Avrupa Gezi Yazıları İngiltere Londra

Londra'da Gezilecek Yerler- Londra'nın Pazarları

Londra’da geçireceğimiz bir pazar gününü, günün adına uygun bir şekilde Londra’nın Sokak Pazarlarında geçirdik. Avrupa’da ün yapmış Londra Pazarları şehrin tümüne yayılmış ve neredeyse her gün kuruluyorlar. Londra’da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda çok sayıda Sokak Pazarları var. Bu sokak pazarlarından bazıları sadece Pazar günü kuruluyor bazıları da özellikle pazar günleri kalabalıklaşıyor.

Sözün özü Londra’ya gitmişken özellikle bazı belli başlı pazarlarını gezmeden Londra’da gezilecek yerleri tamamlamış sayılmazsınız

Pazar günümüze nispeten erken bir başlangıç yaptık. Amacımız Doğu Londra bölgesine gidip oradaki pazarları gezmek daha doğrusu benim Yüksel’e açıklamadığım planım ise Doğu Londra’ya geçmeden önce Brick Lane’e yakın Spitalfields’da meşhur The Breakfast Club kahvaltıcısında güzel bir kahvaltı yapmaktı. Bu sebeple biraz da erken gitmenin gerekli olduğunu düşündüm ve saat 10 civarı otelden çıktık. Bizim pazarları gezeceğimiz gün meşhur Londra Maratonunun düzenleneceği gün olduğu için herkes bizim olduğumuz Westminster bölgesine gelirken biz tersine Doğu Londra tarafına zor da olsa gitmeye başardık.

İlk durağımız Brick Lane’e yakın olan Spitalfields’taki Breakfas Club’da. Londra’da en güzel İngiliz Kahvaltısı nerede yenir ? diye sorduğunuzda alacağınız en iyi cevaplardan birisi The Breakfast Club. Londra’da Nerede Ne Yenir ? başlıklı yazımda Breakfast Club ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Güzel bir ingiliz kahvaltısı sonrasında ilk durağımız Brick Lane. Pazarlar ile ilgili araştırmamı yaparken ilk olarak yalnız pazar günleri açık olan Colombia Road Çiçek Pazarı‘na takılmıştım. Madem ki; Pazar günümüzü pazarlara ayırdık,  Amsterdam’da gezdiğimiz Çiçek Pazarından sonra Londra’nın en meşhur çiçek pazarını da gezmek gerekirdi.

Brick Lane Pazarına ulaşmak için en yakın Metro istasyonu Schoredicht High Street durağı. Biz burada indikten sonra 15 dk lık bir yürüyüşle Colombia Road Flower Marketi bulduk. Rotanın önemli bir kısmını Londra’da adeta bir rehber görevi gören Google Maps’e bıraktık. Ancak pazara yaklaştığınızda elinde demet demet çiçek tutarak üzerimize gelen insan gürühunu izleyerek yolu bulduk.

Bence Colombia Road Çiçek Pazarı tam bir hayal kırıklığı. Colombia Road dedikleri yol daracık bir yol. Bu daracık yolda binlerce insan birbirine karışıp ittirerek yürümek zorunda kalıyor. Çiçekçiler ise sağda ve solda. Ancak kalabalık ile uğraşmaktan çiçekleri görmek mümkün değil. Bir de bu izdihamda yankesiciler ile uğraşmak da işin cabası.

Çiçekler deseniz havasızlıktan mı yoksa kargaşadan mı bilemem ancak hepsi boynunu bükmüş, çok solgun gözüküyorlar. Çok çiçek meraklısı değilseniz bu pazarı pas geçin derim. Değmez.

Colombia Road Çiçek Pazarından sonra meşhur pazarlardan birisi olan Brick Lane Pazarını gezmeye başladık. Pazarın bir ucu yukarıda çiçek pazarına dayanırken diğer tarafı neredeyse metro istasyonuna kadar gidiyor.

Pazarın için bit pazarı, Vintaj Ürünler ve Yemek bölümü olmak üzere çeşitli bölümler var. Bir de meşhur Konteynır çarşısı var.

Bit pazarı bölümü benim pek ilgimi çekmedi. Çok ilginç şeyler görmedim. Ancak meraklısına ilginç gelebilir. Vintaj kıyafetler ise ilginç ve renkli. Yine bu modanın meraklıları için cennet sayılabilecek çok sayıda dükkan var.

Benim en çok ilgimi çeken yer ise Brick Lane Yemek Pazarı oldu. Küçük bir alan içinde Tüm Dünya mutfaklarının örneğini bulabileceğiniz bu bölümde, İtalyan, İspanyol, Meksika, Çin,Japon, Endonezya, Malezya, Hindistan gibi bir arada bulamayacağınız pek çok ürünün içinde kendimi darı ambarında hissediyorum adeta gözüm dönüyor. İstediğiniz yerden alıp içeride veya dışarıdaki oturma yerlerinde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

Tercihimi Malezya mutfağından Apam Balik diye daha önce yemediğim bir tatlıdan kullanıyorum. Daha doğrusu nazik Malezyalılar bir parça deneme için veriyorlar. Bir parçayı yedikten sonra tadı damağımda kalıyor hemen bir tane alıyorum. Deneme için bir parça vermek aslında çok güzel bir pazarlama taktiğiymiş 🙂 Yer fıstığı ve daha önce hiç denemediğim bir kaç tattan oluşan çikolatalı ilginç bir tatlı. Mutlaka öneririm.

Brick Lane pazarında yine sıra sıra dizili taze sıkılmış, Mango, ananas, portakal, kiwi vs gibi meyvelerin buzla karıştırılmış sularını da denemek mümkün. Ben ilk defa Kiwi suyu içtim ve çok memnun kaldım.

Brick Lane’i gezdikten sonra rotamız Londra’nın en meşhur pazar bölgesi Camden Town ve Camden Lock Market. 

Camden Town’a iki aktarmalı metro ile ulaştık ve istasyondan çıktıktan sonra gördüğümüz ilk şey rengarenk ve kalabalık bir ana cadde oldu.

Camden Town; Londra’da gezilecek yerler arasında mutlaka yerini alması ve en azından bir defa ziyeret edilmesi gereken bir bölge. Zamanında şehrin dışında kalmış olması nedeni bir marjinallerin mekanı haline gelmiş bu bölge sonradan güzel pazarı ile turist akınına uğramış. Yolda yürüyen amerikalı turistlerin yanında diken saçlı, dövmeli motorsikletli punkçıları bir arada görmek mümkün.

Camden Town’da güzel ve ucuz ayakkabıcılar var. ilgilenenler mutlaka bir göz atsın derim.

Camden Lock Market ise bölgenin içinden geçen kanalın üzerinde kurulmuş ilginç bir pazar. Vintaj ürünlerin yanısıra yemekçileri ile de meşhur. Burada da Dünya Mutfaklarını bir arada bulmak mümkün. Bir Hollanda Waffeli bütün yorgunluğumu üstümden aldıktan sonra gezdik, gezdik ve gezdik.

Hediyelik eşyacılar, Vintaj ürün satan yerler, ayakkabıcılar Camden Town’dan hiç de ayrılasımız gelmedi.

Camden Town’da pazar günümüzü ve Londra Pazarları gezimizi tamamladık. Otobüs ile otelimize döndük. Allahtan Londra Maratonu tamamlanmış ve ortalık sakinleşmişti.

Bu pazarların yanı sıra City ve Tower gezimizi yaparken uğradığımız bir de Covent Garden Pazarı var.

Küçük bir alanda her gün kurulan bu pazarda fazla bir ürün yok. Ancak az-öz ve güzel ama pahalı el işçiliğinden kumaş ve ahşap objeler var. Vaktiniz varsa bir göz atın derim. Ayrıca pazarın tam ortasında meşhur ingiliz şef Jaimie Oliver’in italyan Restoranı var. Meraklısı deneyebilir.

Kendi Ellerimle Seçtiğim İlgili Yazılar:

1- Londra’da Toplu Taşıma- Metro
2- Londra’da Toplu Taşıma- Otobüsler
3- Londra’da 4 gün’de Gezilecek Yerler

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir Yorum

  1. çok faydalı ve renkli bir blog.fotoğraflarla desteklemen çok iyi olmuş.başta görsellik.şimdi imkansız gözükse de ileride oldukça işime yarayabilir bu tavsiyeler.teşşekkürler,devamını diliyorum.

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *