Dubai Gezi Yazıları Ortadoğu Slider

Dubai'de Gezilecek Yerler

2. GÜN: DUBAİ MALL- SOUK MEDİNA- BURJ EL ARAP VE BURJ KHALIFA

İkinci Günün programı ilk güne nazaran daha yoğundu. Deniz hakkımızdan bugün de feragat edip Dubai ikonlarını gezmeye ayırdık günümüzü.
Metro ile ulaşımın kolay olması sebebi ile önce Dubai Mall’ı tercih ettik.

Dubai Mall

dubai-mall-from-dis-mekan

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’ı görmeden Dubai’yi gördüm diyemezsiniz. Hatta Yüksel’in iddiasına göre alışveriş seven bir kadın Dubai Mall’ı görmeden ölürse gözü açık gidermiş. Evet Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’ı tam gezmek 1 hafta sürüyormuş. İçinde Paris’in meşhur AVM’si Galeri Lafayette’in ve dünyadaki pek çok meşhur alışveirş merkezinin şubesi olan Dubai MAll’ı gezmek için en güzeli bir rehber edinmek.

Mantığını anlarsanız aslında gezmek çok kolay. İçinde devasa bir akvaryum, buz paten sahası etkinlikleri barındıran bu aVM’de bulamayacağınız hiçbir şey yok, detaylarını ayrı bir yazı ile anlatacağım.

Dubai Mall aynı zamanda meşhur Dubai Fountain (Fıskiye Şov) ve dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’ya da ev sahipliği yapıyor.

dubai-creek-tekne

Fıskiye şov saat 18:00 da başlıyor ve 24:00’a kadar her yarım saatte bir tekrarlanıyor. Arap ezgileri ile dans eden sular izlemeye aynı anda binlerce insan geliyor. Güzel bir yerden izlediğinizde şovun seyrine doyum olmuyor.

Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’dan Dubai’yi seyretmek ise bir başka keyif. Biz hangi saatte gideceğimize bir türlü karar veremediğimizden en güzel saat olan gün batımı saatlerini kaçırmıştık. O zaman gece girelim biz de dedik ve ucuz olsun diye son seansı aldık.

Burj El Arab ve Souk Medina

Bu sebeple aradaki boş vaktimizi değerlendirmek için bir taksiye atlayıp Burj el Arab’ı görmeye gidelim dedik. Dubai Mall’da abartısız 30 dk taksi sırası bekledikten sonra, taksiciye Burj El Arab’ı en güzel nereden izleyebilirsek oraya götür dediğimizi sanırım yanlış anlamış ve bizi doğrudan otelin kapısına kadar götürdü. Tabii ki otelin içine almadılar, hatta fotoğraf bile çekmemizi yasakladı kapıdaki görevliler, kendimi bir anda ezilmiş kola kutusu gibi hissettim.

burj-el-arab

Dubai’ye giden tanıdıklarımın hepsinde bir sahil fotoğrafı ve arkada Burj el Arab vardı ama biz o sahili bulamıyorduk bir türlü, bir oraya bir buraya derken yolumuz Souk Medina’ya çıktı. Souk Medina’nın içinden de güzel bir Burj el Arab karesi yakalayabileceğimizi düşündüğüm için daldık oraya

souk-medina-jumeirah

ouk Medina; otanatik ama çok turistik bir arap çarşısı. Otantik Arap mimarisi size binbir gece ya da Alaaddin masallarında hissettiriyor kendinizi. Palmiyeler ve sarı taştan yapılmış ortasında yapay bir gölet olan bu çarşı mutlaka Dubai’de gezilecek yerler listenizde yerini almalı. Bir noktasından da nokta atışı yaparak Burj El Arab’ın fotoğrafını çekebileceğiniz yeri bulabiliyorsunuz ama foto çekimi için sıraya girmek lazım. Karenin önü hiç boşalmıyor çünkü.

souk-medina-burj-el-arab

Burj Khalifa

burj-khalifa-dubai

Souk Medina’yı gezdikten sonra rotamız yine Dubai Mall ve tabii ki Burj Khalifa’ya döndü. Akşam saati 20:00’a yaptırdığımız rezervasyona yetişmemiz lazım ama Duba’inin 8 şeritli şehir içi otobanına rağmen İstanbul’u özletmeyen trafiğinde içim içimi yiyordu. Bir yandan bilete verdiğimiz kişi başı 200 Dirhemin boşa gideceği korkusu (180 TL) diğer taraftan Dünyanın en yüksek binasına çıkış şansını kaçırmanın sinir bozukluğu ile mücadele ederken tam 19:45’de yerimizde idik.

Ancak o da ne, saat 20:00 seansı ve içeride Ziraat Bankası emekli kuyruğunu yanında düdük makarnası bırakan bir kuyruk ve izdiham var. Araplar girişi saatli satmışlar ama o kadar çok kişiye satmışlar ki kimse 8’de giremedi asansöre

Burj Khalifa izlenimlerimi de detaylı başka bir yazıda anlatacağım ancak Burj Khalifa’dan gece Dubai’yi seyretmek beklenen tatmimi verdiğini buradan söylemeden geçemeyeceğim.

burj-khalifa-manzara

Burj Khalifa’da yaklaşık 1-1,5 saat harcadıktan sonra geceyi Dubai Fountain- fıskiye şovu ile bitirmek lazımdı. Sote bir yere konuşlandık ve suyun, arap müziği ile yaptığı oryantali tadına vararak içimize çekmiş olduk. Saat icabı başka bir gösteri yoktu ama biz mutlaka bir daha görelim diye sözleştik kendimizle.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *