Almanya Avrupa Otel Rehberi Romantik Yol

Romantik Yol Turu Üzerinde Nerede Kalınır ve Romantik Yol Otelleri

Romantik yol daha önce de anlattığımız gibi Almanya’nın Würzburg şehri ile Fussen şehri arasında ilerleyen 480 Km’lik bir yol. Bu yolu normal şartlar altında bir günde de bitirebilirsiniz. Ancak Romantik Yol’un özelliği ve güzelliği yolun kendisinde değil bu yol üzerinde bulunan ve Romantik Yol’un birleştirdiği otuza yakın kasabada. Öyleyse Romantik yol üzerinde bulunan kasabalardan hangisinde kalmak mantıklı ve romantik yolda nerede kalınır ?

Romantik Yol’da nerede kalınacağı aslında Romantik Yol’da geçirilecek gün sayısı ile doğrudan ilgili. Biz dört günlük program içerisinde dört ayrı otelde kaldık. Romantik Yolu kiralık araç ile geçtiğimiz için her gün farklı bir otelde kalmak başta korkutucu gibi gözükse de her otelden bir sonraki otele sürekli bir şekilde ilerlediğimiz ve geri dönüşler yapmadığımız için her gün romantik yolun üzerindeki başka bir otelde kalmak güzel oldu.

Romantik Yol’da nerede kalınır sorusuna benim verebileceğim cevaplar şöyle olabilir.

1- Heidelberg 

Daha önce de bahsettiğim üzere Heidelberg, Romantik Yol rotası üzerinde değil. Ancak Almanya’nın en güzel şehri olan Heidelberg’e bu kadar yaklaşmışken görmemek ve kalmamak hata olur.

Heidelberg’de kalınacak yerleri 

ikiye ayırabiliriz. Eski şehir (altstadt) bölgesinde olanlar ve şehir merkezi (Heidelberg Birgheim) de olanlar. Benim önerim tabii ki Altstadt bölgesinde olanlardır. Özellikle Karlsplatz, Marktzplatz ve Universityplatz bölgesine yakın otelleri seçerseniz tarihi Maximillian Strabe’ye de yakın olursunuz. Tabi Altstadt’ta kalmanın bir sıkıntısı otopark. Otel seçerken otoparkı olan bir otel bulmaya bakın. Yoksa halka açık otoparklardan bavulları taşımak eziyet olabilir.

Heidelberg’in yeni şehir bölgesinde de kalmak mümkün ve belki daha ucuz. Yeni şehir bölgesinden eski şehrin kıyısına kadar tramvay var.

Biz Heidelberg’de Hotel Zum Pfalzgrafen isimli bir otelde kaldık. Otelin kendisi çok aman aman bir otel değildi.

Ancak eski şehrin merkezi Karlsplatz’ın ve Maximillian Strabe’nin hemen yanında olup Günlük 9 Eur karşılığında size özel ayırdıkları bir otoparkının bulunması oteli güzel kılan unsurlardan biriydi. Ayrıca günlük 90 EUR ücreti de Heidelberg şartları için ucuz sayılırdı.

2- Rothenburg Ob der Tauber

Rothenburg şehri, Romantik yol üzerinde mutlaka en az bir gece geçirilmesi gereken şehirlerden birisi. Dünya’nın en iyi korunmuş ortaçağ kasabalarından birisi olan Rothenburg bu özellliği sayesinde ikinci dünya savaşı sırasında tam bir yıkımdan zor kurtarmış kendisini.

Daracık sokakları şirin evleri ve tam bir Alman kültürü ile örnek bir Bavyera kasabası.

Rothenburg’da kalmak için bir sebep de dünyaca meşhur olmuş Night Watchmen turları. Her gece saat 8’de tarihi gece bekçileri tarafından şehir turistlere gezdiriliyor ve şehrin resmi ve mistik tarihi birlikte anlatılıyor.

Gerçi Heidelberg hariç diğer tüm Alman şehirlerinde olduğu gibi saat gece 9’dan sonra ortalıkta çok fazla kimse kalmıyor.

Rothenburg’da nerede kalınır sorusuna cevap ise Rothenburg’un her yerinde kalabilirsiniz olabilir. Tabii surların içinde olmak kaydıyla. Surların içindeki Rothenburg şehrini bir baştan diğer başa yürümeniz 20 dk kadar sürüyor. Bu sebeple Rothenburg’da nerede kalmaktan öte Rothenburg’da hangi otelde kalmalıyım önemli.

Biz Rothneburg’da Hotel Spitzweg’de kaldık. Tam olarak şehrin merkezinde yer alan otel eski bir Alman kasaba evi. Otelin içi ve dışı country tarzında döşenmiş. Rahat ve temiz bir oteldi. Ancak bu otelin de interneti yoktu.

Hotel Spitzweg Romantik Yol’da kaldığmız diğer otellerin içinde güleryüzlü ve sempatik sahibi ve harika kahvaltısı ile öne çıkmıştı. Ayrıca otelin müşterilerine özel ücretsiz bir otoparkının da bulunması işin cabası.

3- Augsburg

Rothenburg’dan çıktıktan sonra Fussen’e doğru devam ederseniz tam 252 Km’lik bir yol olur önünüzde ve Google Maps’e göre bu yolu araba ile 4 saatte geçebilirsiniz. Bana göre dur kalklar ile birlikte bu yol en az 10 saat sürer.

Biz de bir gün içerisinde bu kadar yorulmamak ve geri dönüş de yapmamak için Romantik yol üzerindeki duraklardan birisi olan Augsburg’da konaklamaya karar verdik.

Augsburg Almanya’nın büyük şehirlerinden birisi. Çok da güzel bir şehir değil. Eski şehir merkezi çok ufak ve bir iki saat içerisinde gezmek mümkün. Bu sebeple benim tavsiyem Augsburg’a çok fazla süre ayırmayın.  Geç gelin ve en erken ayrılın. Özellikle yaz aylarında gelirseniz akşam 7 ile 10 arası bu şehir için yeterli. Sabah kahvaltısını da eğer otelde yapmıyorsanız hiç Augsburg’da aramaya uğraşmayın yol üstünde 8 km uzaklıkta Friedberg’e gidin.

Augsburg’da biz Jakober Hof isimli otelde kaldık. Ortalama bir şehir oteliydi. İnternet ve Kahvaltı paralıydı. Tek avantajı şehir merkezine çok yakın olması ve ücretsiz otoparkının bulunmasıydı. Bir de Türk mahallesinin içinde kaldığı için kendinizi yabancı hissetmiyorsunuz.

4- Fussen

Fussen; Romantik yol rotasının son durağı. Augsburg ile Fussen arası 100 km ancak bu yol üzerinde muhteşem Beyaz Kilise Wieskirche ve Romantik Yol’un yıldızları Neuschwanstein Sarayı ile Hohenschwangau sarayları var. Yol üzerinde Wieskirche’ye uğrayıp yarım saat kalmak yeterli. Ancak Neuschwanstein ve Hohenschwangau sarayları en azından yarım gününüzü alır. Bu nedenle çok yorulmamak adına Fussen’de de bir gece kalmak mantıklı oluyor.

Ayrıca Fussen adeta bir göller bölgesinin yanına kurulmuş. Alp Dağları manzaralı ve yemyeşil bir vadide Forgensee ve Alpsee gölleri  kendilerine vakit ayrılmasını hakediyor.

Fussen’in küçük ama şirin bir eski şehri var. Eski şehre yakın bir bölgede kalırsanız gezmek kolay olacaktır.

Bir de Neuschwanstein ve Hohenschwangau sarayları bölgesi olan Hohenschwangau’da bulunan otellerde de kalıp ormanın, Alpsee gölünün ve kalelerin yakınında  zaman geçirebilirsiniz.

Ancak Fussen’e bir kaç gün kalacak olanlara benim önerim Forgensee gölü etrafındaki SPA tesislerinde kalması olacaktır. Fussen’de akşamları bir şey olmadığı için göl kenarında Romantik Yol’un tüm yorgunluğunu üzerinizden atmak mümkün olur.

Bizim Fussen’e ayırabilecek en fazla bir günlük vaktimiz olduğu için Fussen Eski şehir merkezinde bir otel olan Haus Gabriel’de kaldık. Şehir merkezinde küçük ve şirin bir otel. Sahipleri Türk olan bu otelde en güzeli internet bedava. İnternetin bedava olması Romantik yol üzerinde çölde vaha gibi geldi bize. Çünkü sürekli olarak ya mobil internete ya da otellere para vermekten bıkmıştık. Otelin bir de özel ve ücretsiz otoparkının olması işin kreması oldu.

Otelde normalde kahvaltılar fiyata dahil değil. Ancak otel sahibi Türklere özel olarak kahvaltıyı kendilerinden ikram ediyor. Kısaca Haus Gabriel’den bir sorun yaşamadan mutlu bir şekilde ayrıldık.

İlgili Yazılar

* Romantik Yol Üzerinde Gezilecek Yerler

*Romantik Yol’a Nasıl Gidilir

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *