Haberler

Wikivoyage.org Yayına Başladı

Genelde yurt dışında bir yere gitmeden önce göz attığım en güzel sitelerden birisi olan Wikitravel’ın yerineInternet’in en büyük bilgi kaynağı Wiki grubu, tatil bölgelerini ve şehirlerini tek tek tanıttığı Wikitravel.org sitesinden sonra WikiVoyage.org sitesini de faaliyete başlamış.
Ben de bu siteyi yeni gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim. 
en.wikivoyage.org adlı sayfadan ulaşılabilen sitede kullanıcılar, sayfalarda yer alan bilgileri güncelleyebilir, diğer kullanıcılara yönelik tavsiyelerde bulunabilir, tatil planları için yararlı ve faydalı ipuçları ve faydalı bilgilere ulaşabilir. 
Site halihazırda BETA sürümünde olmasına rağmen 25.000’den fazla makaleyi içeriyor. Sitenin ana sayfasında; “Destination of the monthı”, “Off the beaten path” ve “Featured travel topic” bölümlerinden faydalı bilgilere ulaşma imkanı bulabilirsiniz. 
Wiki’nin kurucularından Jimmy Wales, sitenin amacının kullanıcılarına, tatil rotaları üzerindeki oteller, restoranlar, gece hayatı ve benzeri konularda tavsiyelerin sağlanması olduğunu belirtmiş. 
Wikipedia ve Wiki grubunda yer alan diğer siteler internet kullanıcılarının en çok başvurduğu bilgi kaynaklarından birisi. Özellikle seyahat alanında daha önce hizmet veren Wikitravel sayfalarında neredeyse Dünya üzerindeki tüm şehirler ve bölgeler ile ilgili olarak faydalı bilgiler ve ipuçlarını bulabiliyorduk. 
Herhalde sitenin başlangıç itibari ile 25.000 makale içeriğine sahip olması Wikitravel’den gelen bir miras olsa gerek. 
Wikivoyage’ın ilk yayınında Ayın Tatil Rotasında Walt Disney Stüdyoları seçilmiş. Tatil rotası bölümünde Walt Disney Stüdyolarının kısa bir tanıtımı ile tarihçesi anlatılmış. Ziyaret için en doğru tarihin ne zaman olduğu, stüdyolara nasıl gidilebileceği gibi bilgilere yer veirlmiş. 
Off The Beaten Path bölümünde de ilk olarak Rusya’nın Staraya bölgesi tanıtılmış. Bu bölümde anladığım kadarı ile  macera arayanlar düşünülmüş ve genelde bilinmeyen yerlerin tanıtımı yapılacak.
Genel olarak; pek çok sitenin yaptığı işleri WikiVoyage’da yapıyor. Ancak WikiVoyage, arkasında duran Wikimedia grubu sayesinde diğer benzerlerinden ayrılmaya çalışacak. 
İlgili Yazılar

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *