Amerika Birleşik Devletleri Gezi Yazıları Las Vegas

Las Vegas Gezi Tavsiyelerim

Bir önceki yazımda Las Vegas’ta Gezilecek Yerler ile ilgili kısa bilgiler vermeye çalışmıştım. Bu yazıda da Las Vegas’ta Gezilecek yerler dışında önerilerim, izlenimlerim ve kısa notlarımı sizlerle paylaşmak istedim.

Las Vegas Notlarım

Dikkat ederseniz Las Vegas’ta gezilecek yerler için hep otel ismi verdim. “Buranın hiç mi doğal güzelliği yok ?” diye soranlara Vegas’ın bir çöl olduğunu hatırlatırım. Ama Vegas’a araçla 7-8 saat, helikopterle 1 saat mesafede Grand Kanyon var. Amerika’nın doğa harikası bu kanyon’a helikopterli turlar kişibaşı 200 USD. Küçük çocuğunuz yoksa, bütçenizi sarsmayacaksa (Dolar 3,5 olmuş nasıl sarsmasın) gidin derim. Özellikle cam teras’ı çok övüyorlar.

Hoover Barajı; Vegas’a araç ile 1 saat mesafede dünyanın en büyük barajlarından Hoover barajı var. Transformers filminden hatırlarsınız belki. Bu barajın en büyük numarası, kişi başı 30 USD civarına alacağınız tur ile barajın üzerinde yürüme şansı veriyorlar ve suyun elektriğe dönüştüğü odaları görebiliyorsunuz. 30 dolar vermem ama barajı görmek isterim diyenlere, Barajın önünden devam eden Bypass yoluna gitmelerini öneririm.

Barajın üzerinden eskiden araç geçişi var iken  Terör tehdidi ile yerine bypass köprüsü yapmışlar. O köprüye gidip barajı tam karşıdan seyredebilirsiniz. Ancak çöle gittiğinizi ve havanın çok sıcak olacağını hatırlatırım.

Vegas’ın en ünlü etkinliklerinden birisi de havuz partileri. Gençlere, çapkınlara ve ailelere yönelik çok güzel havuzlar var. Her biri meşhur otellerin içerisinde yer alan bu havuzlara gidebilirsiniz. Çocuklu ailelere Tahiti sahilini kopyalayan Tahiti Village otelini önerebilirim

Görsel Şovlar; David Cooperfield, Cirque de Soleil, Vegas’ın daimi şovları. Ayrıca Britney Spears, Jennifer Lopez gibi ünlüler de Vegas’ta sürekli konser veriyorlar. Tabii ki şovların Vegas’a özel +18’lik olduğunu göz önüne almak lazım. Bizde ufaklık olduğu için hiçbirine gidemedik ama siz kaçırmayın.

Vegas’a çocukla gidilir mi ? Tabii bundan önce Vegas’a eşiniz ile gidilir mi diye sorulabilir ama o konulara girmeden çocukla giden bir aile olarak cevap olarak diyebilirim ki, çocuğunuz 3 yaşından küçük ise evet gidilir. Çünkü 3 yaşından küçük çocuğun aklının almayacağı şeyler var Vegas’da. Sadece yoğun ışıklı tabelalardan ve gürültüden olumsuz etkilenebilir. Ama 3 yaşından büyük çocukla gitmeyin derim. Sonra sokakta gezen ablaların neden üstsüz dolaştıklarını, neden sokakta çıplak dans ettiklerini, ışıklı tabelalarda neden çıplak erkeklerin dolaştığını, sokaktaki amcaların üzerinde .çıplak kadın resmi olan kartvizitleri neden peynir ekmek gibi dağıttıklarını, arabanızın yanından geçen ışıklı tabeladaki reklamları anlatamazsınız.

Las Vegas’ta ne kadar para harcarım ?: Cevap vermesi çok zor bir soru. Çünkü Vegas bir zevk şehri, Vegas’ta olan Vegas’ta kalır şiyarı da var. Harcamanın üst limiti sizsiniz. Ama otellerin bir çoğunda kahvaltı yok, öyle simit ya da bagel fırını da beklemeyin, ya Starbucks ya da Dunkin Donuts’a gidip 10-15 dolara bir kahve çörek alacaksınız ya da Wallgreen’e girip soğuk sandiviç. Ama kahvaltı için 15-20 doları gözden çıkarın. Akşam yemeğini de lüks bir restoranda (Michelin yıldızlı ödüllü şeflerden bahsediyorum)  yerseniz kişibaşı 150-300 USD’yi bulabilirsiniz.  fast food da kişi başı 20 USD civarında tutar. Şovlar kişi başı 100 USD’den başlıyor ki sahneyi görebileceğiniz yerler 150-200 usd arası. Grand Kanyon derseniz 200 usd. Havuzlara giriş de 50 USD civarında. Artık hesabınızı kendiniz yapın.

Las Vegas’ta Araç Kullanmak. Vegas’ta araç kullanmak zor mu derseniz aslında çok zor değil. Sadece yoğun saatlerde Strip’te bezdirici bir trafik oluyor. Piyasa yapan arabalar, bir yukarı bir aşağı gidiyor.

Otopark ise ciddi bir sorun değil. Otellerde iki yöntem var. Valeye verirseniz 15-20 USD civarı park ücreti ödüyorsunuz ama gideceğiniz yerin hemen önünde bırakıyorsunuz. Yok Valeye o kadar para vermem derseniz genelde uzak bir mesafede otelin ücretsiz parkı oluyor (en insaflısı Planet ve Elera Hiltondu) Ama bazı otellerde sır beleş parak için yarım saat yürümeniz gerekebilir dikkat. Las Vegas’ta gezerken araç çok da gerekli değil. Zaten gezilecek otellerin çoğu Strip caddesinin de merkezinde birbirine yakın.

Las Vegas’a Nasıl Gidilir ? Vegas’ta John Mccaran isimli bir havaalanı var. Bu havaalanı da Güney Strip’in üzerinde şehre 15 dk mesafede. Ancak genelde iç hatlar bağlantısı var. New york, Washington başta olmak üzere Amerika’nın bir çok şehrine direk bağlantısı var. Hatta Los Angeles’a bile. Vegas’a bu havaalanını kullanıp Amerikan iç hat şirketleri ile çok daha pahalı olmayan bir bilete uçabilirsiniz. (Southwest’i önerebilirim. Amerika’nın en sevilen low cost firması) Bu arada Vegas’a gelip de vakit kaybetmeksizin kendinizi kumara vermek ister ya da ayrılırken bile son defa şansınızı denemek isterseniz, havaalanında bile kollu makineler var

Bunun dışında bizim yaptığımız gibi Los Angeles’ten araç kiralayıp da gelebilirsiniz. Araç kiralama firmaları Los Angeles-Las Vegas arasında tek yön ücreti almıyorlar. Bu da sizi geri dönmek zorunda bırakmıyor. Çölde yaklaşık 4 saat süren bir yolculukla kolay olmamakla birlikte çok da zor olmuyor yolculuk. Araç ile gelmenin bir avantajı da Kaliforniya-Nevada sınırında sizi karşılayan dev Primm Outlet’i

Eren Evren

Gezgin Avukat

#Gezinafiyetle

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *