Avrupa Gezi Yazıları İtalya Milano Slider

Yeryüzündeki Cennet Como Gölünde Gezilecek Yerler

como-golu-gezilecek-yerler

Milano gezimizin en heyecan verici duraklarından birisi de bir tam gün ayırdığımız Como gölü ve çevresi olmuştu. Aslında benim planlarımda Como’daki köylerden birinde bir kaç gece kalmak olsa da; Sun Express’in Cuma-Pazartesi direk uçağı sebebi ile fazla günümüz yoktu. Bu sebeple Como Gölüne günübirlik olarak gitmeye karar vermiştim.

Como gölü ile ilgili yaptığım araştırmada; gölün sadece Como şehrini kapsamadığını, Y şekli ile eksantrik bir göl olduğunu, Kıyılarında çok sayıda güzel İtalyan karakteristiğinde köylerin ve zengin insanların yerleşim yerlerinin olduğunu öğrenmiştim. Bu sebeple gezimizi sadece Como gölü ile sınırlamamaya karar verdik.

como-golu

 

Birden fazla yeri gezmek istesek de bir sorunumuz vardı o da zaman. Çünkü como gölü gerçekten büyük ve doğası harika. Bu yerler arasında otobüs veya tren kullanmak yerine göl üzerinde düzenli hizmet veren feribotları tercih etmek lazım. Ancak Como ile diğer güzel yerler arası mesafe 2,5 saat ve günlük frekans az. Anlayacağınız Como’da gezilecek yerleri tek bir güne sığdırmak için çok planlı ve disiplinli olmak lazım. Yoksa bir yerde takılır kalırsınız.

como-evleri

Benim planıma göre Como gölünün etrafında gezilecek yerler arasında Varenna-Belaggio-Menaggio-Como şeklinde bir tur atmak ve gölün her tarafını görmek vardı. Haritada Varenna nere Como nere diye baksam da iyi bir planlama ile hepsini görmeyi bir güne sığdırabilecektik. Menaggio hariç maalesef.

como-golu-feribot-seferleri

Gezimize ilk olarak Milano Centrale tren istasyonundan Varenna’ya giderek başladık. Varenna’da bir saat geçirip, güzel bir sıcak çikolata içtikten sonra yarım saatte bir gidip gelen arabalı feribotlarla Como’nun en güzel köyü Belaggio’ya geçtik. Belaggio’da göl kenarında güzel bir yemek ve şöyle bir tur attıktan sonra, vakit darlığı sebebi ile Menaggio’yu pas geçip 2,5 saat süren harikulade bir tekne yolculuğu ile Como’ya gittik. Como’da da bir iki tur atıp Duomo’nun önündeki pizzacıda kazıklandıktan sonra tren ile Milano Cadorna tren istasyonuna gece vakti dönmeyi başardık.

Yolculuğun detayları ve Milano’dan Como’ya ulaşım ile ilgili yazılar pek yakında gelecek.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *