Avrupa Barcelona Günün Fotoğrafı İspanya

Günün Fotoğrafı; Park Guell- Barcelona

Özellikle yaz aylarında Barcelona’da gezilecek yerleri tükettikten sonra kısa bir soluklanma için Barcelona’nın ve belki de Avrupa’nın halka açık en güzel parkı olan Park Guell’e kendinizi atabilirsiniz. Barcelona’daki tepelik bir alana kurulmuş bu park en sıcak günde bile biraz serinlik verebiliyor.
Parka ulaşmak için Diagonal metro istasyonundan L3 yeşil hatta binip Trinitat Nova yönüne gidip Lesseps durağında inmeniz ve yolda bulunan tabelaları takip etmeniz yeterli. Biraz yürümek gerekiyor.
 Alice Harikalar Diyarının dünyadaki versiyonu size Hoş Geldiniz diyor. Bu masal dünyasını Eusebi Guell, hayallerini gerçekleştirmesi için koruması altında olan deli/dahi mimar Gaudi’ye yaptırmış. Alice Harikalar Dünyası’na giriş ise ücretsiz.

Parka ilk geldiğinizde sanki çikolatan yapılmış evler şirin bacaları ile sizi karşılarken merdivenlerde gördüğünüz seramik iguana size selam veriyor. Merdivende bulunan ve herkesin fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği iguananın aslında bir işlevi var. Parkın altındaki su sistemi aşırı yağışlar sebebi ile dolduğunda bu iguanın ağzından su çıkıyor. Böylece görevliler depoyu boşaltmak gerektiğini anlıyorlar. İşte zaten Gaudi bu. Herkesin hayranlıkla baktığı her objenin bir sebebi bir gerekliliği var.

Parkta palmiye şekline benzeyen taş oymalarının altında serinleyebilir, Gaudi’nin şimdi müze olan evini gezebilir veya parkın terasında bulunan sanat eseri seramik banklarda oturup Barcelona’yı kuş başı izleyebilirsiniz.

Gaudi ile ilgili daha detaylı yazı için

Barcelona’da Gezilecek Yerler- Gaudi Eserleri Yazımızı okuyabilirsiniz

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *