın Güney ve Güney doğusundaki plajlara gitmek vardı. Önce Cala Pi (Cala=Koy) sonra Mallorca’nın yıldızı Es Tranc ve en son da vakit kalırsa Cala d’or’a gidecektik.

Ama saat 12:00 itibari ile meteorolojinin verdiği bilgilerin aksine hava kapalı ve her an sağanak yağmur başlayacak gibi idi. Biz Mallorca’da güneşlenmeye gelmiştik ama güneş bizden bıkmış ve İzmir’de kalmıştı sanki. Bu sebeple saat 2’ye kadar ne yapacağımızı bilemeden durduk kaldık,acaba planımı mı değiştirsem, Soller ve Valdemossa gibi köyleri mi görsek, Es Tranc bu adanın yıldızı heba olmasın derken, en son hadi şansımızı deneyelim dedik ve Es Tranc’a doğru yola çıktık.

Cala Pi’ye gitmek için yüzlerce basamak inmenin gerekli olduğunu öğrenince, bebek arabası ile imkan olmadığı için pas geçtik. Ama resimlere baktığımda normal şartlarda es geçilmemesi gereken bir plaj olduğunu gördüm.

Es Tranc’e doğru ilerlerken güneşin açması bir anda bütün neşemizi yerine getirdi. Şansımız dönüyor muydu neydi derken bir anda Es Tranc’e dönen yolun bir bariyerle kapatıldığını gördüm. Araçlar önünde duruyor ve giremiyordu, üzerinde de sadece yol kapalı diyordu ama sebep vs yoktu. Duramadım geçtim, sonra 150 metre sonra geri döndüm ve bir daha önünden geçtim yine giremedim, sinir katsayımız iyice artıyordu, Es Tranc Mallorca’nın yıldızı idi ve ertesi gün dönme şansım yoktu, program aksayacaktı. Aracı kenara çektim, türkiye’de araç kullanan bir şoför olduğumu kendime tekrarladım ve ana yolda bir u çektikten sonra tebalanın yanına tek yön yol saptım, karşıdan araç gelse kavga çıkartacaktım ama Allahtan kimse gelmedi. Bir süre sonra yol iki şeride çıktı önce hataen bir tuzlada durduk, evet Es Tranc bembeyaz bir kumsaldı ama bu kadar da beyaz değildi derken hata yaptığımı anlamıştım. Kıvrımlı ve tek şeritli bir yoldan bir gün önceki yağmurlarda sel mi bastı acaba deyip çekine çekine devam ederken, altımda 4*4 araç var deyip kendimi teskin ettim ve yolun sonuna geldim.

Es Tranc aslında bir milli park, bu sebeple Milli Park’a girerken 6 EUR giriş parası veriyorsunuz. Şansıma hemen denize yakın bir park yeri buldum ve az zorlayan bir patikadan sonra muhteşem Es Tranc plajı karşımıza geldi !!

Gerçekten de bembeyaz ve incecik bir kumsalda, berrak turkuaz bir denizde yüzmek istiyorsanız burayı pas geçmeyin derim. Evet çok meşhur bir plaj, iğne atsan yere düşmez ama mutlaka kendinize uygun bir yer bulursunuz.

Plajda şenzlong ve şemsiye isterseniz var, istemiyorsanız ben havlumu atayım yanımda getirdiğim şemsiyeyi de şuracığa dikerim diyorsanız ona da yer var. Yalnız iki şezlong ve bir şemsiye 19 EUR ben uyarayım ki, bizim gibi aa kimse neden şezlonglara oturmuyor ki demeyin. Türkiye’deki gibi bir Beach mantığı olmadığı için taa 300 mt uzaktaki kafeye de kendinizin yürümesi lazım, önerim plajın yegane kafesine yakın bir yere konuşlanın, çünkü masaj yapan Tai’ler dışında hiçbir satıcı dolaşmıyor plajda.

Es Tranc plajı aynı zamanda tam bir çocuk dostu, tamam çocukların atlayıp koşabileceği kadar geniş alanlar yok ama, incecik kumlarda ılıkçana bir denizin içinde saatlerce oturup oyun oynayabilir, derinleşmeyen denizde özgürce yüzebilirler.

mallorca-es-tranc-sahili

Plaja geç gelmenin ve şemsiye ve şezlonga 19 EUR’nun kaptırmanın etkisi ile Cala d’or programımızı da iptal etmeye karar verdik, bu kadar maceralı bir gün için Es Tranc’in verdiği huzuru riske atmaya gerek yoktu, Belki Cala D’or’a giden bir okuyucum çıkar da bana hata yapmışsın der…

İlk günün yorgunluğu olsa gerek bu defa şehir merkezine gidesimiz gelmedi. Otelin manzarasının da çok güzel olması ve okuduğum bir blogda otelin oda servisinin de tavsiye edildiğini hatırlayınca Mallorca’nın en güzel manzarasına karşı yemeğimizi sipariş ettik. Manzara harika ama yemek berbattı ama olsun, keyfimiz yerinde idi. Ne de olsa bugün Es Tranc’ı görmüştük.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

11 Yorum

  1. Selamlar,

    Biz de 1 hafta sonra Mallorca'ya gideceğiz. Fakat araba kiralama işi ile ilgili biraz kafamız karışık. rentalcars.com üzeriden tam kiralayacaktım ki Avrupa Bilriği dışındaki ülkelerin uluslararası ehliyet ibrazı zorunludur şeklinde bir uyarı gördüm. Kiralama işi ile daha detaylı bilgi vermeniz mümkün müdür acaba?

    1. Merhaba,
      Ben normal ehliyetimle Avrupa'da Almanya, İspanya,İtalya ve Yunanistan'da bugüne kadar hep araç kiraladım. Bir sorun çıkmadı. Tek endişem herhangi bir kaza veya kontrol noktasında polislerin bir şey deyip demeyeceği noktasında. Ama Avrupa'da öyle çevirme falan da olmadığı için kaza yapmadıktan sonra sorun çıkacağını düşünmüyorum. Araç şirketleri de sorun çıkartmıyor.

      Ancak yine de endişeniz varsa, Ehliyetinizi yenileyin derim. Yeni ehliyetlerimiz Avrupa Birliği ile uyumlu.

      İyi tatiller dilerim

      Eren Evren

      1. Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Bu arada 1 hafta Barcelona şeklinde planladığımız tatilimizi sizin gezi yazısını okuduktan sonra Barcelona + Mallorca şeklinde değiştirdik 🙂

        Yeni ehliyet için randevu doluluğundan dolayı maalesef eski ehliyet ile gideceğiz tatile. Siz nasıl kiraladınız aracı bu arada? Gitmeden önce mi rezervasyon yaptırdınız, yoksa direk havalanında mı halletiniz kiralama işini. Önceden rezervasyon yaptırdıysanız Hertz'in sitesinden mi yoksa rentalcars.com üzerinden mi ilerlediniz? Benim gördüğüm kadarıyla Depozito, full kasko gibi konular rentalcars.com veya firmaların kendi sitelerinde değişken görünüyor bayağı. Bu arada Gold Cars' ta €20 fark ile beklemeden teslim seçeneği gördüm ama sizin yazıdan sonra çok soğudum firmadan. Bir de bazı firmalar araç içi wifi sunuyor galiba bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? GPS yerine Yandex Navigasyon daha kullanışlı olur mu acaba diye düşünmeden edemiyorum. GPS fiyatları da ucuz değil ki ama lazım sanırım orda 🙂

        1. Berk Bey, Mallorca gerçekten de görülmesi gereken güzel bir tatil cenneti. Özellikle araç kiralayıp Es Trenc ve diğer plajlara giderseniz çok beğenirsiniz diye umuyorum.

          Araç kiralama konusuna gelirsek; çok fazla takmayın ve rahat olun, Ben bugüne kadar o kadar çok araç kiraladım, hiçbirisinde problem yaşamadım. Siz de yaşamazsınız.

          Araç kiralama konusunda Rentalcars.com ve http://autoeurope.eu şirketleri çok iyi fırsatlar sunuyor. Ben hangisinde daha uygun araç buluyorsam oradan kiralıyorum. Bazı zamanlarda şirketlerin kendi sayfalarında da promosyonları oluyor, karar vermeden önce onlara da bakmak lazım. Autoerupe'da sadece full kasko istediğinizde araç şirketi değil size autoerupe full kaskoyu veriyor. Örneğin Stutgart'ta Hertz'den yaptığım kiralamada Full Insurance seçmiştim, Ama şirket bana 1.150 EUR'dan düşük hasarlarda muafiyetimin olmadığını söyledi. ben de kiralamada Excess klozunu gösterince bu bizimle ilgili değil, bir sorun olursa aracı şirketle görüşürsünüz demişti, Neyse ki bir sorun olmadı.

          Mallorca'da Hertz'den de kiralasanız maalesef sıra bekleme ihtimali hep var, Ama benim gördüğüm kadarı ile Gold Car'ın önünde en az 100 Mt kuyruk vardı. Felaket bir şeydi. Eğer 20 EUR ekstraya beklemezsiniz diyorsanız, düşünün derim, Ama siz bilirsiniz.

          Ben yurt dışında yanımda Samsung K Zoom isimli fotoğraf makinesi telefonu taşıyorum ilave olarak. gittiğim her ülkenin internet paketli kullan at (Prepaid) kartlarını alıyorum. Böylece hem o ülkede konuşma şansım oluyor hem de interneti çok daha ucuza getiyorum. Eğer İspanya'da 1 hafta ve üstü kalacaksanız Vodafon'den bir hat alabilirsiniz, Yanlış hatırlamıyorsam 15-20 EUR civarnda bir maliyete 4 GB internet ve 1000 dk konuşma vermişlerdi. (Konuşmayı Türkiye'de bitirdim) Bu sayede telefonunda Google Maps'i kullanarak navigasyon işini çözdüm. Tavsiyem pahalı ise Wifi ya da Navigasyon işine girmeden bu şekilde bir çözüm bulmanız olur. Hem K zoom ile fotoğraf makinesi taşıma derdi de kalmıyor.

  2. Vallahi özellikle vodafone prepaid öneriniz muhteşem oldu 🙂 Blogu okuyan kişilerin de faydalanması için linkini ekleyim hemen. http://www.vodafone.es/particulares/es/tienda/mov… 60dk ulusal/uluslararası konuşma (Türkiye'yi kapsayıp kapsamadığından emin değilim ama önemli olan internet zaten) ve 1.5 GB internet €15 olmuş. Umarım Iphone 6'da çalışır. Autoeurope'ta bahsettiğiniz kasko konusuna ben rentalcars'ta da denk geldim sanırım. Kiralama işini de artık halledicez bi şekilde 1-2 güne. Valla araç işini çözebilirsek sizin önerdiğiniz tüm plajlara uğramayı düşünüyoruz. Gitmeden 2-3 gün evvel sizin yazıyı baştan aşağı yine okuyacağım zaten notlarımı almak için 😀

  3. Ağustos ayı için tavsiye ettiğiniz gibi 7 gecelik Mallorca gezisi yapacağız. Kaldığınız otel neresi ve memnun musunuz çünkü bizim de minik bir gezi arkadaşımız var 15 aylık.
    Tavsiye edeceğiniz otel olursa sevinirim.Bu arada cok ayrıntılı bir yazı olmuş ellerinize sağlık
    Sevgiler
    http://www.yollardahayatvar.com

    1. Merhaba, https://gezelimgorelimbilelim.com/2015/09/mallorca… yazımda bununla ilgili yazmıştım. Kaldığımız otel son dönemde kaldığımız otellerin arasında en güzel manzaraya sahip olanıydı. Palma'da kalacaksanız, aracınız olacaksa tavsiye ederim. Otel yat limanının hemen arkasında ve merkez dediğimiz katedrala yürüyerek 15 dk mesafede.

  4. Selamlar,
    Bloğunuzu bulduğuna okuduğuma o kadar memnun oldumki anlatamam. Kısmetse 10 gün sonra Mallorca’da olacağım. Biletler aynı sizin gibi İberiaexpress’ten. Kiralık araç olarak da fiat 500L kiraladım. Zira benimde 1 ve 6 yaşlarında 2 çocuğum var, umarım sığarız.
    Bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.
    Sizin belirttiğiniz gibi çocuklarla her yerde kalabilmek mümkün değil. Kıyı şeridiyle de iç kısımlar arası neredeyse fiyat katlıyor. Orta kesimlerde kalıp sahilleri gezsem mi yoksa banko bir sahil civarı mı konaklasam diyorum.
    Beni düşündüren öncelikli olarak yol ve gece hayatım olmasa da akşam çocuklarla gezinebilecek yer park vs olması.
    Trafik problemi var diyorlar. Çok sıkışıklık var mı?
    Geceleri mutlaka polis kontrolü oluyor diyorlar ama size rast gelmemiş sanırım. Zaten daha çok alkolün dozunu ayarlayamayan ingilizlerin takıldığı yerlerde sanırım.
    Yeme içme maliyeti ve kalitesi nasıldır? Büyük ihtimalle mutfaklı apart yada airbnb’den ev tutacağuz gibi. Yukarıda da sordum ama nereyi tavsiye edersiniz? Palma parkyeri ve trafik konusunda sıkıntılı gibi geldi bizzat tecrübe eden biri olarak sizin düşünceleriniz altın değerinde benim için.
    Bu arada bende izmirliyim. Büyükşehirde çevre müdürlüğündeyim. Beklerim.

    1. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, Sorularınıza gelirsek;

      1- Evet kalabalık bir aile için Mallorca gerçekten de pahalı bir yer. Odaların fiyatları yüksek. Palma’da kalırsanız, Palma şehri akşamları çok güzel bir şehir. Eğlenceli ve aktif bir şehir. Orta kesim derseniz çok fazla bilgi veremem, sadece geçtik oralardan. Ama sahilde bir yerde kalayım derseniz Cala Millor bölgesini önerebilirim, hem denizi güzel hem de arkada güzel oteller ve sahil şeridi var. Alcudia’yı tavsiye etmem, Magaluf vs yerleri de tavsiye etmem,
      2- Ben trafik problemine rastlamadım (Ağustos’ta oradaydık) Başkentleri Palma’da kaldık ve En fazla trafik akşamüstü iş çkışışında oluyordu, o da bir İzmir’liye göre bile hafif kalır. Gece biz Palma’da otelden merkeze kadar gidip geldik, Palma SAhilinde hiçbir kontrole rastlamadık. Ama İspanyol’laron alkol sınırlarını inceleyin derim.

      3- Kalma için https://gezelimgorelimbilelim.com/2015/09/mallorca… yazıma bakabilirsiniz

      4- Yeme içme konusunda çok güzel bir şehir ama kalabalık bir aile için maliyetler yüksek olabilir.

      5- Palma’da şehir merkezinde sahil kısmında bir fuar alanı gibi bir yer var biz her gittiğimzide yer bulduk hatta içinde değnekçi gibi çocuklar var yer gösteriyorlar ama bahşiş almıyorlar

      Çocuklar özellike Es Tranc, Cala Millor ve Can Picafort’a bayılacaktır. Alcudia’nın denizi mükemmel, 100 metrede diz seviyesinde ama tersliği kokusu.

      Sizinle tanışmayı ben de isterim, Çevre Müdürlüğü eskiden benim işyerimin olduğu yerdeydi, Tepekule İş Merkezinde, sizin işiniz düşerse siz de uğrayın lütfen.

      İyi tatiller dileğimle,

  5. İyi günler yazınızı ve yorumları okudum , gerçekten çok memnun kaldim tskler. Fakat ; Kalma yeri konusunda yazima bakon demissiniz, o kadar bakmama rağmen bi otel ismi göremedim. Size zahmet olmazsa direk kaldiginiz oteli, otelde kahvalti ve yeme içme olayi nasildi wifisi varmiydi, yazarsaniz sevirim. Şimdiden teşekkürler.

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *