Avrupa İtalya Otel Rehberi Sardunya Slider

Sardunya Adasında Nerede Kalınır

Sicilya’dan sonra 24.000 Km2’lik yüzölçümü ile Akdeniz’in en büyük ikinci adası olan Sardunya adasında nerede kalınır sorusunun cevabı adadan neler beklediğiniz ve tatile kaç gün ayırdığınıza göre değişiyor.

Sardunya’nın güneyinde başkent Cagliari, Kuzey Doğu’da Costa Smeralda bölgesinin başkenti Olbia ve Batıda Porto Torres bölgesine yakın Alghero veya Sassari konaklama yapılabilecek bölgelerin arasında gelir.

sardunya-adasi-harita

Cagliari’de kalırsanız Güney’deki muhteşem Chia ve Costa Rei plajlarına yakın olur ve muhteşem denizlerde yüzme şansınız olur. Detaylı bilgi için Güney Sardunya Plajları yazımı okuyabilirsiniz.

Ayrıca Cagliari’de kalmanız halinde; daracık sokaklarında pencereden pencereye asılan çamaşırları ile klasik italyan mahallelerine ve lokal İtalyan yaşam tarzına daha yakın olabilirsiniz.

Cagliari’ye Uluslararası Elmas Havalimanı ile ulaşmak da çok kolay.

Olbia’da konaklama yapmanın en büyük avantajı ise Costa Smeralda’ya yakın olması. Olbia’daki Costa Smeralda Uluslararası Havalimanı ile Avrupa’nın pek çok noktasından Olbia’ya ulaşım mümkün. Ayrıca Olbia Cagliari’den daha sevimli ve şirin bir kasaba. Ancak 1-2 saatte gezilebilecek bir yer olduğu için sıkılma ihtimaliniz de var. Costa Smeralda Plajlarını yazımızda okuyabilirsiniz.

Olbia’dan Costa Smeralda’ya doğru muhteşem koyları kendilerine ayırmış tatil köylerinde de kalmak güzel olabilir.

alghero-001

Alghero ya da Sassari ise Kuzey Batı’daki Porto Torres bölgesindeki muhteşem Stintino Plajına yakın olmanızı sağlar. Stintino Plajı öğlene kadar insanla dolup taştığı için yakın olup erkenden gidebilmek için uygun olabilir. Ayrıca Alghero’yu Katalan’ların kurduğu düşünülürse Barcelona’daki Gotik Mahalle’ye benzediğini düşünmek de hatalı olmaz.

Biz Sardunya’da 1 hafta kaldık. Tüm adayı gezmek istediğimiz için Güneyde ve Kuzeyde kalalım istedik. 4 gün Cagliari’de 3 gün de Olbia’da harcadık. Aslına bakarsanız arada 1 gün de Alghero’ya verip sabahtan Stintino plajına gitsek güzel olurdu. Ama bebekle gezdiğimiz için 3.oteli Yüksel’e kabul ettirmem mümkün olmadı maalesef. (Adaptasyon sorunu, eşyaların sürekli bir toplanıp bir açılması vs vs)

Cagliari’de Kale içinde Castello Bölgesinde  Suite Martini al Castello da kaldık.

sardunyada-nerede-kalınır-cagliari-suite-martini

Booking.com’dan bulduğumuz bu ev tümü ile bir tasarımcının elinden çıkmış, her türlü stil sahibi zevk ile donatılmış güzel bir tek odalı daireydi. Fakat Kale içinde olması Cagliari’deki lokal İtalyan tarzı yaşam stiline ve tarihi mekanlara yakınlığı sağlasa da, yokuşlar, dar sokaklar dezavantajıydı.

sardunyada-nerede-kalınır-cagliari-suite-martini-2

4 gece için 392 EURO ödedik.

Otopark ile otel arasında yükseklik farkı 500 metre vardı sanırım. Ama iki asansörle otoparka 10 dk’da ulaşmak mümkün oluyordu.

Ev sahibi ile hiç tanışmadık ama kendisi her türlü sorunla bir şekilde ilgilendi.

Cagliari’de sahile yakın yerlerde de kalmak isteyebilirsiniz. Ama öyle gezilecek bir sahil şeridi yok bilmenizi isterim. sahil tarafında otopark sorunu da olabilir.

Araç kiraladıysanız otoparkı olan ya da yakınlarında otopark olan bir otel bulmanızı öneririm. Yoksa ciddi sorun yaşayabilirsiniz.

Olbia’da ise Casa Smeralda isimli bir dairede kaldık yine.

sardunyada-nerede-kalınır-olbia-casa-smeralda

Olbia’da aslında Grand President ya da Panorama isimli otellerde yer bulursanız kaçırmayın derim. Merkezdeki en güzel oteller bunlar.

Biz son anda program değiştirdiğimiz için bu otellerde yer bulamadık. Bu sebeple Casa Smeralda isimli daire Corso Umberto I caddesine yakın ama köy evi gibi bir oteldi. Ev sahibi sıcakkanlı ve yardımseverdi. Cadde üzerinde otopark bulup aracımızı koyabildik. Daha çok Müslüman göçmenlerin yaşadığı bir mahalle olduğu için kültürel olarak çok da yabancılık çekmedik.

3 gece için 240 EURO ödedik

Eren Evren

Gezgin Avukat

#gezinafiyetle

 

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

5 Yorum

  1. Merhaba, yazınızı çok severek okudum. Sardunya adasını balayı için tavsiye eder misiniz, çok mu yorucu olur? Fikrinizi merak ediyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba, açıkçası Sardunya balayı geçirmek için çok da güzel bir ada değil. Daha çok küçük çocukla gidilecek ve deniz ve plaj keyfi yapılacak bir yer. Balayı için ada düşünürseniz daha çok Mallorca’yı önerebilirim.

      1. Acaba bize tavsiye edebileceğiniz bir yer olur mu? Benim de küçük çocuklarım var ve oraya gitmek istiyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim .

        1. Merhaba küçük çocuklarınız var ise Cagliari’de kalabilirsiniz. Cagliari’deki plajlar daha çok küçük çocuklara hitap eden türden. Ancak şehir biraz fazla yokuşlu o sebeple şehir merkezinden ziyade plajlara yakın bir yer bulmanızı öneririm. Bizim kaldığımız oteli çocuklu ailelere pek öneremem açıkçası

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *