Amsterdam Avrupa Hollanda Otel Rehberi

Amsterdam'da Nerede Kalınır ?

Amsterdam’da Nerede Kalınır ?

Amsterdam gibi harika bir şehre ilk defa geleceklerin aklına düşen ilk sorulardan birisi bu olsa gerek. Amsterdam’ı zihinizde canlandırırsanız yarım bir bisiklet tekerine benzer.  Bu bisiklet tekerinin içinden sayıları Venedik’in kanallarından bile fazla olan kanallar geçer ve Amsterdam’ı adeta bir su şehri haline getiri. Bu durumda şehrin en iyi bölgesi neresi veya nerede kalınır sorusu tabiki önem kazanıyor.

Amsterdam’da Nerede Kalınır’dan önce Amsterdam’da Ne tür bir işletmede kalınır ? bu sorunun cevabını vermek gerekiyor. Özellikle dünyanın pek çok bölgesinden genç veya yaşlı pek çok turisti ağırlayan bu özgürlükler şehrinde kalınacak yerlerin de çeşitleri çok.

Otel veya Hostel’de kalınabileceği gibi meşhur Yüzen Bot Evlerde de kalabilirsiniz.

Amsterdam otelleri, Avrupa’daki emsallerine göre pahalı. Özellikle yaz aylarında tarihi merkez civarındaki otellerin fiyatları gecelik 140-200 EUR arasında olabiliyor. Eğer bütçeniz fazla değilse Hostellerde kalmayı düşünebilirsiniz. Ancak Hostellerde aynı odada tanımadığınız insanlarla yatmak, özellikle uyuşturucunun serbest olduğu bir şehirde kulağa pek de huzurlu gelmiyor.

Öğrendiğim kadarı ile Bot Evler için de en az 7 günlük rezervasyon yaptırılması gerekiyormuş.

Bu kadar genel bilgiden sonra sıra bölge seçimine geldi.

Amsterdam merkezinde en güzel otellerin bulunduğu bölgeler Merkez İstasyon (Centrum) Rembrandtplein ve Leidsepelein bölgelerinde yer alıyor. Her bölgenin kendine göre avantajları ve dezavatajları var.

Centrum bölgesi, havaalanından gelen trenlerin merkez istasyonunun bulunduğu bölge. Şehirde bir kaç gün kalacaklar için havaalanına veya diğer bölgelere giden trenlere yakın oluyorsunuz. Ayrıca dünyaca meşhur Red Light District bölgesi ile Alışveriş merkezleri bu bölgenin sınırları içinde.

Centrum’daki oteller nispeten daha ucuz ayrıca Kırmızı Fener Bölgesi (Red Light District) gibi ekzotik bir alana yakın olurken aynı zamanda Amsterdam’ın en iyi coffe shoplarına da kolayca ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte bu bölge Amstedam’ın meşhur müzelerine ve simge alanlarına uzak kalıyor. Red Light District Bölgesi geceleri kalabalık ve gürültülü oluyor. Bu bölge güvenli de olsa yine de en çok turist tuzakları burada yer alıyor.

RembrandtPlein Bölgesi 

(Plein Felemenkçe’de Meydan anlamına geliyor) Merkez istasyon’dan 15 dakikalık yürüme mesafesinde. Meydanın içinde bir kaç otel olsa da etrafında yüzlerce güzel otel var.Amsterdam’ın meşhur gece kulüpleri bu bölgede bulunuyor. Ancak buna rağmen sessiz ve sakin bir bölge. Fakat kısa süreli kalacaklar için burayı çok da önermiyorum.

Leidseplein Bölgesi; 

diğer iki bölge kadar sevilmese de Amsterdam’ın yerlilileri için yerleşilebilecek mükemmel bir yer. Bölgede çok sayıda etnik restoran bulunmakla birlikte meydanın dışında kalınacak temiz oteller de var. Bölge Van Gogh ve Rijsk Müzelerine yakınlığı ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda sessiz, güvenli ve temiz. Aslına bakarsanız Amsterdam’a gelenlerin pek çoğu için bu kavramlar ikinci planda kaldığından  bu bölgede kalan genç çok yok.

Amsterdam’da Otel Tavsiyesi

Biz Amsterdam’da çok kısa bir süre kaldığımız için özellikle Centrum Bölgesini tercih ettik. Böylece elimizde bavullarla çok uzağa gitmeden hemen otelimize yerleşip şehri gezmeye başlayabilmeyi tercih ettik.

Merkez istasyonun tam karşısındaki Park Plaza Victoria otelini tercih ettik.

Park Plaza oteller zincirine bağlı otel Merkez istasyonun tam karşısındaki tarihi bir binada faaliyet gösteriyor. Ancak zamanla otel büyümüş ve tarihi binanın yanındaki binaları da satın almış.

Biz tarihi binanın içinde güzel ve temiz bir odada kaldık.

Otelin merkez istasyona yakınlığının yanısıra, meşhur Dam meydanı, Red Light District ve kanal turlarının başlangıç noktalarına ve alışveriş bölgesine de yürüme mesafesinde. Ayrıca tam karşısında otobüslerin ve tramvayların merkez durakları var. Bunları kullanarak diğer bölgelere de kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

8 Yorum

  1. Önümüzdeki bayram tatili icin biletlerimizi şimdiden aldık ucuz diye ondan sonra otel fiyatlarına bakıyorum korkunc pahalı bakalım ne yapıcaz yazınız cok güzel teşekkürler

    1. Ibis, Novotel gibi alternatifler daha ucuz olabiliyor. Biraz daha ucuz ararsanız airbnb'den ev veya oda da kiralayabilirsiniz

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *