Asya Hong Kong Otel Rehberi

7- Hong Kong’da Nerede Kalınır ve Hong Kong’ta Otel Tavsiyem

Yüzölçümüne nispeten 7 milyondan fazla nüfusu ile Hong Kong’daki konaklama ve ikamet alanları maalesef çok sınırlı. Bu da Hong Kong’da nerede kalınır sorusunu bizim için önemli kılıyor. Hong Kong’a turist olarak geliyorsanız; lüks ve büyük odalar arıyorsanız ciddi miktarda ödeme yapmayı düşünmeniz  ya da bütçenizi kontrol altında tutmak için daha küçük konaklama yerlerini kabul etmek zorunda kalmayı göz önüne almanız gerekli.

Bütçeniz ne olursa olsun, Hong Kong’da kalmak için en iyi yerler gerçekten de kişiden kişiye değişir. Her bölgenin artı ve eksileri var. Ancak düzgün işleyen bir toplu taşıma ağına sahip olduğundan, nereye gittiğiniz çok fazla önemli değil.

Hong Kong aslında Hong Kong şehrinin içindeki bir ada. Sanırım İzmit-Kocaeli, Mersin-İçel gibi Hong Kong adası bu şehir devletinin tarihsel anlamda en önemli noktası olduğu için tüm şehre ismini vermiş. Zaten haritaya baktığınızda önce Hong Kong adasını görüyorsunuz. Sonra Kowloon yarım adası ve hemen üstünde New Territories isimli toprakları fark edebiliyorsunuz. Bir de havaalanının, Disneyland’ın ve Big Buddha’nın olduğu Lantau adası var Hong Kong toprakları içinde.

Ancak biz turistlere için Hong Kong’da nerede kalınır sorusunun cevabı genelde ya Hong Kong adası ya da Kowloon’da Nathan Road üzerinde kalınır diye oluyor. Bu bölgelere detaylıca bakarsak

1- Hong Kong’da Nerede Kalınır ? : Central Bölgesi

Hong Kong’un en popüler bölgelerinden birisidir Central. Bu bölge Hong Kong’un Finans Merkezi. Aynı zamanda Central, Lan Kwai Fong ve şehrin en popüler yerlerinden Victoria Peak’ın yakınında bulunduğu için cazip bir yer. Lan Kwai Fong, expatların ve yerli halkın igece hayatı ve eğlence için tercih ettiği bir bölge. bu sebeple gece hayatını düşününlerin bu bölgeyi tercih etmesi gerekli. Aynı zamanda bu bölgede bulunan istasyondan çıkılan Victoria Peak, kentin nefes kesen manzaralarını sunacaktır. Man Mo Tapınağı, Mid-Levels Yürüyen Merdivenleri ve Uluslararası Finans Merkezi, yakınlardaki diğer önemli turistik mekanlar arasında.

Fakat bu bölgedeki otel fiyatları talep yoğun olduğu için diğerlerine nazaran bir miktar daha yüksek. bu sebeple Central’ın batısında bir MTR durağı mesafedeki Sheung Wan bölgesini de düşünebilirsiniz.. Bu alan, yalnızca 15 dakikalık yürüme mesafesinde olmasına rağmen, birçok bütçe dostu otel bulunduğu için Central’a iyi bir alternatif. Ayrıca Macau’ya gitmek isteyenler de buradan kalkan feribotlara kolayca erişebilirler.

2- Hong Kong’da Nerede Kalınır ? : Tsim Shai Tsui 

Kowloon’da yer alan Tsim Sha Tsui (yaygın olarak TST olarak bilinir), turistler için popüler bir mekan. En önemli avantajı Hong Kong’un silüetinin çarpıcı manzaralarını sunan Victoria Limanı’na olan yakınlığı. Hollywood Walk of Fame’in Hong Kong’un versiyonu Avenue of Stars’a da buradan erişmek kolay.  Yakındaki diğer ilgi çekici yerler arasında neon işaretleri, restoranlar ve alışveriş seçenekleri ile ünlü Nathan Road yer alıyor.

Sheraton, Peninsula ve InterContinental gibi markalı oteller TST’de bulunabilir, ancak pek çok pansiyon ve düşük bütçeli otel Chungking Pansiyonları da yer aldığından mevcut “ucuz” seçeneklerin de sayısı çoktur. Ancak Chung King bölgesini gerçekten paranız yoksa tercih edin, güvemli olmadığı söyleniyor.

Bu bölgede Tsum Shai Tsui Metro istasyonundan Kuzeye doğru Mong Kok istasyonuna kadar kalabilecek pek çok otel bulabilirsiniz. Denize yaklaştıkça otellerin fiyatı artıyor.

3- Hong Kong’da Nerede Kalınır ? : Mong Kok

Mong Kok; Nathan Road üzerinde evlerin başladığı alan. Bu sebeple AirBnb tercih edenler bu bölgedeki evleri düşünebilir. Hem aksiyona yakın hem de ev rahatlığı. Ancak Hong Kong’da evleri kafanızda sakın büyütmeyin. Özellikle Mong Kok bölgesinde benim gördüğüm kadarı ile evler kuş yuvası büyüklüğünde.

4- Hong Kong’da Nerede Kalınır ? : Wan Chai

Wan Chai de Hong Kong’da nerede kalınır sorusuna verilebilecek makul fiyatlı bölgelerden birisi. Fakat ticari bir bölge. bu sebeple sokaklar nasıl olur bilmiyorum. En büyük avantajı alışveriş cenneti Causeway Bay’in burada olması sanırım.

5- Hong Kong’da Otel Tavsiyem

Hong Kong’da otel ararken aslında çok da fazla zorlanmadım. Çünkü beklentiyi sıfıra düşürünce ve gecelik 75-80 doları geçmesin diye karar alınca aslında bir çok otel çıkıyordu. Birlikte yolculuk yaptığım arkadaşımın gece hayatına yakın olsun isteği bize Hong Kong adasından başka bir seçenek bırakmamıştı çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi meşhur Lan Kwai Fong ve Soho Hong Kong adasında Central bölgesindeydi. Tabii Lan Kwai Fong’un çok da bir şeye benzemediğini o zaman bilmiyorduk.

Central’daki oteller pahalı olunca ben de buraya tramvayla gideriz diye düşünüp tramvay rotası üzerinde Sheung Wan bölgesine baktım ve tramvay durağına çok yakın Butterfly on Waterfront Boutique Hoteli tercih ettim. Ayrıca otelin deniz manzaralı odalarının manzaraları da gerçekten nefes kesici gözüküyordu.

Hong Kong Havaalanından airport express ile gelip Hong Kong durağında inip bir yarım saat afallama ve adaptasyon sürecini tamamlayıp doğru ymne giden tramvayı bulduktan sonra otele çok yakın tramvay durağında inip otelimize vardık.

Resepsiyonda 5 dk’da işimizi hallettiler ve 28 ve 30. katlardaki odalarımızı bize verdiler.

Evet oda çok büyük değil hatta küçüktü. Ama tek kişi için idare ederdi, İki kişi için ehh, üç kişi için imkansızdı (bebek ya da küçük çocuk değilse)

Otel bize oda ücreti içinde bedava harici modem verdi ama Hong Kong’da Turkcell’in akıllı yurt dışı tarifesi geçtiği için o cihazı yanımızda taşımadık. Bir de odada kullanabileceğimiz akıllı turistik el cihazı Handy vardı. Taşınabilir Bu cihaz bir çok turistik nokta hakkında  bilgi verirken avantajlı teklifler de sunuyor. Örneğin Victoria Peak için bize kişi başı 20’er HK Doları kazandırdı.

Sonuçta Hong Kong’da güzel, temiz ve yeri iyi bir otel arıyorsanıxz Butterfly on Waterfront Boutique Hotel oteli tavsiye edebilirim. Fiyatı da tek kişi iki gece için 500 TL civarında ödemiştik.

Bu arada Hong Kong’da nerede kalınır sorusunun cevabını ararken sizin için kritik bir ipucu vereceğim, Özellikle aynı odayı iki kişi paylaşmayı düşünenler (Eş, sevgili ya da arkadaş fark etmez) Hong Kong’da tuvalet bir ihtiyaç ve ayıp olarak görülmediği için farklı tuvalet anlayışları olabiliyor. Örneğin içerde çok sayıda erkek varken, bir kadın temizlik görevlisi içeri girip temizliği yapabiliyor. Bu sebeple otellerde tuvalet için çok da mahremiyet ön plana çıkmamış olabiliyor. bu sebeple tuvaletler içeri ışık alsın diye bazen şeffaf cam ile kapatılabiliyor hatta bir kaç otelde klozetin hemen yatağın yanıbaşında etrafında hiçbir şey olmaksızın durduğunu görmüştüm, ama iyi haber deniz manzarasına bakıyordu 🙂

#gezinafiyetle

Gezgin Avukat

Eren Evren

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *