Avrupa Gezi Yazıları İspanya Mallorca Slider

Mallorca’da Gezilecek Yerler ve Plajlar

allorca’da Gezilecek Yerler ve Plajlar

2015 yaz tatilini nerede geçirelim konusunda aklım baya bir karışıktı aslında. Kafamda Yunanistan’ın Adriyatik kıyılarındaki adalarından tutun da Fransa’nın Nice ve Cannes şehirlerine ya da İspanya’nın bir dönem terörle adını duyuran Bask bölgesi sahillerinden İtalya’nın Amalfi kıyılarına kadar pek çok tilki birbirine kuyruğunu değirmeden dolanıp duruyordu. Bu tatil bizim için çok önemli idi, 4 aylıktan yüzme kursuna başlayan Mert Deniz bebeğimiz havuzu çok seviyordu ve inanıyordum ki denize girmeyi de çok sevecekti. Bu sebeple bize kumsalı güzel, denizi temiz ve sığ bir bölge lazımdı. Bu araştırmaların sırasında bir gün tesadüfen Mallorca’da gezilecek yerleri anlatan bir blogda; Mallorca adasının plajlarını gördüm ve o anda bu adaya vuruldum kaldım. Bembeyaz kumlar, turkuaz renkli Malloca plajları bana adeta “gel, gel gel” yapıyordu.

Tabii Türkiye’den Mallorca’ya doğrudan gidiş yok. Bu bizim için bir handikaptı, biz de Nereden nasıl gideriz, “İstanbul çık aradan” desek İzmir’den Berlin veya Münih yapıp oradan Easy ya da Ryanair bulur muyuz derken yine klasik usul THY kullanıp önce Madrid’i gördük, oradan Iberia Express ile Mallorca’ya geçtik. Dönüşte de Vueling firması ile Barcelona’yı uçup oradan İstanbul’a geçtik.

Gitmeden önce gezmeyi seven bir kaç arkadaşımdan Mayorka’nın hayal kırıklığı yaratabileceğine dair endişe verici sözler duyduysam da Mallorca’da geçirdiğimiz 4 gün bize gerçekten çok büyük bir keyif verdi. Mayorka’nın harika plajlarını bulmak için adadaki tüm gezimizi kiraladığımız araç ile yaptık. Bu yazımda özellikle çocukla Mallorca’da gezmek isteyenlere çok güzel plaj önerilerim olacak, kendinizi Maldivler’e gitmeden Avrupa’daki Maldivler’de bulabileceksiniz.

mallorca-harita

Ancak Sevgili Okuyucu; gezerken Mallorca adasının Akdeniz’in en büyük üç adasından biri olduğunu düşünsem de, bu satırları yazarken 7.büyük ada olduğunu öğrenince şaşırdım. Çünkü biz altımızda kiralık arabamız ile 4 günde dolaş dolaş bitiremedik Mallorca’yı.

Bu sebeple okuduğun bu yazıda Mallorca’da gezilecek her bir yeri didik didik bulabileceğini düşünme lütfen ! Makul ve çocuklu bir Türk ailesinin, 1 ay izni bulunan bir Alman ailesinden farklı olarak bir kaç gün içinde Mallorca’da gezebileceği yerleri önerdim ben, sonra lütfen yorumlarda “aa Cap Formentor da var, Porto Costa Mağaraları da var, Camp de Mar da var, oralara neden gitmediniz ?” diye yazmadan bir de benim arabadaki 10 aylık bebek ile yaz sıcağında nerelere gidebileceğim konusunda empati yap lütfen 🙂 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

11 Yorum

  1. Selamlar,

    Biz de 1 hafta sonra Mallorca'ya gideceğiz. Fakat araba kiralama işi ile ilgili biraz kafamız karışık. rentalcars.com üzeriden tam kiralayacaktım ki Avrupa Bilriği dışındaki ülkelerin uluslararası ehliyet ibrazı zorunludur şeklinde bir uyarı gördüm. Kiralama işi ile daha detaylı bilgi vermeniz mümkün müdür acaba?

    1. Merhaba,
      Ben normal ehliyetimle Avrupa'da Almanya, İspanya,İtalya ve Yunanistan'da bugüne kadar hep araç kiraladım. Bir sorun çıkmadı. Tek endişem herhangi bir kaza veya kontrol noktasında polislerin bir şey deyip demeyeceği noktasında. Ama Avrupa'da öyle çevirme falan da olmadığı için kaza yapmadıktan sonra sorun çıkacağını düşünmüyorum. Araç şirketleri de sorun çıkartmıyor.

      Ancak yine de endişeniz varsa, Ehliyetinizi yenileyin derim. Yeni ehliyetlerimiz Avrupa Birliği ile uyumlu.

      İyi tatiller dilerim

      Eren Evren

      1. Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Bu arada 1 hafta Barcelona şeklinde planladığımız tatilimizi sizin gezi yazısını okuduktan sonra Barcelona + Mallorca şeklinde değiştirdik 🙂

        Yeni ehliyet için randevu doluluğundan dolayı maalesef eski ehliyet ile gideceğiz tatile. Siz nasıl kiraladınız aracı bu arada? Gitmeden önce mi rezervasyon yaptırdınız, yoksa direk havalanında mı halletiniz kiralama işini. Önceden rezervasyon yaptırdıysanız Hertz'in sitesinden mi yoksa rentalcars.com üzerinden mi ilerlediniz? Benim gördüğüm kadarıyla Depozito, full kasko gibi konular rentalcars.com veya firmaların kendi sitelerinde değişken görünüyor bayağı. Bu arada Gold Cars' ta €20 fark ile beklemeden teslim seçeneği gördüm ama sizin yazıdan sonra çok soğudum firmadan. Bir de bazı firmalar araç içi wifi sunuyor galiba bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? GPS yerine Yandex Navigasyon daha kullanışlı olur mu acaba diye düşünmeden edemiyorum. GPS fiyatları da ucuz değil ki ama lazım sanırım orda 🙂

        1. Berk Bey, Mallorca gerçekten de görülmesi gereken güzel bir tatil cenneti. Özellikle araç kiralayıp Es Trenc ve diğer plajlara giderseniz çok beğenirsiniz diye umuyorum.

          Araç kiralama konusuna gelirsek; çok fazla takmayın ve rahat olun, Ben bugüne kadar o kadar çok araç kiraladım, hiçbirisinde problem yaşamadım. Siz de yaşamazsınız.

          Araç kiralama konusunda Rentalcars.com ve http://autoeurope.eu şirketleri çok iyi fırsatlar sunuyor. Ben hangisinde daha uygun araç buluyorsam oradan kiralıyorum. Bazı zamanlarda şirketlerin kendi sayfalarında da promosyonları oluyor, karar vermeden önce onlara da bakmak lazım. Autoerupe'da sadece full kasko istediğinizde araç şirketi değil size autoerupe full kaskoyu veriyor. Örneğin Stutgart'ta Hertz'den yaptığım kiralamada Full Insurance seçmiştim, Ama şirket bana 1.150 EUR'dan düşük hasarlarda muafiyetimin olmadığını söyledi. ben de kiralamada Excess klozunu gösterince bu bizimle ilgili değil, bir sorun olursa aracı şirketle görüşürsünüz demişti, Neyse ki bir sorun olmadı.

          Mallorca'da Hertz'den de kiralasanız maalesef sıra bekleme ihtimali hep var, Ama benim gördüğüm kadarı ile Gold Car'ın önünde en az 100 Mt kuyruk vardı. Felaket bir şeydi. Eğer 20 EUR ekstraya beklemezsiniz diyorsanız, düşünün derim, Ama siz bilirsiniz.

          Ben yurt dışında yanımda Samsung K Zoom isimli fotoğraf makinesi telefonu taşıyorum ilave olarak. gittiğim her ülkenin internet paketli kullan at (Prepaid) kartlarını alıyorum. Böylece hem o ülkede konuşma şansım oluyor hem de interneti çok daha ucuza getiyorum. Eğer İspanya'da 1 hafta ve üstü kalacaksanız Vodafon'den bir hat alabilirsiniz, Yanlış hatırlamıyorsam 15-20 EUR civarnda bir maliyete 4 GB internet ve 1000 dk konuşma vermişlerdi. (Konuşmayı Türkiye'de bitirdim) Bu sayede telefonunda Google Maps'i kullanarak navigasyon işini çözdüm. Tavsiyem pahalı ise Wifi ya da Navigasyon işine girmeden bu şekilde bir çözüm bulmanız olur. Hem K zoom ile fotoğraf makinesi taşıma derdi de kalmıyor.

  2. Vallahi özellikle vodafone prepaid öneriniz muhteşem oldu 🙂 Blogu okuyan kişilerin de faydalanması için linkini ekleyim hemen. http://www.vodafone.es/particulares/es/tienda/mov… 60dk ulusal/uluslararası konuşma (Türkiye'yi kapsayıp kapsamadığından emin değilim ama önemli olan internet zaten) ve 1.5 GB internet €15 olmuş. Umarım Iphone 6'da çalışır. Autoeurope'ta bahsettiğiniz kasko konusuna ben rentalcars'ta da denk geldim sanırım. Kiralama işini de artık halledicez bi şekilde 1-2 güne. Valla araç işini çözebilirsek sizin önerdiğiniz tüm plajlara uğramayı düşünüyoruz. Gitmeden 2-3 gün evvel sizin yazıyı baştan aşağı yine okuyacağım zaten notlarımı almak için 😀

  3. Ağustos ayı için tavsiye ettiğiniz gibi 7 gecelik Mallorca gezisi yapacağız. Kaldığınız otel neresi ve memnun musunuz çünkü bizim de minik bir gezi arkadaşımız var 15 aylık.
    Tavsiye edeceğiniz otel olursa sevinirim.Bu arada cok ayrıntılı bir yazı olmuş ellerinize sağlık
    Sevgiler
    http://www.yollardahayatvar.com

    1. Merhaba, https://gezelimgorelimbilelim.com/2015/09/mallorca… yazımda bununla ilgili yazmıştım. Kaldığımız otel son dönemde kaldığımız otellerin arasında en güzel manzaraya sahip olanıydı. Palma'da kalacaksanız, aracınız olacaksa tavsiye ederim. Otel yat limanının hemen arkasında ve merkez dediğimiz katedrala yürüyerek 15 dk mesafede.

  4. Selamlar,
    Bloğunuzu bulduğuna okuduğuma o kadar memnun oldumki anlatamam. Kısmetse 10 gün sonra Mallorca’da olacağım. Biletler aynı sizin gibi İberiaexpress’ten. Kiralık araç olarak da fiat 500L kiraladım. Zira benimde 1 ve 6 yaşlarında 2 çocuğum var, umarım sığarız.
    Bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.
    Sizin belirttiğiniz gibi çocuklarla her yerde kalabilmek mümkün değil. Kıyı şeridiyle de iç kısımlar arası neredeyse fiyat katlıyor. Orta kesimlerde kalıp sahilleri gezsem mi yoksa banko bir sahil civarı mı konaklasam diyorum.
    Beni düşündüren öncelikli olarak yol ve gece hayatım olmasa da akşam çocuklarla gezinebilecek yer park vs olması.
    Trafik problemi var diyorlar. Çok sıkışıklık var mı?
    Geceleri mutlaka polis kontrolü oluyor diyorlar ama size rast gelmemiş sanırım. Zaten daha çok alkolün dozunu ayarlayamayan ingilizlerin takıldığı yerlerde sanırım.
    Yeme içme maliyeti ve kalitesi nasıldır? Büyük ihtimalle mutfaklı apart yada airbnb’den ev tutacağuz gibi. Yukarıda da sordum ama nereyi tavsiye edersiniz? Palma parkyeri ve trafik konusunda sıkıntılı gibi geldi bizzat tecrübe eden biri olarak sizin düşünceleriniz altın değerinde benim için.
    Bu arada bende izmirliyim. Büyükşehirde çevre müdürlüğündeyim. Beklerim.

    1. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, Sorularınıza gelirsek;

      1- Evet kalabalık bir aile için Mallorca gerçekten de pahalı bir yer. Odaların fiyatları yüksek. Palma’da kalırsanız, Palma şehri akşamları çok güzel bir şehir. Eğlenceli ve aktif bir şehir. Orta kesim derseniz çok fazla bilgi veremem, sadece geçtik oralardan. Ama sahilde bir yerde kalayım derseniz Cala Millor bölgesini önerebilirim, hem denizi güzel hem de arkada güzel oteller ve sahil şeridi var. Alcudia’yı tavsiye etmem, Magaluf vs yerleri de tavsiye etmem,
      2- Ben trafik problemine rastlamadım (Ağustos’ta oradaydık) Başkentleri Palma’da kaldık ve En fazla trafik akşamüstü iş çkışışında oluyordu, o da bir İzmir’liye göre bile hafif kalır. Gece biz Palma’da otelden merkeze kadar gidip geldik, Palma SAhilinde hiçbir kontrole rastlamadık. Ama İspanyol’laron alkol sınırlarını inceleyin derim.

      3- Kalma için https://gezelimgorelimbilelim.com/2015/09/mallorca… yazıma bakabilirsiniz

      4- Yeme içme konusunda çok güzel bir şehir ama kalabalık bir aile için maliyetler yüksek olabilir.

      5- Palma’da şehir merkezinde sahil kısmında bir fuar alanı gibi bir yer var biz her gittiğimzide yer bulduk hatta içinde değnekçi gibi çocuklar var yer gösteriyorlar ama bahşiş almıyorlar

      Çocuklar özellike Es Tranc, Cala Millor ve Can Picafort’a bayılacaktır. Alcudia’nın denizi mükemmel, 100 metrede diz seviyesinde ama tersliği kokusu.

      Sizinle tanışmayı ben de isterim, Çevre Müdürlüğü eskiden benim işyerimin olduğu yerdeydi, Tepekule İş Merkezinde, sizin işiniz düşerse siz de uğrayın lütfen.

      İyi tatiller dileğimle,

  5. İyi günler yazınızı ve yorumları okudum , gerçekten çok memnun kaldim tskler. Fakat ; Kalma yeri konusunda yazima bakon demissiniz, o kadar bakmama rağmen bi otel ismi göremedim. Size zahmet olmazsa direk kaldiginiz oteli, otelde kahvalti ve yeme içme olayi nasildi wifisi varmiydi, yazarsaniz sevirim. Şimdiden teşekkürler.

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *