Avrupa Barcelona Faydalı Bilgiler İspanya

Barcelona Havaalanından Şehre Ulaşmak İçin En Kolay Yol

Barcelona’da iki ayrı havaalanı var. Şehrin içinde olan El Prat. El Prat’a neredeyse bütün havayolları iniyor. Ancak Ryan Air gibi Low-cost firmalar Barcelona’dan 100 Km uzakta olan Girona’daki havaalaına iniyor. Girona’dan şehre gelmek tam bir kabus. Tren var. Ancak saatlerini tutturmak kolay mı bilmiyorum.

El Prat Havaalanına indiğimizde havalanına mı yoksa uçağımızın acil iniş yapıp da bir alışveriş merkezine mi indiği konusunda önce baya bi tereddüt geçirdik. Bavulları aldıktan sonra yolcuları karşılayan sıra sıra lüks mağazalar aslında bizim nasıl bir şehre geldiğimizin ilk habercisiydi.

http://farm9.staticflickr.com/8292/7840365550_69d0eed530_n.jpg

Havaalaından şehre gelmek için tren veya otobüslere binmek gerekiyor. Tren 2,5 EUR ve otobüse göre ucuz ancak yarım saatte bir var. Bir de tren yalnızca T2 terminalinden kalkıyor. Büyük firmaların (THY dahil) pek çoğu T1’e indiğinden T2’ye gitmek için içeriden shuttle bus’a binmek gerek.
Otobüs ise Aerobüs olarak adlandırılıyor.

Havaş’a benzeyen bir sistemi var. Bileti 5,65 EUR ve şoförden alıyorsunuz. Yalnız dikkat şoförler 20 EUR’dan büyük banknotları kabul etmiyormuş. Aerobüs şehirde yalnızca Plaça Espanya ve Plaça Catalonia’da duruyor

Plaça Espanya ve Plaça Catalonia’dan şehrin diğer bölgelerine metro ile rahatlıkla gidebilirsiniz. Nasıl gidebileceğinizi Barcelona’da Toplu Taşıma başlıklı yazıda okuyabilirsiniz

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

4 Yorum

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *