Avrupa Kaş Türkiye Yeme İçme Eğlence

Kekova'da Harika Bir Dondurmacı ANKH

Kaş’ın Kekova bölgesi batık şehri ile ünlüdür. Ancak Kekova Batık Kentinin tam karşısında Simena (Kaleköy) köyü ve içinde bir kaç ufak pansiyon barından  bu köyün tepesinde Simena Kalesi var. Simena Kalesi’ne çıkarken size köylü yaşlı kadınlar eşlik ediyor. En genci 60’larında olan bu kadınlar, bizim bile çıkmakta zorlandığımız kale merdivenlerinde keçi gibi sekiyorlar. Bu arada Kalenin tarihi ve yaşanmış olayla ile ilgili bilgilerini anlatıyorlar. Karşılığında ise el yapımı hediyelik eşyalarından satın almanızı bekliyorlar başka değil.


Kaleye çıktığınızda da Kekova körfezinin resimdeki gibi muhteşem görüntüsüne kavuşuyorsunuz. Rahmi Koç’unda kalenin hemen yanında evi olduğunu bilince adama haklı diyoruz.

Kaş’a yazları gittiğimizde Kekova turuna çıkmak bizim için farz olmuştur. Kekova turuna çıkmayı isteme sebeplerimden birisi de Simena (Kale)Köyünde’ki bir kaç pansiyondan birisi olan ANKH pansiyonun yaptığı dondurmalar olsa gerek.

Sıcak yaz aylarında köyün tepesinde çok sayıda basamak çıkılarak ulaşılan Kale’den indikten sonra vücudun yaptığı harareti en kolay bu dondurmalar ile alabiliriz.

Dondurmada çok fazla çeşit yok. Muzlu, Şeftalili ve Fındıklı yapıyorlar. Ancak dondurma içinde kullanılan meyveler kendi ürünleri ve esans değil tam olarak meyvenin kendisi kullanılıyor.

Fotoğraf: gezincegüzel.com

Dondurmayı yerken sanki tatlı değil, buz gibi bir muz veya şeftali yiyormuş gibi hissediyorum.

ANKH Dondurmacısı, Kekova’yı tanıtan yabancı gezi rehberlerinde de kendisine yer bulduğu için aslında dünyaca meşhur bir yer haline gelmiş.

Sırf o dondurmaları yiyebilmek için Kekova’ya 800 km yol yapmaya bile razıyım.

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

3 Yorum

  1. Gitmiis o dondurmadan yemis biri olarak sunu belirteyim; vasatìn bile altinda,meyve tozu su karisimi birsey. 7 kisilik bir gruptuk,hicbirimiz begenmedik. 3 topu 8 TL olan bahsettiginiz ovguleri haketmeyen bi dondurma

    1. Valla ne diyeyim ya doğru dondurmacıyı bulamadınız ya da şanssız bir ana denk geldiniz, Şanssız bir ana denk gelme ihtimaliniz de var. Çünkü Türkiye'deki işletmelerin çoğu istikrarı yakalayamıyor. Bir gün çok güzel yapılan bir yemek ertesi gün de aynı güzelliklte olmayabiliyor. Ancak ben bu dondurmacıya bir kaç yıl ara ile iki defa gittim. İkisinde de memnum kaldım. Ayrıca youmlarına güvendiğim yakın tanıdıklarımı da gönderdim. Onlar da çok memnun kaldı. Dediğim gibi sizinki şanssızlık olmıuş

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *