Dubai Gezi Yazıları Ortadoğu Slider

Dubai'de Gezilecek Yerler

4. Gün: Dubai Marina Beach ve Dubai Mall

Evet “hep aynı yerler hep aynı yerler, Marina ve AVM’den başka bir yer yok mu gezdiğiniz ? ” dediğinizi duyar gibiyim. Doğru Dubai sadece bunlardan ibaret değil, Ancak Dubai’ye 40 yılın başında gelmişken ve aradığımızı bulmuşken neden riske girelim ki ? Yanınızda 1 yaşında bir bebe ile Çöl Safarisine gitmek mümkün müdür ? derim bende .

Dubai Marina Beach

Bir gün önceki Kite Beach Faciasından sonra, hep gördüğümüz ancak karşısında koca bir inşaat yapıldığı için kaale almadığımız Dubai Marina Beach’e gitmeye karar verdik. Dubai Marina Beach’i şöyle hayal edin, İstanbul’da Levent veya Maslak’taki plazaları düşünün ve önündeki altın kum plajından mercan yeşili bir denize girdiğinizi görün. İşte Dubai Marina Beach böyle bir yer.

Evet Dubai’nin tamamı gibi o da yapay ama bu yapaylık insanı şaşkına düşmekten ve keyif almaktan alıkoymuyor.

dubai-marina-plaji

Fakat günlerden Cumartesi günü olmasına ve iki şenzlong bir şemsiye için 200 TL’yi gözden çıkartmama rağmen tek bir boş yer yok plajda. 40 derece güneşin altında kumda bebek arabasını zar zor  çekerken Filipinli görevliye “Batsın Dubainiz” diye bir patlamışım, adam halime acımış olsa gerek bana sahilde cankurtaranlık yapan Filipinliyi gösterip selamını söylememi ve ondan kaçak şemsiye alabileceğimi söylediğinde, “Yaşşşasın doğu !!”  dedim içimden. Bizim için sorun değil ama beyaz tenli Minik Mert Deniz’in 40 derece güneş altına çıkabilmesi için önünde en az 20 yıl var. Onu korumamız lazım.

Filipinli’ye diğer Filipinli’nin selamını söyledikten sonra basit bir kola şemsiyesine 40 TL ödeyip ama ekstra olarak kuma kurdurup hemen kendimizi denize attık.

dubai-marina-beach-deniz

Evet Plaj muhteşem, su muhteşem, burası bir halk plajı olmasına rağmen gelenler daha çok Dubai’ye çalışmaya gelen orta-üst yabancılar. Kendinizi modern bir Avrupa plajından farklı bir yerde görmüyorsunuz. uzun uzun zaman geçirdik Dubai Marina Beach’de (İsterseniz 350 TL’ye aile locası bile kiralayabiliyorsunuz 🙂

dubai-marina-beach

Dubai Mall

Marina Beachten sonra otele gidip üstümüzü değiştirip dinlenmece ve son gecede kendimizi yine Dubai Mall’a atmacayı planladık. Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall için ikinci günü ayırmak hiç de mantıksız değil. Bu defa daha bilinçli ve bilgili dolaşıyoruz içeriyi.

dubai-mall-armani-cafe

Altın varaklarla süslü gösteriş bölgesini, İçinde sırf siyah çarşaflı ama son derece şık Dubai kadınlarının takıldığı Armani Kafeyi barındıran Zenginlik Meydanını, beyazlar içindeki zengin arapların takıldığı lokal bir kafe olan Cafe Oil’i (çok yaratıcı değil mi 🙂 görüyor ve tüm AVM’yi sindiriyoruz. Yemek yine tadı damağımızda kalan Cheesecake Faktory’de.

Dubai Mall’u bitirip yine ilk gün pek bir şey anlamadığımız meşhur Fıskiye şovunu izlemeye çıktık. Bu defa tecrübeli olmamızın verdiği avantaj ile daha iyi bir yer tuttuk ve tüm gösteriyi en güzel yerden izleyip hayran kaldık. Cumartesi günü Allahtan Metro 12’ye kadarmış da (Aman ne kolaylık) Metro ile otelimize geri dönebildik.

dubai-fountain-iki

Sonuçta Dubai’de dolu dolu 4 gün geçirdik. başta da dediğim gibi biz Dubai’ye özel olarak zenginliği, gösterişi, lüks ve görkemli binaları görmeye gelmiştik. Doğal ve Kültürel güzelliği olan pek çok yeri zaten daha önce gezmiştik ve Kasım ayında denize girilebilecek farklı bir yer arıyorduk. Dubai bizi haksız çıkarmadı. Dubai’ye bu amaçla gelen herkesi tatmin edecek bir yer. En büyük binalar, En güzel yapılar, En lezzetli restoranlar, En eğlenceli parklar, her şeyin “en” ini yapmakla uğraşan Dubai’yi listenize almanızı öneririm.

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *