Avrupa Gezi Yazıları Santorini Yunanistan

En Güzel Yunan Adası Santorini'de Gün Batımı

Sa

Yunanistan’ın en güzel adalarından biri olan Santorini, yeryüzünde güneşin en romantik battığı yerlerden birisi olarak biliniyor. Santorini’de gün batımını izlemek ise kesinlikle bir ayrıcalık.

Gün batımı için herhalde başka hiçbir yerde insanlar saat akşam 7 ile 8 arasında işini gücünü bırakıp izleme noktalarına koşmuyorlardır.


Adada Gün batımı adeta bir törenle izleniyor ve güneşin batış saati gelince kıpır kıpır olan kalabalık aniden sessizleşip gün batımına odaklanıyor. Romantik bir dalga ile güneşin son kızıllıklarının uçsuz bucaksız ege mavisi üzerinde yarattığı kırmızı renk festivali yaşanırken, bir elde şarap kadehleri diğer elde sevdiğinin eli, bir günün daha huzur ve mutluluk içinde bittiği için Tanrıya şükrediyorsunuz.

Santorini’de güneşin batışı en güzel adanın güneyinde bulunan Deniz Feneri bölgesinde ve daha güzeli de adanın kuzeyinde bulunan Oia bölgesinden izleniyor.

Oia;  Santorini’yi Santorini yapan ve her tanıtımında gördüğümüz mavi kubbeli deniz manzaralı kiliseleri barındıran muhteşem Caldera manzaralı bir köy. Okunuşu “iya” olan bölge adanın en meşhur ve en güzel köyü bence.

 

Ayvalıktaki Şeytan Sofrasının biraz daha güzeli bir manzaraya hakim bir tepenin üzerine kurulu köyde çok pahalı butik oteller mevcut. (Geceliği 500 EUR civarında) Ancak manzarası muhteşem ve adaya gelenlerin en az bir defa veya daha fazla mutlaka gelip görmeleri gereken bir yer.  Ayrıca güneşin batışının muhteşem bir şekilde izlenebildiği bir yer.

 

Santorini’de yapılan düğünlerin de adresi olan Oia köyünden gün batımını izlemek için bile Santorini adasına gidebilirsiniz.
Santorini; romantik havası, büyüleyici atmosferi ve eşsiz manzaraları ile romantik bir tatil geçirmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken noktalardan biri ve bence Yunanistan’ın en güzel adasıdır.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *