Avrupa Haberler Türkiye

Salvador Dali İzmir'de

Sanat tarihinin en önemli Sürrealist sanatçılarından birisi olan Salvador Dali bir röportajında kendisine sürrealizmin ne olduğunu soran bir gazeteciye “Ben Sürrealizmin ta kendisiyim” demiş
Biz de Barcelona’da uğruna bir tam gün harcadığımız büyük üstat Salvador Dali’nin ayağımıza kadar gelmiş eserlerini görmek için İzmir’de Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin yolunu tuttuk.
Aslında Adnan Saygun Sanat Merkezini hiç beğenmem. Her gittiğimde kaybolurum çünkü evlerin arasında bu kadar sıkışmış böylesine devasa bir sanat merkezini bulmayı tahmin etmeniz mümkün değildir.
Ayrıca yapının inşaatında kullanılan granitler ile İzmir adliyesinin duvarları aynı. Soğuk ve sevimsiz bir yapıda böylesine önemli faaliyetlerin düzenlenmesi de başka bir ironi ama neyse biz asıl konumuza dönelim ve Dali’nin sergisine geçelim.
Serginin üst katında Dali’nin kendi fotoğraflarının bir koleksiyonu ile yine Dali tarafından burçlar ile ilgili kaleme alınmış yazılar var.
Dali sergisinin ana teması Zodyak serisi ise alt katta sergileniyor.  Zodyak içinde yer alan eserler aslında Dali tarafından Fransa’da yapılan renkli taş baskı litografi eserler.
Her birisi birbirinden güzel ve anlamsız olan bu eserlerin karşısında saatler harcayarak her seferinde yeni detaylar bulabilmek ve Dali’nin yaratıcı hayal gücüne hayran kalmak mümkün.
Sergi 02 Mart 2013 tarihine kadar açık kalacak ve giriş de ücretsiz. Dali hayranları ayaklarına kadar gelen bu fırsatı kaçırmasalar iyi olur.Salvador Dali’nin mezarının bulunduğu ve Dünyanın eb büyük sürrealist objesi olarak kabul edilen ve sanatçının ünlü eserlerine ev sahipliği yapan Dali Tiyatrosu’na Barcelona’da yaptığımız yolculuğu da ileride anlatacağım

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *