Almanya Avrupa Berlin Faydalı Bilgiler

Berlin’de Havaalanından Şehre Ulaşım

Berlin’de bir değil iki değil tam üç tane havaalanı var. Ancak bunlardan en yenisi olan Brandenburg Havaalanı aynı zamanda Avrupa’nın da en modern havaalanı olacağı iddiası ile ve fakat bir türlü hizmete giremiyor. En son Haziran 2012 olan açılış tarihini Almanlar’dan hiç beklemediğim kadarı ile Haziran 2013’ e ertelemişler. Brandenburg Havaalanı faaliyete girdiğinde şehre ulaşım metro ile kolayca olabilecek.
Halihazırda faaliyet gösteren asıl havaalanı ise soğuk savaş döneminden kalma TEGEL Havaalanı. Bir çok uçak firması bu havaalanını tercih ediyor.  Ancak TEGEL Havaalanı’nın şehirle doğrudan bir metro veya tren bağlantısı yok. Herhangi bir trenin üzerinde TEGEL yazısı görseniz de inanmayın. Çünkü o tren havaalanına değil Tegel bölgesine gidiyor. İstasyon ile havaalanı arasında en az 3 km mesafe var.
Tegel’den şehre ulaşmak için en kolay yol otobüs.  Merkez diyebileceğimiz Alexandrplatz’a ulaşmak için en hızlı ve ekspres otobüs JetExpress TXL otobüsü.  Bilet 2,40 EURO ve merkeze ulaşım ortalama 20 le 40 dk arasında
Üçüncü havalimanı olan Schonefeld Havalimanı ise genelde Low-Cost uçak firmalarının kullandığı çok küçük bir alan. Ancak buradan merkeze hafif metro diyebileceğimiz S-Bahn ile ulaşılabilir.

  • Berlin’de Gezilecek Yerlere Göz Atmak İçin Bu Yazıya Bakabilirsiniz
  • Berlin’de Kalacak İyi Bir Otel İçin ise bu yazıya bakabilirsiniz
  • Berlin’de Toplu Taşımayı Öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *