Asya Faydalı Bilgiler Hong Kong

5-Hong Kong Havaalanından Şehir Merkezine Ulaşım

Hong Kong’da trenler ve metro sisemini MTR isimli bir şirket yönetiyor. Hong Kong Havaalanından şehir merkezine de MTR’nin Airport Express isimli trenini kullanıp gelmek mümkün.

Hong Kong Havaalanından Şehir Merkezine Ulaşım:

Havaalanından bagajı aldıktan sonra çıktığınız alanda MTR’nin standını göreceksiniz. Airport Express yazan yere gidebilirsiniz. Baktınız ilk gördüğünüz yer çok kalabalık. orayı pas geçip bir arkasındakine de uğrayabilirsiniz.

Şehir Merkezine giden Airport Express isimli tren var. Her 10-15 Dk’da bir seferi var.

İki kişi tek yön bileti 180 HK Dolar yani 90 TL yani kişi başı 45 TL idi. Fakat tek kişi alınca biraz daha pahalı. gidiş dönüş alınca daha ucuz sanırım.

Airport Express  yalnızca Tsing Yi, Kowloon ve Hong Kong istasyonlarında duruyor.  Hong Kong istasyonuna yolculuk yaklaşık 25 dk sürüyor. Turist olarak gidiyorsanız genelde Kowloon’da veya Hong Kong’da kalacağınız için Hong Kong Airport Express sizi istediğiniz yere kolayca ulaştırabilecektir. Durduğu istasyonlardan yine MTR’nin işlettiği metro veya tramvaylara aktarma yapmak da pek zor değil.

Hong Kong airport Express bu kadar kolay olduğu için açıkçası Hong Kong Havaalanından şehir merkezine ulaşım için başka bir alternatifi düşünmedim. Ancak ucuz alternatif arayanlar Tsim Shai Tsui ve Star Ferry Limanına giden N21 veya Macau’ya giden feribotların kalktığı Central Limanına giden N11’e veya Mongkok’a giden Na21’e bakabilirler. Otobüs biletleri 25-30 HK Doları. Ya da Tung Chung istasyonuna giden S1 veya S56 otobüsne binip oradan 13 HK Doları karşılığında Airport Express ile gidilen duraklara giden Metro trenine binebilirler. Fakat değer mi bence değmez.

Airport Express treninin Hong Kong’dan ayrılırken bir avantajı daha var.

City Check in dedikleri bir uygulamaları var.

Özellikle THY gibi akşam uçağınız varsa

Önceden airport express biletinizi alıp check in işleminizi tren istasyonundan yaptırın

bavullarınızı teslim edebiliyorsunuz.

Türk Hava Yolları da bu hizmeti alabileceğiniz uçuş firmalarından.

Bunun yanında Star Alliance üyesi pek çok firma

Quantas ve bir çok büyük firma için bu hizmeti kullanabiliyorsunuz.

Yalnız THY’nin 22:45 uçağı için city check in hizmeti 15:00 civarında açılıyordu. Buna dikkat edin derim.

#gezinafiyetle

Gezgin Avukat

Eren Evren

 

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *