Almanya Avrupa Günün Fotoğrafı Romantik Yol

Günün Fotoğrafı: Heidelberg- Romantik Yol- Almanya

heidelberg-manzara



Bir çok otorite tarafından Almanya’nın en güzel şehri olarak kabul edilen Heidelberg şehri’ne hakim konumda bulunan kaleden çektiğim bir görüntü. 

Almanya Romantik Yol turumuzun ilk durağı olarak kendimize Heidelberg şehrini seçmiştik.; aslına bakarsanız bu güzel Heidelberg şehri Romantik yol rotası üzerinde bile değil. Fakat Almanya’nın en güzel şehri olarak kabul ediliyor. Heidelberg şehrine bu kadar yakından geçerken Romantik yol üzerindeki Wurzburg’dan vazgeçip yerine Heidelberg’i seçmiş olduk. Eğer Heidelberg mi ya da Wurzburg mu tercih edersin diye sorsalar ben kesinliklike Heidelberg derim.

Heidelberg aynı zamanda 1386 yılından bu yana faaliyet gösteren üniversitesi ile tam bir öğrenci şehri şehri olmuş. Almanya’nın neredeyse tamamında (Romantik yol noktaları da dahil) gece sokaklar boşalırken burada eğlence ve hayat devam ediyor.

İlk gün Heidelberg sokaklarında gezdik Neckar vadisi üzerinde yürüdük. Heidelberg tüm Almanya içerisinde gördüğüm gece geç saatlere kadar sokakta yaşayan tek şehir. Gece 10 buçukta (Haziranda) hava yeni karardı ve biz otelimize döndüğümüzde saat 12’de halen daha sokaklar dolu barlar hareketliydi.

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *