Avrupa İspanya Mallorca Otel Rehberi Slider

Mallorca'da Nerede Kalınır

Mallorca’da Nerede Kalınır sorusunun cevabı aslında Mallorca adasına hangi sezonda ve ne amaçla geldiğinize göre de değişir. Örneğin yaz sezonunda gelip deniz tatili yapalım ve eğlenelim derseniz Mallorca’nın güzel plajlarına kurulmuş bölgelerini ya da kış veya bahar sezonunda gelip de Mallorca’da kültür tatili yapacağım derseniz de Mallorca’da otel için başkent Palma’yı tercih edebilirsiniz.

Ya da bizim gibi yaz sezonunda gelseniz de adanın merkezinde kalayım, hem istediğim yere araç ile gideyim hem de geceleri daha elit bir ortamda bulunayım derseniz yine başkent Palma’yı önerebilirim.

Adanın batı kıyılarında yer alan Magaluf bölgesi özellikle Alman işgali altında ve Resmi Dilin nerede ise Almanca olarak kabul edildiği bir tatil cenneti. İnce beyaz kum ve kristal bir deniz vaadeden bu bölgenin tek dezavantajı sabaha kadar süren gürültü ve içkici Almanlar.

magaluf-mallorca

Yine Adanın doğusunda bulunan Calla Millor bölgesi merkezden uzak sakinliği, güzel denizi ve hoş bir ortamı ile kalınabilecek bölgelerden.

cala-millor

Adanın kuzeyinde bulunan Alcudia ise sadece turistlerin değil Adada yazlık sahibi pek çok yabancının da kalmayı tercih ettiği bir bölge. Ama dezavantajı merkeze ve adanın diğer bölümlerine uzak olması.

mallorca-haritasi

Mallorca Avrupa’nın en büyük adalarından birisi de olsa sonuçta bir ada. Başkent Palma’dan gidilecek en uzak noktaya max 1,5 saatte ulaşmak mümkün. Bu sebeple gerek araç kiralayarak gerekse de toplu ulaşımı kullanarak adanın diğer taraflarına ulaşmanın kolay olduğu Palma’da konaklama yapmayı tercih ettik.

Tryp-Bellver-photos-Exterior-exterior

Otel olarak da; merkezin dar ve sıkışık caddeleri yerine yat limanına bakan tamamen ferah ve muhteşem manzaralı TRYP Bellver otelini seçtik.

mallorca-tryp-bellver-marina

TRYP Bellver oteli merkeze 15-20 dk yürüme mesafesinde Marina manzaralı çok şık bir otel. Özellikle bir miktar daha fazla ödeyip delux ve deniz manzaralı oda alırsanız eminim ki balkondan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

Odalar büyük ve bizim gibi çocukla gelen misafirler için de rahat ve kullanışlı idi.

mallorca-tryp-bellver-oda

Otelin Havuzu da genelde otelde kalan Almanlar tarafından güneşlenmek için kullanılan çok da büyük olmayan ve serinletici bir etki yaratan cinstendi. Biz oteldeki rezervasyonumuzu kahvaltı hariç yaptığımız ve kahvaltıya da kişibaşı 19 EUR ödemek istemediğimiz için restoranını hiç görmedim. Ancak otelin yakınlarında kişi başı 5-6 EUR’ya güzel kahvaltı yapılabilecek yerler de var.

mallorca-tryp-bellver-havuz

Otelin iki büyük problemi var. Birincisi otelin kendisine ait bir otoparkı yok. Günlük 10 EUR karşılığında hemen yanında olan Genel Otoparka abonelik tahsis ediyorlar. Biz 4 gün kaldığımız için 40 EUR’yu baştan peşin vermek zorunda kaldık. Ben bir gün kalayım sonra bakayım da dedirtmiyorlar ya hep ya hiç. Ama işin doğrusu dışarıda park yeri bulmak çok zor. Bu sebeple o paraya değiyor.

İkinci sorun ise otele ilk geldiğinizde aracınız ile gelirseniz, kimse size otoparkı göstermekte ya da eşyalarınızı almakta yardımcı olmuyor. Hatta otoparkın girişi otelin girişinden geri kaldığı için ana caddede Türk usulü geri geri ters kullanmak zorunda kalmıştık.

Bunun dışında bizi rahatsız eden bir problemle karşılaşmadığımız gibi otelden ayrılırken çok da hüzünlendik.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir Yorum

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *