Amerika Birleşik Devletleri Gezi Yazıları Kuzey Amerika Las Vegas Uncategorized

Las Vegas’da Gezilecek Yerler

Las Vegas’ta gezmek, sanırım bizim gibi, Amerikan filmi seyreden bir çok kişinin rüyasıdır. Işıltılı otelleri, iç çekerten gece hayatı, bir günah şehri kimliği ile yıl içinde Milyonlarca turisti çeken çölde bir vaha aslında Las Vegas. Nevada çölünde kurulmuş devasa oteller şehri. Devasa otellerin her birisi kendisine özel konsepti, büyük ve çekici kumarhaneleri ve alışveriş merkezleri ile para harcayarak zevk alan tüketim toplumunun nirvanası burası. Las Vegas’ta gezilecek yerler de aslında tüketim yapılacak oteller, kumarhaneler, AVM’ler ve restoranlar aslında. Öyle kolay ulaşılabilir bir doğal güzellik aramayın burada her şey yapay.

Amerika turumuzun üçüncü durağı idi Las Vegas. Los Angeles’dan 5 saatlik çölde geçen bir araba yolculuğu sonunda ulaşmıştık. Şehre vardığımızda gece vaktiydi ve Strip caddesi üzerindeki otelimize ulaşana kadar gördüğümüz Mısır Piramidi, Excalibur şatosu ve Özgürlük Heykeli aslında bize nereye geldiğimiz özetliyordu.

Ülkesinden çıkmayan Amerikalılar için dünyadaki turistik çekim merkezlerinin küçültülmüş imitasyonları var burada.

Las Vegas’ta gezilecek yerler şehrin ana caddesi olan Strip Caddesi’nin etrafında kümelenmiş. Strip Caddesinin bir başında Mısır Piramidi konseptli Luxor oteli diğer ucunda Vegas’ın ünlü alışveriş merkezi Fashion Show ve ikonik Wynn Oteli arasında 4,5 km’lik bir cadde üzerinde gidip geleceksiniz ve otelleri gezeceksiniz aslında.

Vegas’ta gezilecek yerler aslında otellerin kendisi.  her biri bir konsept ve özel bir ürün seçmiş bu otellerin çoğu içlerinden birbirine bağlı. Bir uçtan bir otele girip diğer uçtan başka bir otelde çıkıyor ve bu arada otelin kendine has konspetini, kumarhanesini, alışveriş merkezini ve restoranlarını görüyor ve para harcıyorsunuz. Maksat sizi dışarı çıkartmamak ki aslında çıkıp da ne yapacaksınız ? 50 derece hava sıcaklığı ve yakıcı güneş, gece ise çöl soğuğu. Kalın otellerin içinde, harcayın cebinizdeki paraları.

las-vegas-gezilecek-yerler

Las Vegas’ta gezilecek yerleri biz Planet Hollywood otelini merkez alıp (gerçekten de Strip’in merkezi burası) Kuzey Strip ve Güney Strip diye ikiye ayırdık ve iki günde gezdik. Öyle gezilecek yer fazla olmasa da hem sıcak sebebi ile güne geç başlıyor olmanız hem de otellerin her birisinde epey vakit harcamanız sebebi ile öyle kolayca gezip bitirilecek bir yer değil burası.

Kuzey strip’de Ocean 11 filmi ve önündeki fıskiye şovu ile ünlü Bellagio oteli, Roma imparatorluğu dönemini yansıtan ve Hangover filmindeki kaplanlı suiti ile hafızalara kazanan Ceaser’s Palace oteli, Venedik Oteli ve Eyfel Kuleli Paris Oteli Kuzey Strip’de gezmeyi planladığımız otellerdi. Planet Hollywood ile kardeş Hilton Otel’inde kaldığımız için Planet’i gezmeye gerek görmedik açıkçası.

Güney Strip’de ise New York, Excalibur ve Luxor otelini hedefimize aldık. Ayrıca Kuzey Strip’in sonundaki meşhur Fashion Show alışveriş merkezine de gidilmesi gerekliydi. (Iphone 7 çıkacaktı da, tek Apple store oradaydı 🙂

ellagio Oteli

Las Vegas’ta ilk girdiğimiz otel Bellagio oteli’ydi. Strip’in tam ortasında buraların efesi benim edası ile duran ve önündeki kocaman göletinde her gece fıskiye şov yapan egosu yüksek maço bir otel. (Tabii Andy Garcia’nın patron rolünde oynaması mı beni etkiledi bilemiyorum)

Bellagio’nun esas numarası önündeki fıskiye şov. Her gece 15 dakika’da bir farklı müzikler eşliğinde görkemli bir şov gerçekleşiyor. Şovdan 5-10 dk önce yer tutmazsanız görmeniz de pek mümkün değil, o derece kalabalık. Gerçi geçtiğimiz yaz Dubai’de Burj Khalifa’nın önünde de izlemiştik biz fıskiye şovunu ve açıkçası daha hoşumuza gitmişti (boynuz kulağı geçmiş)

Bellagio oteli sadece fıskiye şovu ile sınırlı değil. Otelin içinde özel bir botanik bahçesi var, biz gittiğimizde tadilattaydı ama tavsiye ederim. Yine lüks markalardan oluşan bir AVM’si var ve Kumarhanesi de elit bir yer. Bellagio’ya girdiğinizde baya bir vakit harcarsınız.

easer’s Palace

Caesar’s Palace oteli açıkçası beni Las Vegas’ta en çok etkileyen otel oldu. Roma İmparatorlu döneminin tüm ihtişamını sergilemeyi başarabilimişler otelin konseptinde. Otelin içindeki Roma mimarisi gerçekten görülmeye değer.

Yine hayatımda ilk defa döner yürüyen merdiveni burada gördüm. Ben mi cahilim yoksa adamlar mı ileri anlamadım ?

Ayrıca Forum ismini verdikleri bir alışveriş merkezleri var. tüm Amerika’da gezdiğimiz en güzel alışveriş merkezlerinden birisiydi.  İçindeki 4 Katl Forever 21’den Yüksel’i 1 saat çıkartamadım.

Yine akşamları Forum’un içindeki özel alanda saat başlarında yapılan Atlantis isimli ateş ve su ağırlıklı gösteri takdire şayan ve gerçekten de izlenmesi gereken bir gösteriydi.  Forum’da Cheesecake Factory’nin de olması yemek için güzel bir alternatif.

Mirage Oteli

Caesar’s Palace Otelin’den sonra dönemi ve sırayı bozmamak için Venedik Oteli’ne gittik. Arada Mirage Oteli de vardı. mirage, Vegas’ın en köklü otellerinden birisi.  Geceleri önünde yapılan Volkan şov, Vegas’taki ücretsiz etkinliklerin içinde fıskiye şovdan hemen sonra zirvede bulunuyor. Mutlaka izleyin derim.

Venedik Oteli

Mirage’ı geçip Venedik’e geldiğimizde küçük bir Venedik ortamını bulunca çok şaşırdım. Çünkü gerçekten de küçüktü. İnsanlar havuzdan bozma bir ortamda dipdibe gondola bineceğiz diye o kadar parayı veriyor olamazlardı. Ama kültürsüz Amerika’lılar Gerçek Venedik’i bilmiyorlar ki tabii.

Eleştiri bir yana, Venedik Oteli Venedik’in tam bir imitasyonu idi. Dükler Sarayı, San Marco Meydanı, Rialto Köprüsü ve gondollar ile yapay bir venedik ortamı oluşturmayı başarmışlar. Sarayın içinde yer alan kumarhane güzele de benzese, tüm gün iç mekanları dolaşmanın sıkıntısı ve akşam olup da havanın serinleşmesi ile içini gezmeye niyetimiz olmadı.

Paris Oteli

Eyfel Kulesi ve Zafer Takı ile yaratılan yine suni bir Paris ortamı karşılıyor sizi. Eyfel kulesine çıkabiliyorsunuz. Ama bizi kesmedi. Otelin kumarhanesi ve alışveriş merkezi ise Eyfel Kulesinin ayaklarının arasına yapılmış. Yine içeride Paris sokakları canlandırılmış. Biz Kumarhanesini deneyelim dedik. Ancak makinelerde kart almadan oynamak mümkün değil. Kart alabilmek için de pasaport istediler illaki. Vegas’ta pasaportsuz dolaşmayın.

New York Oteli

Özgürlük heykeli, Empire State binası ve Brooklyn Köprüsü ve New York gökdelenleri ile oluşuturmuşlar New York konseptini.  Altında hamburgerci, hot dogcu, Herseys ve M&M mağazaları ile New York’da hissediyorsunuz kendinizi ama bizim gibi daha 1 hafta önce New york’un altını üstüne getirerek gezmişseniz çok da bir numarası yok.

Fashion Show AVM

Gidilmesi çok şart değil. Güzel bir alışveirş merkezi, içinde derli toplu mağazalar ve güzel restoranlar var. Vaktiniz varsa gidin derim. Yoksa pas geçin.

 

Las Vegas Gezilecek Yerler

Las Vegas’da gezilecek yerleri kendi gözümden bu şekilde yazdım, Las Vegas ile ilgili tavsiyelerimi Las Vegas Gezi Tavsiyelerim yazısından okuyabilirsiniz

Eren Evren

Gezgin Avukat

#Gezinafiyetle

S

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *