Asya Japonya Osaka

6- Osaka’da Otel Tavsiyesi

Osaka’da nerede kalınır diye çok da fazla araştırmadan seçmiştim ilk otelimizi. Osaka otel tavsiyesi falan da aramamıştım.

Hotel Osaka Bay Tower’ın yeri güzeldi, deniz manzaralıydı ve tek oda iki gün için 700 TL civarında bir ödeme yapacaktık.

Otel bir gökdelenin 30.katındaydı ve inanılmaz bir manzara vardı.

Fakat tek sorun şehir merkezinden uzaktı, Osaka’ya gelirken ve Osaka’dan ayrılırken birer metro daha yapmak zorunda kalacaktık.

Dana detaylı düşününce booking.com’da 8,1 puanlı Hotel Osaka Bay Tower’ı iptal ettim.

Yerine JR trenleri ve Osaka Havalimanından şehir merkezine gelen vasıtaların son durağı olan Umeda Bölgesinde araştırma yaptım.

JR trenlerinin ve Osaka metrosunun kullandığı Umeda istasyonuna çok yakın Hotel Il Monte’yi buldum.

Hotel Il Monte’yi bulurken ki kriterim, Osaka havaalanına bizi götürecek olan Airport Limousine otobüslerinin kalktığı duraktan  700-800 mt’den fazla uzak olmaması idi.

Bu sebeple başlangıç noktasından 700-800 mt yarıçapında bir daire içinde araştırdığımda 7,7 puanlık Il Monte riske değerdi. Çünkü bu daire içinde kalan diğer oteller iki gecelik 750 TL fiyatından çok daha pahalıydı.

Osaka’ya JR treni ile vardığımızda google maps rotasını takip ederek istasyondan çıktık ve önce bir büyük aVM’nin içinden geçip sonra da meşhur Hep Five alışveriş merkezinin yanından geçerek, 5-6 dk’da vardık otelimize. Google Maps’in tarifinden daha yakındı.

Resepsiyondaki işimizi hemen hallettik ve odamıza çıktık.

Odam Hep Five AVM’nin meşhur dönmedolabına bakıyordu.

büyüklüğü bu tatildeki en büyük odaydı,

temizdi ve rahattı.

Otelin içinde yeteri kadar priz ve en güzeli USB portları vardı.

Bu USB ler sayesinde Japon prizlerine adaptör ile ulaşmak zorunda kalmıyorsunuz.

 

Otelin diğer bölgelere ulaşımı da kolaydı. dediğim gibi Umeda metro istasyonuna 5 dk mesafedeydi

hemen arkasında gece kulüpleri vardı, detayları Osaka Geceleri yazımızda.

Otelin hemen yanında güzel bir süpermaket vardı hem gece için hem de kahvaltı için alışverişimizi oradan yapmıştık.

Otele iki gece için kişi başı 750’er TL ödemiştik. İki ayrı odada birer kişi kalmıştık.

Bu fiyata kahvaltı dahil değildi. Zaten Japonya’da genelde kahvaltı hariç oluyor. Ama otelden almayın kahvaltıyı, yakındaki market iş görüyor.

Yeri gelmişken Japonya’da otellerde garip bir uygulama var ondan da bahsedeyim

İki kişi aynı odada kalmak isterseniz, tek büyük yatak alırsanız daha ucuz, iki ayrı yataklı oda alırsanız daha pahalı oda ücreti ödüyorsunuz.

Bizim gibi iki ayrı oda alırsanız da genelde tek büyük yataklı odadan pahalı ama iki ayrı yataklı oda ile ya eşdeğer ya da az biraz fazla ödüyorsunuz.

E tabii odaların 12-15 metrekare civarında olduğunu göze alınca, eğer sevgili ya da eş değilseniz iki ayrı oda tutmanızı tavsiye ederim.

Sonuç olarak Osaka’da otel tavsiyesi diye araştıranlara 7,7’lik booking.com puanına bakmaksızın. Hotel Il Monte’yi öneririm.

#gezinafiyetle

Gezgin Avukat

Eren Evren

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *