Avrupa İzmir Otel Rehberi Türkiye

Karaburun'da Nerede Kalınır ?

Karaburun Şehir merkezi denizden uzak tepede kalıyor. Tatil için gelenler Merkez yerine Koylarda kalmayı tercih ediyor. Bizim gördüğüm kadarı ile bizim de kalacağımız Mimoza Koyu ve hemen bir tepe arkasındaki İncirli Koy ve onun da bir tepe arkasındaki İskele Caddesi Karaburun’da nerede kalınır sorusunun en güzel cevabı.Buralarda genelde apart otel ve pansiyon otellerde kalmak mümkün oluyor.

Bizim Otelimizin bulunduğu Mimoza Koyu’na Karaburun şehir merkezi kavşağını geçer geçmez sağa denize doğru giden hafif patika ancak asfalt  bir yoldan ulaşılıyor. Aynı yol üzerinde Nergis Otel veya Karaburun Butik Pansiyon gibi yerler de var.

Karaburun’da kaldığımız Mimoza Apart otel, denizin bir tık arkasında ancak sahile ulaşımı çok kolay kendisine ait otoparkı olan bir otel çıktı. Apart otelde kalacağımızı duyunca Türkiye’deki tecrübelerime dayanarak hemen aklıma; beyaz badanalı 3 katlı bir apartmanın ikinci katında eski püskü mutfak malzemeleri ile donatılmış, eski bir banyo ve tuvaleti olan bir yer gelmişti. Hatta ilk olarak yolun sonunda oteli görünce inanmadım ve apartın yerini aradım.

Mimoza Apart; adını güzel Mimoza Koyun’dan almış ve biz kaldığımızda henüz 3 haftalık yepyeni bir otel. Yeşillikler ve Çimlerin arasında ahşap dokulu ve birbirinden bağımsız müstakil dublexlerden oluşuyor. Bazı dublexklerin deniz manzaraları var. Otelin yepyeni olmasının avantajı modern mobilya ve malzemeler ile donatılmış olması.

Alt kattaki oturma bölümü ve balkon’da güzel ve keyifli anlar geçirmek mümkün, üst katta cibinlikli yataklarda sivrsinekten uzak huzurlu bir uyku çekmeyi başardık.

Mutfak Malzemeleri güzel ve yeni banyoya ise bayıldım. Bu tip otellerde karşılaştığımız sıcak-soğuk su ayarsızlığı ve suyun sicim gibi akması gibi problemlerim hiçbirisi ile karşılaşmadığım gibi bir de duşlarda Yağmur başlığını görünce zevkten 4 köşe oldum.

Mimoza Apart’ın da fiyatlarına gelirsek apart odanın fiyat 200 TL. Ancak otel henüz daha yeni olduğu için bize güzel bir indirim yaptılar. Fiyatlar sanırım otelin doluluğu ve mevsime göre ayarlanacaktır. Ancak günlük 200 TL ile 3 kişi (bir çift + çocuk veya yakın) rahat bir tatil geçirebilir.

İlgili Yazı:

Karaburun’da Hafta Sonunda gezilecek yerler

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *