Belgrad

Belgrad Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Belgrad gezim öncesi en önemli sorunsallarımdan biri de, Belgrad havaalanından şehir merkezine nasıl gideceğimize son dakikaya kadar karar verememiş olmamdı.

Normal şartlar altında gezilerimizde havaalanından şehir merkezlerine ulaşım konusunda çok sıkıntı yaşamayız, Saatler uygunsa genelde toplu taşımayı seçeriz. Ancak bu defa Belgrad ile okuduğum yazılardan etkilenmiş ve Knez Mihailova’daki otelimize çok yakın Zeleni Venac meydanına gidecek olan 72 numaralı otobüsü kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızlık yaşamıştım. Okuduğum ingilizce yazılarda 72 numaralı otobüsü genelde kullanmayın diyorlardı çünkü. Facebook’taki Seyahat Blogları grubunda sorduğumda ise oybirliği ile kullanmakta bir sakınca olmadığı görüşü çıkmıştı. Bu sebeple biz de Belgrad Havaalanından şehir merkezine ulaşırken 72 numaralı otobüsü kullanmaya karar verdik.

Belgrad Havaalanından Şehir Merkezine 72 Numaralı Otobüs

Evet 72 numaralı otobüsü kullanmaya karar vermiştik, bu sebeple havaalanı içindeki taksi bankosunu pas geçtik ve dışarı çıktık. Orada A1 numaralı otobüs vardı ve A1 doğrudan Slavia Meydan’ına gidiyordu ki, bu meydan ile Knez arası yürüyerek en az 20 dk. Bu sebeple aradığımız otobüs bu değildi. Fakat 72 numara ortalarda yoktu. Telefondan bakarken, bir başka turist şaşkınlığımızı anlamış olacak ki, bize yardım etti, sorduğumda 72 numaralı otobüsün bir üst kattan yani gidiş terminalinden kalktığını söyledi.

Hemen yukarı çıktık, çıkınca sola dönüp 100 mt ilerleyince 72 numaralı otobüsün durağını bulduk.

İnternetten okuduğum kadarı ile bileti büfeden alırsan 89 Dinar, şoförden alırsan 150 dinardı. İçeride büfe gibi bir yer buldum bilet sordum ama yok dedi. Daha da aramayıp kaderimize razı olup şoförden iki kat pahalıya aldık.

72 numaralı otobüs durağında otobüs -yoktu, aksilik bir kaç Türk turist dışında bilerek bekleyen de yoktu. Durak tabelasındaki işaretlerden otobüsün saatini çıkartmaya çalıştım, doğru da oldu (tabelada 00-24 arası satırlar var, örneğin 16’ın yanında 02 ve 39 vardı. Otobüs de 39’da kalktı, artık siz de bunu benzeterek bulun bence)

Google Maps Havaalanı ile Zeleni Venac meydanı arasını 20 dk verse de bu otobüs tüm New Belgrade’ı blok blok dolaşıp tam 60 dk’da gideceğimiz yere vardı. Bu arada sayısız durakta durdu, yüzlerce inen binen oldu. Bu sebeple ilk durakta oturmaya çalışın mutlaka.

Belgrad Havaalanından Şehir Merkezine A1 Otobüsü

A1 otobüsü sanırım İstanbul’daki Havabus, Ankara’daki Belko, İzmir’deki Havaş gibi. Daha sık frekanslarla hareket ediyor ve daha kısa zamanda varıyor. Ancak gittiği yer Slavia Square. Bu sebeple otobüsünüz buraya yakınsa kullanabilirsiniz.  Internette kendisini Minibüs olarak tanıtıyorlar ama bizim gördüklerimiz pek de mini değil, bildiğiniz otobüstü.

Ücreti 300 dinarmış ve gün içinde her 20 dakikada bir hareket ediyor.

Belgrad Havaalanından Şehir Merkezine Taksi

Ben otobüs ile minübüs ile uğraşmam zaten dinar da ucuz, taksi kullanırım derseniz, Belgrad’daki uyanık taksi şoförlerinden korunmanız için Belgrad belediyesinin yaptığı uygulamadan bahsetmem lazım.

Havaalanında gümrükten geçtikten sonra Taxi Info yazan yere gidip, gideceğiniz yeri gösterip size taksi ayarlamalarını istiyorsunuz. Onlar da size üzerinde plaka numarası yazan bir kağıt verip gönderiyorlar. Dışarıda taksiniz sizi bekliyor, taksi hangi yoldan giderse gitsin ücret size en başta verilen rakam kadar. Bu da eski şehir içinde 1800 Dinar (2018 Ağustos ayı içinde 98 TL) gibi bir rakam tutuyor. Ancak Şehir merkezinden havaalanına gelirken fiks fiyat yok aman dikkat

 

#gezinafiyetle

Gezgin Avukat

Eren Evren

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *