Avrupa Barcelona İspanya Otel Rehberi

Barcelona'da Güzel Bir Otel

APARTMENT SİXTYFOUR

 

Barcelona’daki Evimiz

 

Barcelona şehir merkezinde kalınacak oteller genelde Gotik Mahale (Barri Gotic) Plajlar Bölgesi (Barcelonata) ve Genişleme Bölgesi (Eixample) civarında toplanmış.

barcelona-map-6

Gotik Mahallede bulunan oteller genelde eski binalarda ve dar sokaklarda yer alıyor. Fakat şehrin ilk kurulduğu bölge hem turistlerin en yoğun olduğu yerlere yakın hem de gotik mahallenin içinde farklı bir hava var. Ayrıca bu bölgedeki oteller, şehir merkezindeki diğer otellere nispeten biraz daha ucuzlar.
Barcelonata ve Port Olimpic bölgesindeki otellere ise plajlara yakın ama şehir merkezine metro ile gidilecek uzaklıkta.

Exiample bölgesi ile Barcelona’nın kaymak tabakasının yaşadığı bölge. 19.yy’dan kalma muhteşem Casa Battlo ve Casa Milla ve diğer harika eserler ile meşhur Sagrada Famila kilisesi bu bölgede. Fiyatlar nistepeten daha pahalı.

Barcelona’da kaldığımız 5 gün boyunca bizi evimizde hissettiren ve ayrıldığımızda da çok üzüldüğümüz bir apart oteldi SixtyFour.

http://farm9.staticflickr.com/8340/8166598944_013749f2a9.jpg

SixtyFour ismi otelin kapı numarasından geliyor. Gerçekten de adresi 64 numarada.
Otel bir apart otel. Ancak bizim yazlık bölgelerimizde bulunan bir oda, uyduruk mutfak malzemeleri ve çekyattan oluşan sıradan apart otellerden zannetmeyin.

Çift kişinin kalabileceği dairenin büyükülüğü 85 metrekare. Bu dairenin içinde bir yatak odası, bir salon ve açık mutfak giriyor.

http://farm9.staticflickr.com/8338/8166599484_8d4d466d82.jpg
İçinde kullanılan malzemeler son derece kaliteliydi. Mutfakta ankastre buzdolabı, elektrikli ocak, mikrodalga fırın, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi ile kurutucu vardı.

http://farm8.staticflickr.com/7256/8166599228_8f6238270b.jpg

SixtyFour Apart Otelin yeri Barcelona’nın en güzel caddelerinden biri olan Passeig de Gracia Caddesinin en güzel noktasına denk geliyor. Plaça Catolonia’dan yukarı doğru yürüdüğünüzde 800 metre ileride kalıyor. Lüks mağazaların yanısıra otele gidip gelirken her seferinde karşı çaprazdaki muhteşem Casa Battlio’nun önünden geçmek ayrı bir sevk.

Daha Büyük Görüntüle

http://farm8.staticflickr.com/7257/7840369080_5a5abb01ea.jpg

Ayrıca otelin hemen önünde Passeig de Gracia metro durağı var. Bu duraktan Plaça Catolonia, La Ramblas, Plaça Espaniol ve Barceloneta plajlarına giden metrolara ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sitges, Figueres ve Girona gibi bölgelere ulaşabileceğiniz RENFE trenlerine binebileceğiniz ana istasyonlardan biri de otelin hemen arkasında.

Untitled

Otelin detaylı bir videosuna youtube’daki videosundan göz atabilirsiniz.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *