Avrupa Floransa Gezi Yazıları İtalya

Floransa Tadım Notlarım

Pizzacı Magnia

Pizzacı Magnia Ponte Vecchio’ya giderken hemen sokak arasında yer alan gizli bir lezzet durağı. Küçücük salaş bir mekan, Cafcaflı La Bussala bizi çocuklu olduğumuz için kabul etmediği için, Foursquare’den yaptığımız arama ile düştük bu lezzet durağına yolumuz.

Pizza seçenekleri çok fazla değil. Ama Napoli’deki pizzaacılar gibi sadece Margarita ile de sınırlı değil. Sanırsam iki kardeş işletiyor burayı. Biri tezgahta hamur yoğururken diğeri de siparişleri alıp servisi yapıyor.

Pizza siparişi verdiğinizde usta hemen bir parça hamuru koparıp yoğuruyor, önce üzerine düzensizce peyniri serpiştiriyor, sonra kaşıkla sosu döküyor, yine umarsızca siparişinize göre pizza üstü malzemeyi de ekleyip hemen arkasındaki odun fırını görünümlü bir fırına atıyor, (Fırın odun fırını olamayacak derecede küçük ama hamura odun fırını efekti vermesi kafa karıştırıcı)

Biz bir Pizza Margarita ve bir de Acılı Calabrese Salamlı birer pizza istedik, Pizzalar isteğe göre yarım veya tam sipariş veriliyor. En güzel aslında iki ayrı yarım pizza söylemek ama La Bussala’nın yaptıklarından sonra açlık içinde yer ararken açıkçası bunu pek düşünmemişim.

Margarita biraz kuruydu, tabii üzerinde hiç malzeme olmayan hamurun kenarlrı kalkmış ve kurumuştu, Aslında sırf bu sebeple Margarita en kolay pizza olarak görülse de, pişirmesi en zor olanı bence.

Benim istediğim acılı salamlı ise tam bir lezzet bombasıydı. Gözlerim yaşararak nasıl yediğimi bilemedim.

Son olarak ortaya ortak Ciabattaina con Nutella (Nutellalı Pizza diyebiliriz 🙂 istedik, Bu ise altın vuruştu. Sıcacık pizza hamurunun üzerine Nutella gerçekten de 10 numara yakışmıştı.

Tavsiyem buraya en azından bir kere şans vermeniz olacaktır. Pizzayı yaparken görmek bir yana, nerede ise birlikte yaptığınız bu mekan denemeye değer.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir Yorum

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *