Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Amerika Las Vegas Otel Rehberi

Las Vegas’ta Nerede Kalınır ?

Lüks oteller cenneti olan Las Vegas’ta nerede kalınır sorusunun cevabı, bütçeniz ve Las Vegas’a gelme amacınıza göre değişse de, değişmeyecek tek şey, Las Vegas’ta Strip bulvarı üzerine veya yakınında kalınması gerektiği olacaktır.

Las Vegas otelleri lüks ve pahalı gözükse de, aslında her biri kumarhane olan bu oteller müşterilerinden oda parasından ziyade kumarhanede harcayacakları parayı düşündükleri için oda ücretleri çok yüksek değil gibi gözüküyor. Tabii sıradan otellerin ya da lüks otellerin kötü odalar için geçerli bir tespit bu. Fakat gerçek lüks ve konforu arayanlar için yine de oteller çok ucuz değil.

Las Vegas’ın tam ortasından geçen Strip Bulvarı tüm hareketin geçtiği yer. Bu caddenin tam ortasında ise Planet Hollywood, Paris, Ceasers Palace ve Bellagio otelleri var. Bu otellerden birinde kalırsanız her şeye yakın olursunuz. Fakat bu rahatlığın da bir bedeli var.

Las Vegas Bellagio Oteli

Strip’in tam merkezinde yer alan bu oteller için örneğin 6 ay sonrasına booking.com üzerinden Nisan 2017 tarihine rezervasyon baktığımda gecelik 200 USD civarında bir fiyatı olduğu gözüküyor. Fakat Las Vegas’ta otellerinde rezervasyon yaparken dikkat edilmesi gereken bir konu var, Amerika’nın pek çok noktasında olduğu gibi fiyatlar KDV hariç veriliyor. Bulduğunuz fiyata önce KDV eklemeniz lazım.

Bir de içinde büyük kumarhanesi olan oteller aynı zamanda gecelik 25 ile 50 USD civarında Resort Fee adı altında ek ödeme alıyorlar ki topladığınızda fiyatlar bir anda uçuyor. Fakat bu kadar para verdiğinize değiyor mu derseniz bence değmiyor. Çünkü Hangover’ın unutulmaz kaplan sahnesinin geçtiği Ceasar’s Palace otelinde aynı anda binlerce kişi konaklıyor. Bellagio Otel’i gezerken resepsiyondaki Check in sırasına baktığımda metrelerce uzayan mahşeri bir kalabalık gördük ki bu tür otellerin pek çoğunda check in sürelerinin 45 dakika 1 saat sürdüğü yönünde şikayetler geliyordu.

Resepsiyondaki Sıraya Bir Bakın

Bu durumda Las Vegas’ta ucuz otel arayanlara önerim, Strip’in bir başındaki Luxor veya diğer ucundaki Stratospher Otel olabilir. Bu otellerde sıradan odalar gecelik 90-100 USD civarında. Fakat bu otellerin dezavantajı eğlencenin merkezine uzak olmaları.

Vegas otellerinde bir diğer sorun ise otopark. Otellerin çoğunun kendilerine ait ücretsiz otoparkları var. Fakat bu otoparklar genelde çok büyük ancak uzakta oluyorlar. Arabanızı gidip almak bazen zor olabilir. Eğer keyfinize düşkün bir insansanız o zaman günlük 20 USD civarında Vale hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Fakat bunun da konforlu olacağını düşünmeyin, Valeye verdiğiniz anahtar 20 dakikadan önce gelmiyor. Vegas’ta araç kullanacaksanız, otellerin booking.com’daki yorumlarında özellikle otopark sekmesini seçmenizi ve otopark konusundaki yorumları dikkate almanızı öneririm. Gerçi Vegas’da pek çok yere yürüyerek gidiyorsunuz ama otele giriş çıkışta bile önemli olabiliyor bu ayrıntı

Las Vegas’a çocukları ile giden aileler için içinde kumarhaneleri olan otelleri pek önermiyorum. Çünkü bu oteller gerekli hijyenden yoksun olabildikleri gibi çok kalabalık olması ve içinde gün yüzü görmeyen kumarbaz uyur gezerlerin dolaşması ve otelin her tarafındaki kumar makineleri bu otelleri aileler için uygun olmaktan çıkartıyor. Bu sebeple ailelere tavsiyem içinde kumarhane olan otellerden ziyade apart otel tarzı otelleri tavsiye ederim.

Biz Las Vegas’a iki yaşında çocuğu ile gelmiş bir aile olarak Strip caddesinin üzerindeki Miracle Mile alışveriş merkezi ile bağlantısı olan ve Planet Hollywood oteli ile aynı tesiste faaliyet gösteren Hilton Elara Grand Vacation oteli’ni tercih ettik.

Hatta bir miktar dazla para ödeyip otelde özel bir odada kaldık ki, son dönemde kaldığımız otel odalarnın en güzellerinden biriydi. Odamız 52 katlı otelin 50.katındaydı. İlginç bir şey daha, sanırım Vegas’ta hırsızlık çok olduğundan, asansöre her binişinizde bir görevli kartlarınızı okutup kontrol yapıyordu ve katlarda sürekli iriyarı güvenlik görevlileri devriye atıyordu. Odanın kapısında da 3 büyük komplike kilit vardı.

Odanın Manzarası

Otel güvenliyim imajı veriyordu ama hiçbir otelde bu kadar güvenlik önlemini bir arada görmemiştim.

Odamız 50*60 metrekare büyüklüğünde Strip manzaralı full mutfaklı ve yatak odasında Jakuzi’si olan Vegas’ın lüksünü ve büyüsünü bize tamamen yansıtan çok güzel bir oteldi.

Full Mutfak

Kahvaltılı paket isterseniz size 9 USD’lik Starbucks çeki veriyorlar, (Kahve sadece 7 USD 🙂 uzak durun.

Yatak Odasındaki Jakuzi, Deniz için Havuz Oldu 🙂

Otel Planet Hollywood ile bağlantılı Miracle Mile Alışveriş merkezini ortak kullanıyor hatta yürüyerek otele girmek için önce AVM’ye girmeniz gerekli. Ama AVM’nin içindeki iki süpermarketten kahvaltılık alışverişi yapıp da odanın full mutfağında kahvaltı keyfi yapmak da güzel, tabii Vegas’a başka amaçlarla gelmediyseniz 🙂

Otelin otoparkı da valeye gerek kalmaksızın kulanılabilecek rahat bir yerde. AVM ile aynı otoparkı kullanıyorsunuz ama yakın yerlerde park yeri bulmakta hiç sorun yaşamadık.

Çocukları ile gidecek ailelere ya da Kumarhane’lerin karmaşasından uzak keyifli bir tatil geçirmek isteyenlere şiddetle öneririm.

Bir de kesin bir bilgiye dayanmamakla birlikte okuduğum pek çok yorumdan çıkardığım izlenim, Las Vegas’ta Booking.com üzerinden oda rezervasyonu yapmamız yönünde. Bilmiyorum ne kadar gerçek ama bir çok yorumda Booking’den yapılan rezervasyonlara daha kötü oda verildiği yazılı idi. Ben de bu sebeple Hilton oteline güvendiğim için otelin kendi internet sitesinden yapmıştım rezervasyonumu. Maliyet olarak çok fazla bir avantaj olmadı ama odamız çok güzeldi.

Eren Evren

Gezgin Avukat

#Gezinafiyetle

 

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *