Avrupa Gezi Yazıları İtalya Sardunya

Sardunya Adası Gezilecek Yerler 3 – Güneyden Kuzeye Yolculuk ve Is Arutas

Cagliari’de dört gün geçirdikten sonra artık yönümüzü kuzey sahilleri yani Costa Smeralda (Zümrüt Sahilleri) tarafına çevirme vaktimiz gelmişti. Adayı boydan boya geçip yaklaşık 350 km yol yapacaktık. Ortalama 3,5-4 saatte gideriz diye düşündüğümden bir de araya meşhur Is Arutas plajına alırız diye düşünüp planımızı buna göre yaptım.

sardunya-gezilecek-yerler

Yolda bir de yemek için Oristano’ya uğrayınca Güney’den Kuzey’e yolculuğumuz sabah başlayıp akşam bitti

İlk durağımız Oristano oldu. Tam yemek vakti olunca ve Is Arutas’da plaj kafesi olup olmadığından emin olamayınca yolumuzun üzerindeki Oristano’ya uğradık.

Oristano

oristano-siesta
Oristano Siesta’da Uyurken

İspanya ve İtalya’da bir çok yer gezdik, Siesta’nın bir efsane olduğunu düşünürdüm taa ki Oristano’yu görene kadar. Tam bir hayalet kasaba, Öğlen vakti her yer kapalı. Allahtan 4Square’den bulduğum Coco Ressi açıktı.

Coco Dessi Siesta’da açık olan ender mekanlardan birisi. Hem Pizza hem de deniz ürünleri var. Ben Deniz Taraklı spagetti yedim, Öğlen seçenekler fazla yok ama İstakoz vardı mesela.

oristano-coco-dessi

Gıcık bir garsonu olsa da güzel bir mekan, Is Arutas’a giderken uğramanızı ve aslında akşam vakti gitmenizi önerebilirim. Is Arutas plajında bir kafe var ama gördüğümüz en kötü kafe plajlarından birisiydi bu sebeple iyi ki yolda yemişiz dedik

Is Arutas Plajı

Oristano’nun içinden gidiliyor bu güzel plaja.

Eğer benim gibi Google Maps kullanıyorsanız Oristano’da tüm rotayı indirmenizi öneririm. Çünkü bir noktadan sonra telefonlar çekmiyor.

Plajın yeterli büyüklükte araç otoparkı var. Hatta bir bölümü sadece karavanlılara ayrılmış Otopark için herhangi bir para ödemedik.

sardunya-is-arutas
Is Arutas Plajı

Plaja gelirsek gerçekten de efsane

Prinç büyüklüğünde beyaz, sarı yuvarlak taşlar aralarında az da olsa kırmızlar ve maviler gerçekten de efsane.

Taşlar yuvarlatılmış hiçbir rahatsızlık vermiyor. Ama bu taşların albenisine aldanıp kimse görmez deyip cebinize atmaya çalışmayın çok büyük cezası var dikkat

sardunya-is-arutas

Deniz’in rengi de çok hoş. Denizin içinde de aynı taşlardan olduğu için çok hoş bir renk oluşturmuş fakat biz yol ve yemek derken geç saatte geldik. Güneş varken eminim ki çok daha güzel görünecektir.

Fakat yine sanırım geç saatte geldiğimiz için dalgalı bir döneme denk geldik. Üstüne deniz o güne kadar girdiklerimizin aksine bu defa kısa mesafede derinleşiyor ve dip akıntısı kuvvetli olduğu için Mert Deniz’i çok da fazla sokamadık suya. O taşlarla oynamayı tercih etti. Biz de pek yüzmedik.

 

 

Bizim yolumuz daha uzundu bu sebeple çok da vakit harcamadan çıktık rotaya

Olbia

Olbia’ya vardığımızda akşam olmuştu. Otelimize pardon evimize yerleşip hemen kendimizi sokağa attık

Olbia çok küçük ama sevimli ve zevk sahibi bir kasaba. Zengin Costa Smeralda’nın başkenti. Hem Uluslararası havaalanı hem de limanı var.

Fakat gezilecek yerler sınırlı maalesef.

sardunya-olbia-corso-umberto
Olbia Corso Umberto I Caddesi girişi

Corso Umberto caddesi ana cadde. Kalacak yer bakarsanız bu caddeye yakın olmasını öneririm.

Hatta önereceğim otel doğrudan Grand President olabilir. Ama yer bulamazsanız Panorama da güzel bir otel. Diğerleri için bir şey diyemeyeceğim.

Tüm restoranlar, mağazalar (Apple mağazası hatta) ve barlar bu cadde üzerinde. Bizim olduğumuz dönemde şansımıza Alfa Romeo’nun bir etkinliği vardı cadde boyunca Alfa’nın tarihini öğrenmiş olduk.

sardunya-olbia-corso-umberto-alfa

 

Bir de Corso Umberto’nun sahile ulaşan kısmından Grand President otel’e doğru sahilde kurulu incik boncuk pazarı var.

sardunya-olbia-incik-boncuk

Deniz kıyısında ise yeşillikler içinde bir yürüyüş yolu, bildiğim kadarı bir denizcilik müzesi ve bizim orada olduğumuz dönemde şansımıza çocuk oyun alanları vardı.

sardunya-olbia-oyun

İşte Olbia bu.

Sonraki iki gün Kuzey Sahillerini keşfedeceğiz…

Eren Evren

Gezgin Avukat

#gezinafiyetle

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *