Avrupa Faydalı Bilgiler Mykonos Yunanistan

Mykonos'ta Toplu Taşıma

Mykonos içinde Ulaşım Nasıl Sağlanır ??
 
 
 
Mykonos, 86 Kilometrekarelik büyüklüğü ile Yunan Adaları içinde en küçüklerden birisi. Bu sebeple ada içinde ulaşım çok da zor değil.
Yunan adalarında genellikle araç kiralarız. Adalar fazla büyük olmadığından ve karışık olmadığından günlük 40-50 EUR gibi maliyetle küçük araçlar kiralayıp ulaşımı sağlayabilirsiniz.
Ancak Mykonos için özellikle Mykonos Town denilen şehir merkezinde kalacaklar için araç kiralamayı hiç önermem. Birincisi özellikle geceleri alkol seviyesi çok arttığı için ciddi kazalar oluyor. İkincisi adanın içindeki yollar çok kötü. pek çok yerde tek şerit ve karşınızdan otobüs geldiğinde kaçabilecek tek bir yer yok. Özellikle sarp uçurumların kıyısında heyacanlı anlar yaşabilirsiniz.
Eğer Mykonos Town dışında kalacaksanız da araç şart derim. Çünkü ada içindeki toplu taşıma her bölgeye çok geç saatlere kadar işlemiyor. Mesela Eli Beach bölgesinden şehir merkezine son otobüs 18:30’da !!
Hazır toplu taşıma’dan bahsetmişken Mykonos’un yegane otobüs firması KTEL’den bahsetmek gerekir.
KTEL; 1980’lerden kalma SETRA otobüslerle hizmet veren bir firma. Bildiğiniz belediye otobüslerine benzemiyor. Genelde sefer sayısının az olması sebebi ile balık istifi şeklinde biniliyor. İlk gelen koltukları kapıyor kalanlarda nerede yer bulursa orada alıyor.
Seferler Mykonos Town’dan başlıyor. İki hat var. Birinci hat Fabrika istasyonundan kalkıyor ve ünlü Paradise Beach’e gidiyor. İkinci hat ise Ote durağından kalkıyor ve bir diğer ünlü plaj Eli Beach’e gidiyor.
Bunların haricinde şehir merkezinden kalkan Deniz Taksiler var. Paradise Beach, Eli Beach, Supperparadise gibi yerlere dolmuş misali seferler yapıyor. Ancak dikkat etmek gerek, Mykonos Rüzgarlara çok açık bir ada. Bu sebeple denizi kontrol etmeden bu taksilere binmemek gerek.

İlgili Yazılar:

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *