Avrupa Gezi Yazıları İngiltere Londra Slider

Londra'da Gezilecek Yerler- Londra'da Dört Gün

Londra’da gezilecek yerler yazılarıma ilk olarak Londra’da geçirdiğimiz 4 günü nasıl planladığımız ile başlamak istedim. Çünkü bir şehri güzel bir şekilde gezmenin yolunun akışına bırakçıların aksine geziyi doğru bir şekilde planlamadan geçenlerin tarafındayım.

Londra’daki dört günümüz de sabah saat 10 civarında başlayıp akşam 17-18 arası bitmek üzere planladım. 17-18 civarı otele gelip dinlenip akşam tekrardan çıkabilelim diye. Çünkü Londra akşamlarında gidilebilecek çok güzel restoranlar olduğu gibi kaçırılmaması gereken müzikaller ve tiyatrolar da var. Bunlara da zaman ve enerji bırakmak lazım.

1. gün (Londra Kraliyet yapıları ve Londra İkonları)

Westminster Abbey (Katedralin içine giriş mümkün ancak 19 Pound. Biz dışarıdan baktık)
Parlemento Binası ve Big Ben
London Eye (mutlaka online rezervason yaptırın en az 500 metre kuyruk var)

Downing Street
Atlı Muhafizlar (Horse Parade Guards)
St James Park (İyi bir piknik alanı)
Trafalgar Meydanı (bakıp geçilecek bir yer)
Piccadily Meydanı (en hareketli bölge- özellikle gece gidilmesi gerekli)

Oxford Caddesi (Büyük mağazalar ve alışveriş bölgesi)
Bond Street (Oxford’un benzeri ancak butikler var)

2. gün Pazar olması şansımızla Doğu Londra’ya gittik.

Colombia Road Çiçek Pazarı; İnternette yazılanlara aldırmayın ve burayı listenizden silin. Daracık bir sokağın içinde binlerce insan izdiham halinde. Çiçekler deseniz boyunlarını bükmüşler. Amsterdam’daki Çiçek pazarının üstüne yok. Hatta İzmir Karşıyaka’daki çiçek pazarı bile çok daha iyi.

 

Brick Lane Vintage ürünleri ile el işçiliği ürünlerinin sergilendiği ve aynı zamanda ikinci el pazarı

Camden Town ve Camden Lock Market; Londra’nın en ilginç bölgesi. Pazarı mutlaka görülmeye değer.  Tüm gün ayırabilirsiniz.

 

3. Gün Londra’nın City Bölgesi ve Greenwich’i gezdik.

St Paul Katedrali; Lady Diana’nın düğününün yapıldığı, Thatcher’in cenazesinin kaldırıldığı Cristoph Wren imzalı bir sanat şaheseri. İçine mutlaka girin ve ücretsiz turlara katılın

London Tower ve Tower Bridge; Londra’nın 1200’lü yıllarda kullanılan kalesi ve ilk kralın sarayı burada. Ayrıca Anna Boleyn’in hayaletinin dolaştığı White Tower da görülmeye değer. Tower Bridge ise gördüğünüzde Londra’da olduğunuzu hatırlatan bir yapı

Greenwich; Sıfır derece Meridyeninde mutlaka bir poz verilmeli. Eski gözlemevi şimdiki müze olan binada yer alan Yön Tayin cihazlarının hikayesi mutlaka izlenmeli.

4. Günü Biraz Müze ve Sanata Ayırdım.

Buckhingam Sarayı; İlk gün ters kaldığı için gidememiştik. İçinde bir kraliçe yaşayan saray yazın ziyaretçilere açık. Kışın ise uzaktan bakıyorsunuz

British Museum İngilizlerin yağmacı bir toplum olduğunu gösteren ve orjinal yerlerinden kaçırılıp sergilenen çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Dünyanın en iyi müzelerinden birisi. Giriş bedava, bağış zorunlu 🙂

Somerset House; Aslında London King’s College’in Güzel Sanatlar Bölümü. Ancak Monet, Van Gogh ve döneminin en iyi ressamlarının özel eserlerinin sergilendiği özel Cooultard Kolleksiyonu görülmeye değer.

Hayword Galeri; Biz Londra’da iken Işık Sergisi vardı. Hayatımda gördüğüm en ilginç sergiydi. Bu gibi sergilerin düzenlendiği bir sanat merkezi.

Tate Modern; Salvador Dali sonrası Sürrealist ve Modern Sanat akımı temsilcilerinin en nadide parçalarının sergilendiği muhteşem bir sanat merkezi.

Ben Londra’daki dört günümüzü uzun arayışlar sonunda bu şekilde planladım. Burada bahsi geçen yerlerin daha detaylı anlatımları zamanla gelecek. Faydalı olur umarım.

Kendi Ellerimle seçtiğim Londra ile ilgili yazılar

*  Londra’da Gerçek  Bir İngiliz Kahvaltısı Nerede Yenir ?
* Londra’nın meşhur Sokak Pazarlarını gezelim
* Londra Metrosu Nasıl İşler
* Londra’da otobüsler ile gezilecek yerler
* Londra Havaalanları ve Şehre Ulaşım

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

7 Yorum

  1. london eye için internetten bilet aldığımızda kuyruğa giriyormuyuz yoksa direk sıranın ön tarafına geçebiliyormuyuz. İkinci nokta yemek sıkıntısı hangi yemeklerde domuz eti ve türevleri var o konuda nasıl bir yol tavsiye edersiniz. Etli yemek yenmez gibi. tamam sığır eti istersiniz ama ayne yerde piştiği için yine sıkıntı pastane türü yerlerde pasta yemek isterseniz kremalarında ne olduğu belli değil onun için sordum. Kusura bakmayın başınızı ağırtım yardımcı olursanız sevinirim

    1. london eye in online giriş bölümü ayrı. Bu sebeple oradaki sıraya girersiniz ancak o da zaten diğerine göre çok daha az olur.

      Domuz eti ve türevleri için garsonlara beef mi diye sorabilirsiniz. Ancak çok dikkat ederim derseniz dediğiniz doğru aynı yerde pişiyorlar. Pastanelerde de domuz yağı kullanıldığını düşünüyorum. Ancak bu kadar yüksek bir hassasiyetiniz varsa Avrupa'da işiniz kolay olmayacaktır. Çünkü hepsinde aynı sorun olur. Bu durumda size İsrail'i, Dubai ve çevresini ya da Bosna Hersek'i önerebilirim.

  2. Benim bildiğim kadarıyla da yahudiler için helal anlamına gelen ‘koşer’ almak istiyorum dediğinizde, bizden daha fazla denetlemelere dikkat ettikleri için söyleyebilirsiniz.

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *