Dubai Gezi Yazıları Ortadoğu Slider

Dubai'de Gezilecek Yerler

Kendimi gezgin olarak bildiğimden bu yana zenginliğin ve gösterişin kendisine cezbettiği Dubai’ye gitmeyi düşünüyordum. Dubai’ye gitmeden önce, evet benim de aklımda, görgüsüzce ve sınırsızca bir zenginliğin yarattığı Arap çöllerinden yükselen yapay bir kent olduğu izlenimi vardı. Ancak Dubai nasıl bir yer diye yazdığım yazıda da söylediğim gibi, Dubai çok kültürlü yapısı, parayı sadece gösteriş için değil akıl ile harcayarak insanın hayatını kolaylaştıran çözümleri ile ve en önemlisi Güneydoğu Asya misafirperverliği ile kalplerimize taht kuran ve bir daha her sene en az bir defa gelelim dediğimiz bir yer oldu.

Dubai’de Gezilecek Yerleri gitmeden önce araştırdığımda karşıma genelde Marina, Alışveriş Merkezleri, Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve en karizmatik Binası olan Burj El Arap gibi yerler ön plana çıkıyordu. Bizim de Dubai’de dolu dolu sadece 4 günümüz olduğu ve bu günlerin içinde Basra Körfezinde de denize girdik diyebilmek için plaj koyduğumuz için özellikle Eski ! Dubai (bakmayın eski dediklerine en eskisi 1800’lerin sonuna gidiyor) gezilecek yerler planımızdan çıkartmıştık.

Dubai-Marina-gezilecek-yerler

Ne de olsa biz Dubai’ye otantik arap kültürünü yaşamaya gitmiyorduk, öyle bir niyetimiz olsa ya Fas’a ya da Sudi Arabistan’a giderdik. Biz Dubai’ye insan eli ile yapılmış zirvenin ne olduğunu görüp anlamaya gidiyorduk.

Dubai’ye gidişimiz Emirliğin göz bebeği olan Emirates Havayolları ile oldu. Dolayısı ile Dubai Havalimanındaki ayrıcalıklı Terminal olan T3’ü kullandık. Daha Terminalde bizi oradan oraya götüren uzay çağı araçları ve hemen içeri girer girmez Emirates’in koyduğu çocuk arabaları (bebek arabaları Pasaport kontrolünden sonraki bagaj bandından alınıyor- Emirates’in koyduğu bu arabalar sayesinde bagajlara kadar rahat gidiyorsunuz) bize nasıl bir ülkeye girdiğimizi anlatıyordu.

emirates-t3-terminal

Gerçi pasaportumuzdaki İsrail Damgasını gören huysuz arap gümrük memuru 15 dk arıza çıkarmadı değil ama ben de ona Türkçe “Mescidi Aksa’yı İsrail’e kaptırdınız da şimdi oraya gittim diye bizi mi suçluyorsunuz” şeklinde sayıp sövmedim değil.

Bagaj alımlarından sonra Dubai’nin bir Turizm şehri olması ile hiç bağdaşmayan bir uygulama ile yüzyüze geldik. Metro sistmei gece saat 11’de kapanmıştı. Evet yanlış okumadınız, Dubai’de haftaiçi metro 23’de kapanıyor. Bu sebeple Havalimanından otele metro ile cüzi bir miktara gidecek iken taksiye ciddi bir rakam bayıldık ki Havaalanı taksileri açılışı 25 dirhem (20 TL civarı) yapıyorlarmış

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *