Adana Avrupa Türkiye Yeme İçme Eğlence

Adana'da İki Güzel Kebapçı

Adana'da nerede kebap yenir ?

En çok sorulan sorulardan birisidir ancak cevabı basit aslında. Adana'da her yerde kebap yiyebilirsiniz. Örneğin askerliğimi Adana Jandarma Komutanlığı'nda yaparken, geceleri saat 11'den sonra koğuşa seyyar dürümcüden getirttiğimiz adana dürümün lezzetini ömrüm boyunca unutamam.

Bu konuda herkesten farklı öneriler gelebilir. Yemek kültürü bir Adanalı arkadaşımın değimi ile önce gözü sonra mideyi doyurmak üzerine kurulan ve gittiğiniz her restoranda bir lezzet şöleni bulduğunuz bir şehirde en iyi kebapçının hangisi olduğunu tartışmak biraz abesle iştigal olsa gerek.

Çünkü, Adana'da Geceleri eğlence dönüşünde bile çorbacı yerine kebabçıya gidildiğini, gecenin belli bir saatinden sonra bile sokakta seyyar satıcıların şırdan ve bici bici sattığını görünce Adana'lıların yaşamak için yemediklerini, yemek için yaşadıklarını kavrayabilirsiniz. Bu sebeple de memleketteki bir çok yer güzel kebap yapıyor.

Neyse fazla uzatmadan asıl konumuza geri dönelim. Ben burada Adana'nın en iyi kebabçısını anlattığımı iddia etmeyeceğim, Adana'da her ikisi de birbirinden farklı konsepte çalışan ve önerebileceğim iki güzel kebabçıdan bahsedeceğim.

GÜNCELLEME 15.03.2014

Adana'daki iki güzel kebapçı ile ilgili yazdığım yazıdan sonra artan Adana iş seyahatlerim sayesinde Adana'da bir çok yerden ününü duyduğum yerlere de daha fazla gitme ve farklı kebapçılar ile tanışma şansına sahip oldum. Her ne kadar yazının başlığı Adana'da iki güzel kebapçı da olsa, ben listemi güncellemek adına buraya farklı lezzetleri de yazacağım. Mesut ve Yüzevler'in yeri ayrı da olsa, en az onlar kadar iyi hatta onlardan daha iyi lezzetler bulabildiğim yerleri de buraya eklemek istiyorum.

 

ADANA KOÇO RESTORAN

İsmini kurucusu olan kişinin lakabından alan bu restoranı şimdi bacanağı  Serhat Bey işletiyormuş. Adana'da yaptığım Sabahtan-Akşama Et Yeme konulu gezimde (Pardon iş seyehatimde) akşam yemeği için Koço'yu seçmiştim. Koço'yu tercih etmemdeki ilk etken sayesinde çok yer bulduğum Löplöpçülerin internet sitesi olmuştu. Ayrıca Koço'nun yerinin kaldığım otelin hemen arkasında olması ve yürüyeyerek rahatlıkla ulaşmam da bir başka tercih sebebi olmuştu. İyi ki de tercih etmişim. Bu arada restoranın yeri Adana'daki meşhur Seyhan otelinin biraz arkasına düşüyor. Benim de kaldığım Kaya otelin hemen yanından içeriye girip 50 m sonra ilk sağdan döndüğünüzde restoranı bulabiliyorsunuz.

 

adana-kebap-nerede-koco

Koço restoran bir ocakbaşı değil. Bu sebeple de öğle vakitlerinde ocağın başına oturup da sadece yemeğe odaklandığımız yerlerden farklı olarak, lüks bir restoran kıvamında, beyaz masa örtülerinin üzerine önce mezelerimizi söyleyebileceğimiz, şahane içli köftesi ile ara sıcak yapabileceğimiz ve arkadaşlarımızla iki çift laf edebileceğimiz sakin ve sessiz bir yer.

koco-ic-mekan

gelelim Koço'da yediğim harika lezzetlere;

Koço'ya iki gece üstüste gittim ki bu Adana'da benim için bir ilk oldu. Bunca yıl bir gittiğim yere bir daha gitmezdim. Kötü oldukları için değil ancak o kadar çok güzel yer var ki, hep farklı bir şeyler denemek isterdim.

İlk gece ortaya karışık bir meze tabağı aldım.

adana-koco-mezeler

 

Mezelerin içinde, Tahin salatası (sağ alt köşe)  ve Muttabal (Sol üst köşe) beni benden almıştı.

Tahin Salatası diğer acı lezzetlerin yaktığı içimi serinletirken, Muttabal ise acı biber salçasının yoğunluğu ile genzimi kavurdu. Patlıcan salata ve yoğutlu ezme ise taze ve güzeldi. Patlıcanların gerçek köz olduğu ve marketten alınmadığı rahatlıkla anlaşılıyordu.

Ön yemek aşamasından sonra asıl yemeklere sıra geldi. Löplöpçülerden okuduğum kadarı ile Koço'nun özel lezzeti Yağlı Karalı (Kendinden Yağlı da deniyor) 1 porsiyon yağlı karalı ve 1 porsiyon da Adana kebap söyledim. Her ne kadar gün boyunca kebaptır ciğerdir yemişsem de burada bu fırsatı kaçırmak istemedim.

adana-koco-kebap

Yemekler geldiğinde önce gözüm sonra da midem bayram tatiline çıktı. Adana kebap bugüne kadar yediğim kıyma kebapların içinde en lezzetli olanıydı. Kurutulmadan içindeki öz uyu muhafaza edilerek getirilmiş ve ağzıma attığım anda içinden lezzet fışkıran bir bombaydı.

Yağlı Karalı ise resimde de görüldüğü kadarı ile aslında Kuzu şişin bir başka versiyonu. Kuzunun butunun üst tarafındaki etlerden yapılırmış. Etin kendisinden yağlı olduğu için yağlı karalı veya kendinden yağlı ismini alırmış. Bir tane ağzıma attığımda böylesine bir lezzeti bana allahım daha önce neden bahşetmedim diye çok düşündüm. Pamuk gibi yumaşacık bir et, kendisine mütemmim cüz olmuş yağı ile birlikte ağzımda bir anda eriyiverdi.

adana-koco-yagli-karali

Başka bölgelerde bu eti yapmayı bilmezler ve kıymada kullanırlarmış. Ama bir kere yedikten sonra bu ete benim kıymam artık mümkün değil.

Adana'da bu Yağlı Karalı kebabını şöhrete ulaştıran Koço Restoran benim Adana gezilerim içinde bir numarada kendisine yer buldu. Yediğim en güzel Kıyma Kebabı ve başka bir yerde bulamayacağım Yağlı Karalı şiş ile lezzet ve ortam için tam not verdim.

 

ELEM RESTORAN

Osmaniye dönüşünde aslında Eco'nun yerine gitmeye niyetlenmiştim. Ancak Eco'nun öğlen 3'te servisini bitiriyor olması nedeni ile planım bozulmuş ve hazır araç da varken, Merkezden uzakta ama güzel yerleri aramaya başlamıştım. Bu sırada internette bir iki yerde, Kebabın en güzelinin Elem Restoran'da olduğu yönünde bir iki yorum okudum. Hatta Elem'de kebap yemeden gidenin Adana'da kebap yemiş sayılmayacağı gibi iddialı sözler bile dolanıyordu. ben de google maps'ten koordinatları bulup yönümü Elem'e çevirdim.

Adana'dan Karataş yönüne giderken 7-8 km ötede sol tarafta kalıyordu Elem.

Ocakbaşı niteliğinde değil de daha çok aile restoranı havasındaydı.

adana-elem-kebap

Hemen cam kenarında masama kuruldum, Masam tam da internetten okuduğum gibi az ama öz eşlikçi ile donatıldı. İnternette Elem'de kebap yersiniz, öyle ıvız zıvır ile karnınızı doyurmazsınız yazmışlardı. Doğruydu, masaya gelen salata-meze sayısı gerçekten azdı.

adana-elem-meze

Özel olarak duyduğum üzere ara sıcak olarak Sucuklu Humus söyledim. Bir kaç yerde sucuklarının çok iyi olduğunu duymuştum, hata etmemişim. Humus ve sucuk 10 numaraydı

adana-elem-humus-sucuk

Ana yemek olarak bir porsiyon Adana/Kıyma ve bir porsiyon da Kuyruk Altı Kuşbaşı söyledim.

Kebap gerçekten çok lezzetliydi. hafiften kalın bir şekilde şişe dizilmiş ve ağzı ve gözü doyurucu cinsten bir kebap yedim. Zaten Adana'da pek çok yerde kebabı güzel yapıyorlar.

adana-kebap-elem

Kuyruk Altı ise bu restoranın spesiyal yemeğimiymiş. Adı üstünde Kuyruğun altından (artık neresinden olduğunu düşünmeyin:) alınan etten yapılan bu kuşbaşı kebapta etler pamuk gibi yumuşacık ve biraz daha aromalı oluyor. Adana'ya gelenlere ve etten anlayanlara mutlaka denemelerini tavsiye edeceğim bir yemek.

adana-elem-kuyrukalti

 

Sonuçta Elem Restoran benden iyi bir not aldı. Servisi güleryüzlü ve hızlıydı. Tabi benim gittiğim saat olan 16:00 gibi biraz boştu. Kalabalık saatte de gidip görmek lazım. Adana'ya gittiğimde yeniden uğrayabileceğim yerlerden birisi oldu.

Güncelleme: 24.01.2015

Elem Restoran'a yine bir Osmaniye dönüşünde uğradım, Malum yolu biraz ters olduğu için Adana'da araç kiraladığımda uğramaya fırsatım oluyor.

Yine ritüeli bozmayarak ara sıcak olarak Sucuklu Humus ve ana yemek olarak da Kuyruk Altı ve Kıyma Kebap karışık istedim.

adana-elem-restoran

Masaya gelen eşlikçiler hemen hemen aynıydı ancak bu defa Ezme Salata vardı,

Etlerin lezzeti yine oldukça yerinde, pişme seviyesi makul ve tadı damağımda kalarak kalktım masadan.

Bu sebeple Elem'in yeri için geçtiğimiz sene yazdıklarımın 2015 için de geçerli olduğunu teyit edebilirim

ECONUN YERİ

adana-econun-yeri

Adana ile ilgili araştırmalarım devam ederken Vedat Milor'un programında "bugüne kadar yediğim en güzel Adana Kebap" dediğini duydum burası için.

Vedat Milor bir TV fenomeni de olsa bu kadar iddialı bir sözü varsa o zaman denemek lazımdır dedim.

İlk olarak bir Osmaniye yolculuğum dönüşünde uğramaya çalıştım. Ancak saat 16:00'da kapalı olduğunu görünce biraz da şaşırdım.

Bir sonraki Adana seyahatimde Eco'nun yerine özellike zaman ayırdım. Ancak yine de saat 14:30 gibi gidebildim.

Gittiğimde gördüğüm manzara gerçekten ilginçti. eski Osmaniye yolu üzerinde Sabancı Camii'nden E5'te 3-4 km gittikten sağ tarafta kalıyordu. Tek katlı izbe bir yer gibi geldi bana.

adana-econun-yeri-mekan

 

İçeride pek dosyane bir ortam bulamadım. Sanki neden geldiğimi sorar gibi bakanların arasından tek başıma masama geçtim. Galiba Vedat Milor gibi tantanalı bir şekilde haber vermek lazımmış.

Sipariş olarak benim için klasikleşen tek kıyma ve tek kuş başı istedim.

adana-econun-yeri-kiyma-kebap

 

Masaya gelen eşlikçiler öyle aman aman değildi. Hatta meşhur soğan salatalarını sorduğumda kalmadığını söylediler.

Kıyma kebap evet lezzetliydi ama çok da değil. Bu yazıda yazdığım yerlerin hiçbirisinden üstün değildi.

Kuşbaşı etler ise sanırım pişirme hatası yüzünden  fazla kurumuş ve lastik gibi olmuştu.

Ben maalesef Eco'nun yerini sevemedim. Belki benim gittiğim güne özeldi belki de sürekli öyle bilemem. Bana öyle geliyor ki, Eco zamanında isim yapmış birisiymiş şimdi ise miras yiyor.

 

Kebabçı Mesut-Adana

İlk olarak Adana diyince akla ilk gelen "Adana Kebabı en güzel salaş bir mekanda yenir" düşüncesi ile Kebabçı Mesut'tan bahsetmek istiyorum.

Eski Adana olarak adlandırabileceğimiz Küçük Saat bölgesinden yürüyerek kolaylıkla ulaşabilecek bir konumda olan Mesut'un bulunduğu mahalle, Ezel Dizisinde gösterilen 1960'lı yılların Adana'sına çok benziyor.

Esasen kuruluşu 1920'li yıllara giden ve kurulduğu tarihten beri aynı yerde faaliyet gösteren Kebabçı Mesut'un ustaları da yaklaşık 50 senedir aynı yerde çalışıyorlarmış.

Restoranda yine eskilerden kalma masalar ve sandalyeler üzerinde oturuyorsunuz. Ancak buraya mekanın şıklığı için değil yemeklerin lezzeti için geldiğimizi unutmayalım.

Menüde Adana kebap ve Kuzu şiş var. Başka bir şey yok.

Ben her ikisinden de karışık söyledim.

Sade bir sunumla kebap yanında şişlerle birlikte geldi. Yanına müesseseden olan yoğurtlu meze ile diğer salatalar bu sade tabağa eşlik ettiler.

Adana Kebap 10 numara. Yörenin etlerinin lezzetinden ve hazırlama tekniğinden olsa gerek, başka bir yerde bulunamayacak şekilde lezzet keyfini aldım. Etin dolgunluğu ve içinde kullanılan baharatların verdiği lezzet damağımda erirken yanında adetten olan acılı şalgam suyu ile gelen lezzeti kolay kolay başka bir yerde bulamazsınız.

Bu arada duvarda asılı duran Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün yemek yerken aynı keyfi aldığını görebiliyorum.

Kebapçının salaş olduğunu düşünüp de ucuz bir mekan zannetmeyin. 1,5 porsiyon karışık kebap ve yanında şalgam suyuna 26 TL ödedim. Ancak son kuruşuna kadar parasını hak etti.

Yüzevler Kebapçısı-Adana
 

Yüzevler Kebapçısı, İstanbul'da da şubeleri olan lüks bir restoran zincirinin merkezi aslında.

Aklınızda canlanan salaş kebapçıların aksine, dış ve iç tasarımı son derece lüks dizayn edilmiş bir kebapçı

İstanbul'da şubesi olduğu ve Hıncal Uluç ve diğer yazarların yazılarında adı geçtiği için Adana dışında da çok bilinen bir yer aslında.

Bulunduğu yer Yeni ve Modern Adana olarak gördüğüm bölge olan Ziyapaşa Bulvarı üzerinde.

Adana Kebabın yanında, Patlıcan Kebap, Tavuk Şiş, Ciğer vs bulunabiliyor.

 

Ben burada Adana Kebap yedim. Kebabın lezzeti ve doygunluğu çok iyiydi. Kebapta kullanılan et ve baharatlar ile güzel bir lezzet yakalanmış. Yine etin kalitesi sebebi ile ağza dolgun geliyor. Sunum da çok başarılı. Ana yemeğin yanına zengin bir menüde eşlikçiler geldi.

Kebabın fiyatı burada biraz daha pahalı. Adana'nın Porsiyonu yanlış hatırlamıyorsam 15 TL civarında idi.

Yazdıklarım dışında çok sayıda güzel kebapçı var Adana'da. Ancak ben tecrübe edebildiklerimi yazdım. Bundan sonraki Adana seyahatlerimde farklı yerler deneyip yazmaya devam edeceğim

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

44 Yorum

  1. Mesut seçiminize katılmıyorum. Son gittiğimde hem servis kötüydü, hem de hijyen… Ama Elem restoran çok başarılı bir seçim.. Bir de Turgut Özal Caddesindeki Dedem Kebap'ı deneyim lütfen..

    1. Türkiye'deki pek çok restoranın sorunu istikrar. Bir restoran bir şeyi bir defa iyi yaptı mı her zaman aynı şekilde yapacağı anlamına gelmiyor. Restoranın Ustası değişiyor, müşterisi artıyor vs vs.

      Bazen de sürekli güzel olan bir yer bir gün kötü oluveriyor. Siz arkadaşlarınızı büyük umutlarla getiriyorsunuz ama sonra hayal kırıklığı oluyor.

      Bu sebeple ben yazdığım yerleri fırsat buldukça tekrar tekrar gidiyorum ki halen daha aynı şekilde devam edip etmediklerini anlayayayım. Mesut ile ilgili eleştirinizi not aldım.

      Bir sonraki Adana'ya gidişimde özellike gidip bakacağım.

      Elem ise gerçekten güzel bir yer. Tek sorunu araba olmaksızın ulaşması kolay değil.

      Dedem Kebap'a da bakacağım.

      Siz de giderseniz son favorim Koço'yu deneyin mutlaka

  2. keresteciler sitesinde bolkepçeyi deneyin etide bol salata çeşitleride bol ekmek ile değil et ile karnınızı doyuracaksınız.

  3. Dediğim gibi herkesin kebapcısı farklıdır Adanada. Özlem kebap (karsıyakada) ve Belediyenin karsısında sun sineması sokagında OTlangaç benim için deneyin.

    1. Haklısınız, zaten kebabı kötü yapan yer Adana'da barınamaz herhalde. Ancak bazı adını duyduğum yerlere tek gitme tekin mahalleler değil demişlerdi o yüzden kalmıştı. Bu ismini verdiğiniz yerlerin bulunduğu yerler nasıldır, tek gidilmeye uygun mudur ?

  4. Korkmadan gidin. Üstelik hesaplıdırda. Özellikle Özlem kebap da gözünüz ve karnınız fazlasıyla doyar. Kebap ve salatalar ( mantar bile var) Uzerinede antepfıstıklı halka tatlı bile var…Benim favorim orasıdır. Yeride yavuzlarda Eski gönülkebapın yanındadır. Tokilerin arka tarafı. Ayy vallahi anlatırken agzım sulandı… Naçizane bir de eski amerikan konsoloslugunun karsısında cosby diye bir hamburgerci var. Şiddetleee tavsiye ederim. Et bizden sorulur sevgilerrr

    1. Özlem kebap gerçekten güzel seçim. Bunlara Cemal Gürsel caddesindeki Şeyhmus'u da ekleyebiliriz. T. Özal bulvarında Eyvan kebap var. Ha unutuyordum, son yılların parlayan yıldızı Beyzade kebap, Yüzüncü yıl mahallesinde merkez., ayrıca T. Özalda da şubeleri var. Afiyet olsun…

  5. Ben istanbuldan adana'ya geldiğim ilk zamanlarda kebapçı mesut'a gittim fakat hiç beğendim.
    Ondan sonrasında bir avukat arkadaşım bana Atlantik Restaurantı önerdi. Merak edip deneyelim dedik. Gittim ve gerçekten Adana'nın en iyi kebabını orada yedim ve şuanda başka hiçbiryerden yemiyorum. Öte yandan kebap,hasan usta gibi kebapçı olarak geçinen kişileride kınıyorum gerçekten bu sektörü bozuyorlar.

  6. hasan ustada bundan 5-6 yıl önce at eti çıkmıştı ama insanlar hala nasıl gidiyor anlamıyorum.ben yenilerde biryer buldum adanada karşıyaka tarafında 1000 sokakta aprantinin yeri fatih bey müşteri istemezse ete tuzdan başka birşey atmıyor .etin tadı ancak böyle alınır diyor.gerçekten muhteşem harika .mekan salaş ancak temiz etinin güzelliğine fiat uygun.birde onlara özel mangalda içli köfte yemenizi tafsiye ederim süper.telefon numarası 0322 3245717.mutlaka deneyin özellikle el kıyması

  7. Koço’dayım an itibariyle ve hakikaten söylediğiniz herşeyin altına imzamı atarım,iyiki yazmışsınız,tahin salatası favorim 🙂

  8. Bolkepçe popülerleştiğinden midir nedir, iyice bozdu, son gittiğimde 1,5 saate yakın beklettiler, yeşilkapı çok çok salaş bir mekan özellikle de kazanmalarına rağmen sağı solu yaptırmıyorlar sanırım mekanı biraz büyütmüşler ama lezzet aynı umarım ilerde bozmazlar yalnız hijyen de önemli en azından mutfağı toparlasalar iyi olur, hem salaş hem hijyen bir arada olsun ama lezzet tavan yapsın derseniz benim tercihim Kebapçı Adilin Yüreğirdeki merkezidir, salaş olmasın diyorsanız Çukurova şubesi tercih edilmeli. Dede yi de çok methediyorlar en kısa zamanda ziyaret ederim.

  9. Adanalyım ama daha hiç hasan ustada kebap yemedim önündende çok geçerim,biz mavi bulvarda şendoğan kebap yada hacıbabaya gideriz yanında da çok salata çeşiti gelir,çok beğenirim evimede yakın olduğu için daha çok burda takılırız

  10. Yesilkapi tek gecerim ha birde unutmadan birbiceri aslamunutmayin onden ciger arkasina yagsiz kusbasi… yeme yaninda yat ooooofffffff

  11. Ailece Atlantik Restaurant'a gidip yer içeriz yıllardır, Hem hizmet kalite ve fiyatlar gayet uygun. işletmecileri güzel, Adnan menderes göl kenarı civarındaki son yerlerine her hafta gidiyoruz adana kebabı yemek isteyenlerin uğraması gerekir. Atlantik'in kendine has bir de yaprak kebabı vardır. Buradan ne kadar anlatsam boş gidip yemeniz lazım. selamlar,afiyet olsun 🙂

  12. Yukarıda adı geçen kebapçılardan sadece Mesut'ta yedim ve beğendim. Yalnız sizin yazınızdan en iyisinin hangisi olduğunu anlayamadım.
    Elem mi, Koço mu,Mesut mu.

  13. once emegınıze saglık..adana kebabını tanıtmak ve yasatmak adına yapmıs oldugunuz katkılara tesekkurler..tum katılımcılarada tesekkurler..hepsinin soyledıgı cok dogru hepsıde coıkdegerlı..adı soylenmeyen bırcok emegı gecen meslektaslarımada tesekkurler…hepınızı adanaya beklıyoruz..her mekanımız ayrı ayrı guzeldır…AMA BIRI VARDIRKI MANTAR MAKARNA VE DIGER SUNUMLARIYLA ..FARK YARATIR..DEDEKEBAP VE TUM ADANALI KEBAPCILARA SIZI KENDINIZDEN GECMEYE DAVET EDIYORUS…KEBABIN BASKENTINDEN SELAMLAR..MAZKARNA KEBAPCIDA NEALAKA..DEDIGINIZI SIMDIDEN DUYAR GIBIYIZ..GELIN VEGORUN…..

  14. bıze ovgu yapan arkadaslarıma….DEDE KEBAPTA LUTFEN KENDINIZI TANITIN….CIFT OLARAK AKSAM YEMEGINIZI …. JEST OLRAK KABUL EDERSENIZ BIZI MUTLU EDERSINIZ TESEKKURLER

  15. istanbul şişli nurol twer gökdelen yanında arkabahçesi yeşilikler içindü güzel biryer kebapları adanayı aratmıyor herkese şidetle tavsiye ederim adanalı dürümcü abi ismi

  16. Dede kebap çok güzel herkese tavsiye ederim Ama bilmeniz gereken bir yer var ben orda çalışıyorum herkes bilmez ÖZ ADANA PATLİCAN KEBAP SALONU bu patlıcan kebabını ve mezelerini hiçbir yerde bulamazsınız şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka gidin görün ben her saatte ordayim ismim mehmet adres çukurova CAD başak mah.no.239 Yüreğir Adana köprü başı karakolu civarındadır saygılar tüm meslektaşlarımiza…

  17. DEDE kebabı nasıl övüyorsunuz gözünüzü seveyim tek özelliği pahalı ve özalda olması bence, yukarıda biri atlantis ve yeşilkapı yazmış ikiside güzeldir kesin uğrayın. Dün mıdıkta mert restarounta gittim çok güzeldi kebapla birlikte kuşbaşı, pirzola süper ayrıca humuslarıda çok güzeldi.

  18. Eco da yedim kebap kadar kötü bir kebap yemedim..en düzgün yer elem restaurant..Ada'na esnafı özellikle dışarıdan gelen yerli turiste gereken özeni göstermiyor..sanki beleş yemek veriyor veya ona gelmişsin mecbursun aç kalmışsın gibi davranıyor .abartmıyorum %90 ı böyle…

  19. Dün Portakal çiçeği festivaline İzmir'den kalabalık iş arkadaşlarımla katıldım. Ve Adana'ya ilk defa geldim çok güzel bir şehirmiş gerçekten.. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle göl kenarında bulunan Atlantik Restaurant'a gittik daha önce böyle bir kebap yemedim iddia ediyorum harikaydı tadı damağımda kaldı herkese tavsiye ederim bir de sıcak adana günlerinde muzlu süt keyfi bir başka oluyormuş Gazipaşa'da bulunan ve muzlu sütüyle meşhur olan Kazım Büfe'ye de uğramanızı tavsiye ederim.

  20. herkes baya bir mekan adı yazmış.. koco ve mesutu önermiyorum.. hasan usta mı güldürmeyin beni.:)))) lafı uzatmayalım bende atlantik restaurantı beğeniyorum rbankacı arkadaşlarımızla sürekli olarak her hafta gittiğimiz mekandır. Adamlar fiyatları uygun lezzetli etleri var ve kazıklamıyorlar kısacası.. güzel keyifli bir mekan gidin ve görün..

  21. Adanaya gelip elemde kebap yemeden gidilmeyeceği yıllardır bilinen bir gerçek bunun yanı sıra adananın karataş ilçesine uğrayıp kardeşler balık & restouranttan balık yenilmeden de dönülmez isteyenler içinde adresi çarşı şok market karşısı karataş adana mutlaka deneyin pişman olmazsınız hem orayıda yorumlamış olursunuz

  22. Eyvanın salataları cok taze getırılır isterseniz yenilenir, servis hızlıdır, adana kebabı cok lezzetlidir hem acık hem kapalı salonu vardır.özellikle bahçede ailenizle keyifle adana kebabınızı yersiniz.turgut ozalda yeri de kolaydır bulmakta zorlanmazsınız…biz ailecek sureklı oraya gıderız.

  23. Mehmet ustanın fıstıklı kebap sarma/dolmasını deneyin. Sadece bilen özel misafirlerine yapıyor. Telefonunu bulursam ekleyeyim. Gideceğiniz zaman arayın.

  24. Bu sitede Mesut ustayı tavsiye etmişler suan adnadayım Mesut üstada kebap yedim hayatımda yediğim en rezil kebaptı şakın gitmeyin böyle yerleri öven sitenin damak tadından şüphe duyarım

  25. Adanada iki kebapçı daha var adı kling usta ve yeni sofra diye özellikle kling ustayi tavsiye ediyorum ordan kebap yemeden kebap yedim demeyin yer adnan menderes kapalı spor salonu karşısı afiyet olsun

  26. Dede kebapta daha önce yedim beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Hasan usta,Eyvan, gibi yerlerde de yemiyorum.. Kebap yerken yanında rakı olmalı ve hrika mezeler tabiki. Onun yanında fasılda olunca tadından yenmiyor valla. Bankacı arkadaşlarımız ile ve ailemle göl kenarında olan ATLANTİK RESTAURANT’ tercih ediyoruz.

  27. Asya Kebap olarak sizlere en iyi şekilde farklı lezzetlerimizi de sunmaktayız.

    Tatlarımıza büyük bir özenle hazırlanmış mezelerimiz ve ikramlıklarımız eşlik etmektedir. Bizleri internet sitemizden araştırabilir. İletişim bilgilerimize ve blok sayfamıza rahatça ulaşabilirsiniz.

    Asya Kebap Restaurant’a bu güzel lezzeti tatmak için sizleri de bekliyoruz.
    adana kebap adana restaurant

  28. Elem kebap- hadırlı umut kasap- zeytinaltı
    Ziyapaşa bulvarındaki asya kebap
    Bu saydıklarım kesinlikle türkiyedeki kebapçılarda ilk 10 a girer fakat şunu unutmayın hangi kebabçıya giderseniz gidin
    O anda yapılan salata isteyin önceden hazırlanmış salata ve soğan kebabın tadını bozuyor.pişmiş domates ve biberi bazı yerler önceden hazırlıyor bu da tadı bozuyor. Özellikle zırhta çekilmiş kıyma isyeyin afiyet olsun

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *